Symbian işletim sistemi arkadaşın dediği gibi bilgisayarın işletim sistemlerine benzer.Symbian olmayan telefonların çoğunda sadece *.jar dosyalarını desteklerken, symbianlarda *.jar ve *.sis de destekler.Ayrıca N73 *.sisx de destekler ancak N73 den düşük modeller *.sisx desteklemez.
Gelelim bunların ne işe yaradığına.*.jar dosyaları genellikle oyunlardır.Birçok oyun türü *.jar formatında üretilir.Ancak *.sis veya *.sisx türünde üretilenleri de vardır.*sis ve *.sisx dosyaları ise genellikle programlardır.*.jar dan farkı; *.jar s40 ve s60 modelleri içindir, ancak *.sis ve *.sisx sadece s60 modelleri içindir.O yüzden s40 modelli cep telefonlarında program sıkıntısı yaşanabilir
N73 güzel bir telefondur.Ancak dikkat etmen gereken birkaç nokta var.N73 ün joyistiğiyle fazla oynarsan bir süre sonra bozulabilir.O yüzden mümkün olduğunda oyun oynarken rakamları kullan.Diğer bir nokta ise kamera kapağı.Çok sık açıp kapatırsan bir süre sonra o da bozulabilir.N73 ün kamera kapağı fazla bozulacak türde değil ama yinede fazla oynamamanda fayda var 
öyle güzel anlatmışsın ki n73 alasım geldi

ama param yok

bir de n73 de batarya şişmesi sorunu var onu da söyleyeyim çok fazla şarjda bırakma mümkün oldugunca dogru kullan yani şarjın tam bitmeden şarj etme batarya tam dolmadan fişinden çıkarma yoksa batarya şişiyor bir tehlikesi yok ama batarya ömrünü etkilersin

bir de n73 çok güzel bir telefon param olsa şuan alırım hiç tereddütsüz

ha bir de kötü yanlarından bahsedelim symbian'ın!!Ben 6600 kullanıcısıyım hiçbir kötülüğünü görmedim umarım sen de n73ün kötülüğünü görmessin hayırlı olsun