Neverex
Üye
-
Konu Sahibi
-
N73'e bakarak Symbiandan soğumayın Adem'in dediği gibi. N73'ün asıl sorunu Symbian olması değil, işlemcisi ve Raminin yeterli olmaması. Ki N73 Os9.1 olan ilk cihaz bildiğim kadarıyla. O zamandan bu zamana çok sular aktı. Ki N73 bile son sürümle tatmin edici bir hız ve stabiliteye kavuştu.
S60 bir telefon için bulabileceğiniz programlarla S40 için bulabileceğiniz programlar ne kalite ne de rakamsal açıdan kıyas bile edilemez. Kesinlikle Symbian bir telefon öneririm.
S40'ta program yükleniyor fakat kapsamı S60 kadar geniş değil. Mesela S60 kullanan bir telefona TV kumanda programı yükleyerek televizyonu kumanda edebilirsiniz. Ya da çok daha iyi oyun deneyimleri yaşayabilirsiniz.
Arkdaşım bence symbian al çünkü java uygulamar symbian işletim sisteminde çalışırken s40 da sis sisx uygulamalarını çalıştıramazsın.Benm tlf n95 8gb tavsiye ederim.
Sen genel bir soru sormuşsun "Java mı Symbian mı" diye. Buna symbian cevabı vermemiz gayet doğal. Nedenini de belirttik. S40 telefonlarda sadece Java oyun ve programları çalıştırabilirsin ama symbian telefonlar hem java hem de symbian program ve oyunları destekler.
Ha sen "ben mesaj atıp, resim çekip, oyun oynayacağım sadece" diyorsan S40 bir telefon da alabilirsin. Kaybın sadece N-Gage ve Symbian oyunlar olur.
Ya benim telefonda yapacaklarım;
s40ta program yok mu da siz s60 ya da symbian öneriyosunuz anlamadığım nokta bu.
- Müzik dinlemek
- Oyun oynanmak
- Mesaj yazmak
- Fotograf çekmek (gerektiğinde) gibi
O kadar para yok ki
--------------- Ekleme ---------------
Peki arkadaşım hangisi daha hızlı?
arkadaşım symbianlarla ilgili tek sorunun donma yapması ya da yavaşlaması ise hiç düşünmeden symbian al derim, çünkü bu problemleri çözen yazılımlar mevcut (freemem, appman vs.)
java tabanlı mesela sony ericsson'un w200i'sini kullandım, java oyunlarda bu düşük model bile bile n70'den iyi performans verdi.. ben bugune kadar çok telefon değiştirdim, ama elimin altında hep bi symbian oldu..
kişisel görüşüm javayı da desteklemesi sebebiyle symbian işletim sistemli bir cihaz almandır.. dediğim gibi eğer donma yavaşlama gibi problemlerin olursa çözüm sağlayan yazılımlar mevcut
arkadaşım program dendiğinde hiçbir java tabanlı program .sis uzantılı symbian programların yanına bile yakşamaz
s40 cihazlar için prolar da mevcut, ama ne s60'lar kadar geniş bi arşiv var, ne de s60'lar kadar kullanışlı
fazla para vermek istemiyosan ve yukarda yazdıklarını yapmak istiyosan al bitane n70boyutları irice amaaa her istediğini güzel şekilde yaparsın
karşılaştırdığın ve kafanda düşündüğün modellere bağlıdır bu sorunun cevabı.. s40 ve s60 iki adet telefon yaz, hangisinin hızlı olduğunu söyleyeyim sana
Arkadaşlar symbian olarak ne önerirsiniz?s40 olarak ne önerirsiniz?s60 olarak ne önerirsiniz?Görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?