Symbian İşletim Sistemine Sahip Cep Telefonunuzu Webcam Yapın..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Symbian İşletim Sistemine Sahip Cep Telefonunuzu Webcam Yapın..
Kameralı ve Symbian işletim sistemine sahip telefonunuz varsa bu yazıda anlattıklarımızı okuyarak telefonunuzu kablosuz webcam olarak kullanabilirsiniz. Bilmeniz gereken her şey, bu yazıda.

Evinizdeki ya da işyerinizdeki bilgisayarda bir webcam'iniz yoksa ya da dizüstü bilgisayarınızla beraber internet kullanırken o anda bir webcam'e ihtiyaç duyduğunuzda telefonunuz sizin yardımınıza koşacak. Bunun için gerekli olanlar; kameralı cep telefonu (Symbian işletim sistemli), Mobiola Web Camera yazılımı ve aşağıdaki adımlar.
  • Programı indirmek için tıklayın.
    <span style="color:#CC0000">Not : </span>Dosyanın zip şifresi: shiftdelete.net
<span style="color:#990000">Kurulum</span>
Yukarıdaki linkten faydalanarak indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı dosyayı açarak Mobiola Webcam Setup dosyasını çalıştırınız.

<div align="center"></div>

"Next" butonuna basarak ileriyi tıklayalım.

<div align="center"></div>

Sözleşmeyi kabul ediyorsak "I accept License Agreement" seçeneğini geçerek "Next" diyelim.

<div align="center"></div>

Burada ise "Browse" seçeneğini tıklayarak dosyayı yükleyeceğimiz yeri değiştirebiliriz. Değiştirmek istemiyorsak "Next" diyerek geçebiliriz.

<div align="center"></div>

Başlat/Programlar sekmesindeki dosya ismini değiştirmek istiyorsanız bir metin giriniz istemiyorsanız tam gaz "Next" tuşuyla devam edelim.

<div align="center"></div>

Masa üstünde kısayol istemiyorsanız "Create a destkop icon" seçeneğine tıklayın.
<div align="center">
</div>

"Install" diyerek kurmaya başlaya biliriz. Kurulum bittikten sonra program size "Port" sorarsa Bluetooth portunuz kaçsa onu seçmeniz gerekmektedir.

<div align="center"></div>

Benim Bluetooth çıkış portum 7 olduğundan dolayı 7 numaralı portu seçiyorum. Portunuzu öğrenmek için Bluetooth programını çalıştırarak "My services" seçeneğinden "Properties" seçeneğini tıklayarak göre bilirsiniz.

<span style="color:#CC0000">"Başlat/Programlar/Mobiola Web Camera"ya girerek Mobiolawebcams60_v1_.sis dosyasını telefononuza göndererek kuralım.</span>

Sonrasında ise MSN Messenger&#39;ı açarak. Araçlar / Ses ve Görüntü Kurulumu seçecegini seçin.

<div align="center"></div>

Ses ve Görüntü Ayarları bölümünde 3. adımda ise kameramızı Mobiola Web Camera Caputre Olarak belirleyip "Son"&#39;u tıklıyoruz.

<div align="center"></div>

Telefonumuza kurduğumuz webcam programını açarak "Seçenekler" menüsünden "Connect" diyoruz. Bulunan cihazlar arasında PC&#39;yi seçiyoruz ve programımız kullanıma hazır hale geliyor.

<div align="center"></div>

<div align="center"></div>

Şekilde gördüğünüz gibi her şey çalışıyor. Kameranız 2 Megapiksel ise renk çözünürlüğü daha iyi olur herhalde

<span style="font-family:Times New Roman"><span style="color:#CC0000">Not: Döküman SDN&#39;den alınmıştır. Dökümanı hazırlayan SDN üyesi " Entelsofi" nickli arkadaşa buradan "Teşekkürler"..</span></span>

<span style="color:#CC0000">Uyarı:</span> Arkadaşlar, ben burada yazılanları kendi telefonum yanımda olmadığı için uygulayamadım; Ama dökümanı alıntı yaptığım sitede fazla sorun yaşayan olmamış; sorun yaşayanlarda sesten şikayetçi.

Ayrıca, yine yazılanlara göre programla birlikte gelen "MobileWebCam_v1_0.sis" adlı program 3650,3660,7650 gibi telefonlarda çalışmıyormuş. Gerçek olup olmadığını ben bilmiyorum. Fakat deneyen arkadaşlar olacaktır ve bize durum hakkında bilgi verecektir.
 


tantini

tantini

Üye
hmm arkadasim ufakbi bilgi weriim; ben de 6680e kumustum bu programi; arka led durmadan bozuk florasan gibi yanip sönüyodu,, telefona zarar weriyor diye programi geri cektim... umarim bu hatalarda giderililr.. program cok güzel cünkü..
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Flaşh kapalı olduğu zaman sorun olmaması lazım.
 
amedian

amedian

Üye
n70 te calısmıyor
 

mustafacimdeli

Üye
beyler burdan hangi programı indirecez
 

kuzumxx

Üye
Dostum denedim guzel calısıyor fakat ****** ıstıyor yardımcı olabılırmısın tesekkurler
 

boriss

Üye
arkadaşlar bence hiç bu kadar zahmete gerek yok ben bir yada iki sene önce MOBİLE WEB CAM adında bir program bulmuştum programı telefona yükleyip bilgisayarada dosyayı yükledikten sonra telefonu bilgisayara bağlıyorsunuz. Sonrasında otomatik olarak webcam oluyor bu kadar basit
 
chadashh

chadashh

Üye
vardı ama yine de emeğine sağlık
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt