Symbian S60v5 - Android Sistem Modifikasyon Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Symbian S60v5 - Android Sistem Modifikasyon Karşılaştırması
Bu iki sistemi hiç böyle karşılaştırmayı düşünen oldu mu? Bu ilk olacak :eller:

Symbian S60v5'te özel firmwareler CFW adıyla, Android'de Custom ROM adıyla anılıyor.
Symbian S60v5'te hack demek sertifika denetimini devre dışı bırakmak demek, Android'de ROOT demek (Windows'taki Yönetici hesabı gibi)
Symbian S60v5'te flaşlama işlemi için iki program mevcut ve işlem çok kolay, Android'de her telefon için ayrı flaşlama işlemi ve ROOT işlemi gerekiyor. Mesela Xperia'lar için özel yapılmış bir program: Flashtool.

Bugün hayatımdaki en zor ROOT'lama işlemini gerçekleştirdim. Xperia Pro ICS 4.0.4 sürümlü orjinal ROM'u direkt ROOTlanmıyor. Gidip Xperia Neo'nun 4.0.3 kernel.sin dosyasını bir yerden bulup telefona flaşladım, sonra ROOTladım. Daha sonra tekrar Xperia Pro ICS 4.0.4 kernelini flaşladım. Ancak bu şekilde Android 4.0.4'ü ROOTlayabildim.

Android'de çok az özel ROM'un olması hem çok fazla farklı marka telefonun olmasıdır hem de ROM yapımı Symbian'daki gibi kolay değildir.

Symbian S60v5'te CFW kurmak aynı orjinal FW flaşlamak gibiyken, Android'de özel ROM kurmak için CWM adlı bileşeni ROOTlu telefona yüklemek gerekiyor ve telefonun hafıza kartına attığımız özel ROM .zip dosyasını, CWM bileşeni içinden kuruyoruz. CWM bileşeni bir nevi telefonun BOOT menüsü gibi işlem görüyor. Yani Symbian'da CFW için bilgisayar şart iken, Android'de bilgisayarsızda kurulabiliyor.

Android'e geçmeyi düşünen Symbian Modderlerine bilgi amaçlı yazdım. Umarım faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
bilgiler icin tesekkurler.
sonda "symbiana gecmek isteyen symbian modderler" yazmissin. onu anlamadim.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
bilgiler icin tesekkurler.
sonda "symbiana gecmek isteyen symbian modderler" yazmissin. onu anlamadim.
Modlayıcıları kastetmiş(yani CFW, Custom Rom tarzı yazılım modlamasıyla ilgilenenler)

- - - Eklendi - - -

Karşılaştırma ilginç olmuş, paylaşım için teşekkürler.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Küçük bir hata olmuş düzelttim. Android yazmam gereken yere Symbian yazmışım :)

• Beğen
Tepkiler: Nokiafanboy
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
teşekkürler.

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
Modlayıcıları kastetmiş(yani CFW, Custom Rom tarzı yazılım modlamasıyla ilgilenenler)

- - - Eklendi - - -

Karşılaştırma ilginç olmuş, paylaşım için teşekkürler.
onu biliyorum. Yalnislik olmustu. simdi sorun yok. :)

cnrgndz

Üye
güzel paylaşım
teşekkürler

ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Eyvallah abi :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rica ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt