symbian desteği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MertcaN9

MertcaN9

Üye
    Konu Sahibi
symbian desteği
arkadaşlar öncelikle ilk konum olduğu için bazı hatalarım olabilir kusura bakmayın şimdiden.ama aklıma takılan bir soru var ben C7 kullanıcısıyım ve şunu öğrenmek istiyorum NOKİA symbian^3 işletimli telefonlara daha ne kadar desteğini devam ettirecek. Yani telefonlardan ne zaman elini ayağını çekecek. ve de o tarihe kadar bizi daha nasıl güncellemeler bekliyor yani symbian belle gibi telefon kullanımına büyük etki edecek çapta güncellemeler önümüzdeki yıllarda gelecek mi? şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

İncİnat

İncİnat

Üye
arkadaşım c7 ye belle çıktı zaten orijinal hemde :)

__piranha__

__piranha__

Üye
nokia zaten symbiandan elini çekti başka bir firma symbian ile uğraşıyor diye biliyorum ve belleden sonra adını hatırlamadığım iki tane daha güncelleme gelecek ama onları c7 nin destekleyeceği meçhul 1ghz ve üstü işlemcisi olan telefonlara gelecek diye duymuştum

cihatyılmaz

Üye
nokia bunun hakkında açıklama yapmıştı 2016 ya kadar symbian a destek vericekk.bende N8 var ve madness belle var gerçekten harika.belle den sonra nokia symbian carla ve donna yı çıkarıcak tı ama nasıl bilmiyorum.tek bildiğim belle öncesi symbian,symbian değilmiş arkadaş süper belle :)))--n8 forever ...

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Bildiğim kadarıyla 2015 e kadar destek sürecek ancak C7 için son büyük güncelleme Belle olacak
Sonraki Carla ve Donna yamaları ise Carla 1 Ghz lik cihazlarda Donna ise çift çekirdekli cihazlarda güncelleme olarak sunulacak
Tabi Belle yayınlanınca olay bitmeyecek 2015 e kadar Belle için de çeşitli güncellemeler gelecektir

Yalnız şunu unutmamak lazım ki 2015 de Symbian desteğini kesince kimsenin elindeki telefon kullanılmaz duruma düşmeyecek. Gerek kullanıcıların gerekse farklı firmaların S^3 uygulamaları piyasada dolaşmaya devam edecektir

MertcaN9

MertcaN9

Üye
    Konu Sahibi
hım anladım. ama anlaşılan belle son büyük çapta güncelleme olacak. bende onu merak etmiştim sonuçta belle telefonu ilk aldığından çok daha farklı hala getiriyor gerek 6 ekran olsun gerek diğer özellikleriyle. belle gibi büyük bir güncelleme daha gelmeyecek olması kötü olur bence :(

polluxea♪

polluxea♪

Üye
dostum bildigim 2016'ya kadar destek vercek nokia symbian'a...ama belli de olmaz yani

mesut1979

Üye
polluxea♪;4073718' Alıntı:
dostum bildigim 2016'ya kadar destek vercek nokia symbian'a...ama belli de olmaz yani

e tabi orasi belli olmaz elop gider baska birisi gelir symbiani devam ettirir ama su belli olan birsey ki elopun yakin zamanda nokianin basindan gitmesidir yoksa bu adam tamamiyla windowsa yönelecek ve symbiani öldürecek.

• Beğen
Tepkiler: polluxea♪
bob_marley_232

bob_marley_232

Üye
Nokia telefonlarına uzun süre güncelleme veren bir firma değil zaten.En uzun süre güncelleme desteği sunduğu telefon 5800 dı oda son güncellemesini geçen aylarda aldı.

c6-01 , C7 , N8 gibi cihazlarında büyük ihtimal belle son güncellemesi olacak.Nokianın stratejisi bu yeni cihaz satmak için eskisine pek fazla güncelleme yapmıyor.

Apple ise tam tersi hala iphone 3g ye bile güncelleme çıkarıyor.Aradaki kalite farkı ve insanların İphone'u desteklemesi ve istemeside genel anlamda burdan geliyor.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
    Konu Sahibi
Nokia telefonlarına uzun süre güncelleme veren bir firma değil zaten.En uzun süre güncelleme desteği sunduğu telefon 5800 dı oda son güncellemesini geçen aylarda aldı.

c6-01 , C7 , N8 gibi cihazlarında büyük ihtimal belle son güncellemesi olacak.Nokianın stratejisi bu yeni cihaz satmak için eskisine pek fazla güncelleme yapmıyor.

Apple ise tam tersi hala iphone 3g ye bile güncelleme çıkarıyor.Aradaki kalite farkı ve insanların İphone'u desteklemesi ve istemeside genel anlamda burdan geliyor.

evet ama çok güncelleme yerine sağlam güncelleme ve öz güncelleme daha iyi olur sanki. nokia symbian^3 işletimli telefonların genel anlamda ufak tefek aksıklıkların olduğu su geçirmez bir gerçek lakin şu an ben symbian anna ve belle güncelemelerinden oldukça memnunum. ha şöyle bir şey var keşke belle gibi ilerki yıllarda yine büyük çapta değişiklik yaratan bir güncelleme gelmesi telefonun görüntü açıdan zevk verir şahsen ben isterim belleden sonrada büyük çapta bir güncelleme olsun

bob_marley_232

bob_marley_232

Üye
evet ama çok güncelleme yerine sağlam güncelleme ve öz güncelleme daha iyi olur sanki. nokia symbian^3 işletimli telefonların genel anlamda ufak tefek aksıklıkların olduğu su geçirmez bir gerçek lakin şu an ben symbian anna ve belle güncelemelerinden oldukça memnunum. ha şöyle bir şey var keşke belle gibi ilerki yıllarda yine büyük çapta değişiklik yaratan bir güncelleme gelmesi telefonun görüntü açıdan zevk verir şahsen ben isterim belleden sonrada büyük çapta bir güncelleme olsun

Herkes ister ancak Nokia böyle bakmıyor.Diyor ki yeni çıkardığım 701 ile c7 aynı yazılımı kullanırsa bitek 1 ghz işlemcisi için bu adamlar yeni telefon almaz.En iyisi bunlara güncelleme çıkarmayayım diyor.

ags2002

ags2002

Üye
arkadaşlar hepinizin dedikleri gayet güzel ama bi soru sormak istiyorum bahsedilen tarihler 3-4 yıl sonrası ve sorum şu 3-4 yıl önceki telefon modellerini düşünerek ve bu süre zarfındaki gelişmeleri düşünerek cevap verin kaç kişi üç dört yıl xonra şuanki telefonunu kullanıyor olacak acaba kullanmak bi tarafa kaç kişi şuan elinde olan telefonların yazılımları ile uğraşıyor olacak? Bence sayı vermek zor ama yüzde üçü yada beşi geçmez. Onun için anı yaşayın geleceği sonraya bırakın derim

SilentOne

SilentOne

Üye
bnde carla bizm cihazlar için son diye biliyordum millet 1ghz cihazlar için diyo ilginç bnce carla da gelir bize sonra güncellme biter ama bizde 5800 daki gibi güncellme baskıları kurarsak belki bişiler yaparlar

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
arkadaslar bazi sis yada sisx yeni uygulamalri yuklerken son imza surumu tarihine baki 02-02-2016 demekki son tarih bu bence symbian elveda tarihi ama ben seviyorum symbian prolarini cunku acip herseyi yapabiliyoruz.yeni guncellemeler bizlere yeni supruzler hazirliyca benziyor gerci cozulur ama bu sisteme alismistik simdi berde isin yoksa onlarla ugras yama ve mod cikacakta bizde yapicaz vay vay.ayrica N9 dosyasini hicbirini acamadim oneli nokta bence!!!!

• Beğen
Tepkiler: ErcanSenn
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
arkadaslar bazi sis yada sisx yeni uygulamalri yuklerken son imza surumu tarihine baki 02-02-2016 demekki son tarih bu bence symbian elveda tarihi ama ben seviyorum symbian prolarini cunku acip herseyi yapabiliyoruz.yeni guncellemeler bizlere yeni supruzler hazirliyca benziyor gerci cozulur ama bu sisteme alismistik simdi berde isin yoksa onlarla ugras yama ve mod cikacakta bizde yapicaz vay vay.ayrica N9 dosyasini hicbirini acamadim oneli nokta bence!!!!

sertifikalar genelde 1 veya 5 yıllık olduğundan 02-02-2011 de yapılıp sertifikalanmış dosyada 02/02/2016 tarihi olması normaldir. Bu tarihin symbianla tesadüften başka bir benzerliği yoktur. Bu arada N9 un dosyalarını N8 ile açmaya çalıştıysanız açılmaz çünkü işletim sistemleri farklı ve böyle bir dosya uyumu şuan için yok diye biliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt