> Symbian Telefon Formatlama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
> Symbian Telefon Formatlama
KONU ACILDIYSA COK OZUR DILERIM!:agla:sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur::sukur:





Telefonlara format 2 şekilde atılır. Soft format ve hard format. 2 format türünde de telefonunuz fabrika ayarlarına döner ve telefon hafızasındaki herşey silinir. Ayrıca hafıza kartında olmasına rağmen java tabanlı oyun ve programlar formattan sonra çalışmamaktadır. Format atarken telefonunuzun şarjının dolu olmasına dikkat edin ayrıca format atarken telefondan hafıza kartını çıkarın. eğer hafıza kartınızda şifre varsa telefonunuz formattan sonra hafıza kartı şifresi soracaktır.

Kısacası ,

1) Hafıza kartınızda şifre varsa şifreyi kaldırınız!

2) Rehber, Mesajlar, Galeri yedeklerinizi alınız yoksa bir daha ulasılamayabilirsiniz.

1 . Soft Format : Telefonlara soft format *#7370# tuşlarına basarak atılır. Bu tuşlara bastıktan sonra telefonunuz Orjinal Ayarlar yüklensin mi diye soracaktır. Bu soruya evet diyince güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Telefonunuz kapanacak ve 2-3 dakika sonra açılacaktır. Telefonunuz açıldığında fabrika ayarları geri yüklenmiş ve sonradan yüklenen dosyalar silinmiş vaziyette olacaktır. Bazı virusler soft formatla temizlenebilir. Ancak bazı virusler hard format atmadan temizlenemiyor.

2 . Hard Format : Telefonunuzu kapatıp *+3+evet(arama yaptıgınız tuş) tuşlarıyla beraber açma kapama düğmesine basarak telefonu açın ve bekleyin.
OS7 serilerinde ekrana formatting yazısı gelir fakat OS8 ve OS8.1 lerde bu tip bir yazı gelmez. O nedenle OS7ler formatting yazısı
gelene kadar tuslara basılı tutmaları yeterli fakat OS8 ve OS8.1'lerde bu tip bir yazı gelmediği için taki eller gelene kadar basılı tutmakta fayda var...

Hard format telefonunuzun z sürücüsünü c sürücüsüne yükler.Yani çözemediğiniz problemlerinizi bu yöntemle kesinlikle çözebilirsiniz.

Not :
Hafıza Kartına Format Atma:

Menü\Ekstra\Hafıza bölümünden Seçenekler vasıtası ile Haf.Kartını Biçimle sayesinde hafıza kartınızı da formatlayabilirsiniz.

Konunun %15 i alintidir!:mahcup:
 


schumici

schumici

Üye
adaş bu konu daha önceden açılmıştı. ama yinede yardımların için çok çok sağol:oke:
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
tmm adas abi
 

cool_eagle

Üye
hard format 6 ayda 1 şart ;)
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Format sart kardes ya! Hard iyi olmaz 1.5 yilda bir olur iste hard format ama 7,8 yda bir soft format atmak lazim diye dusunuyorumn!|
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt