sen merak etme dostum akıllı insanların seçimide akıllı olur insanların gözü açık,apple bir teknoloji firması senelerdir gösterdiği grafik ortada piyasadaki değeri ortada,yetenekler ortada , bir bluetooth problem değil heleki korsana karşı en büyük korumayı amaçlı bir şirketten bahsediyorsak çünkü , gerek mp3 ler gerek videolar paylaşımları hakları saklı amerikada bu yüzden apple seni itunes a itiyor ve bu yüzden en büyük gelir appstoreda çünkü gerek müzisyenler programcılar , oyuncular bu ağı kullanarak para kazanıyorlar eğer her emeği bluetooth ile kolayca yayarsan kimse iş yapmak istemez bu belki iyi belki kötü ama apple buna izin vermiyor diye teknoloji yoksunu olmuyor,apple şuan farkındaysanız dünyanın en hızlı aktarım gücünü cihazlarında sunuyor thunderbolt,şuan apple a rakip göremiyorum kusura bakmayın.insanlar hangi konuda gözünü açmalı , apple ı araştırın iyice kullanmayı bilmeden,yapabildiklerini tartmadan yorum yapmayın kullanıcı olarak n8,n900,galaxys2,iphone kullanmış olarak neyin ne olduğunu çok net görebiliyorum , tabiki sizide anlıyorum sahip olduğunuz cihazı elbet övmek isteyeceksiniz ama gerçekleri değiştirmiyor.apple birde aynı cihazı satmadı daha üst bir gpu,çift çekirdek,siri,8megpixel 2.4 aralıklı 5 kanallı bir lens koydu ayrıca,appleda pages,keynote,garageband, bir dünya ortalama 70-1300mb lık boyutlara sahip çok sağlam bir uygulama havuzuna sahip zaten iphone u ayıran bu teknoloji.kabul edilmesi gerekn bir durum bence bu ve başka kabul edilmesi gerekn bir durumda.ben kullandığım tüm nokialardan memnun kaldım çok güzel cihazlar lakin programsal yetenekleri son derece kısıtlı gelişimi kısıtlı cihazlar piyasadan uzaklaştıranda bu kısıtlı gelişim ve genel havuza şirket tarafından değer verilmemesi birçok uyarıya rağmen nokianın kullanıcısını dinlememesi ve çitayı aşarak başı çeken firma olamaması,şuan kim ne kadar anlatırsa anlatsın başı çeken iki sistem var ios ve android ..cihazlar beni çok ilgilendirmiyor.. sistem önemli,, yetenekler öenmli benim için. şuana kadar gördüğüm en yetenekli nokiada n900 dü bu kadar.n9 bile okadar manuel bir cihazmı acaba sormak lazım.mesela bana görede lg nin tasarımı beş para etmez ve apple kaçak al 1700 e n9 a 1400 vereceğine al kullan . applelarda kdv yi devlet koyuyor apple mac alırken tam 1 milyar devlete veriyorsun