Symbian Belle, Android?

Sponsorlu Bağlantılar

kncrpn

kncrpn

Üye
    Konu Sahibi
Symbian Belle, Android?
Ben yeni telefon alacağım ama Huawei X5 ile Nokia C6-01 arasında kaldım şu anda Huawei X5'in işletim sistemi daha iyi ama Symbian Belle çıkınca C6-01 öne geçer mi?Symbian Belle Android kadar iyi olabilir mi? Eğer öne geçerse 8 MP kameralı bir telefonu sırf işletim sistemi yavaş olduğu için seçmediğime pişman olurum.

Şimdi C6-01 ve Huawei X5 kullanan arkadaşlara sorularım olacak.

Telefonunuz;
Hızlı mı?
Kişiselleştirmesi kısıtlı mı?
Sağlam mı?

Telefonunuzun;
Dokunmatik hassasiyeti nasıl?
Kullanım kolaylığı nasıl?
Uygulama çeşitliliği ne kadar?
Ekranı parlak ve canlı mı?

Not:Bugüne kadar hiç Android telefon kullanmadım Android'in avantajları hakkında bilgi vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

süper nova

süper nova

Üye
symbian belle android çakması gibi birşey zaten c6-01 in kamerası 8 mp dir ama carl zeiss değil autofocus(otomatik netleme) yok deyim yerindeyse göz boyamak adına konulmuş bir 8 mp kameradır ben iki cihazı da kullanmadım ama kullananlardan ve uzun araştırmalarımdan bu deneyimlere ulaştım cihazları kullanan arkadaşlar daha detaylı bilgiler verebilirler benim mesajım ise bir önizleme olarak değerlendirilebilir.

• Beğen
Tepkiler: hoss
baranselona

baranselona

Üye
ben kullandığım x5 ve android hakkında bilgi vereyim

1- telefonum çok hızlı arkaplanda uygulamalar çalışsa bile herhangi bi yavaşlama kesinlikle söz konusu değil

2- kişileştirilebilmesi çok yüksek istediğin gibi kişileştirebilirsin onlarca launcher ı yükleyip tamamen kendine göre özelleştirebilirsin hatta launcherlara özel tema bile yükleyebilirsin-yüzlerce widget yükleyebilirsin- yada klasörleştirebilirsin vb..

3- daha sabah üst tarafından yere çakıldı en ufak bi çiziği bile yok ( telefonu aldığımda burdaki bazı çekemeyenler 2 aya üstü yüzülür vb.. diye laf söylüyordu 3 ay olacak dışında en ufak bi çizik yok)

4-dokunmatik hassasiyeti bi iphone gibi değil ama n8-ace- c7-fit gibi cihazlarla aynı kalitede ortalamanın üstünde bi kapasitif ekran bi vodafone 945 gibi değil yani dokunmatiği :D

5-telefonu istediğin gibi kişileştirebildiğin için kullanım kolaylığı sana kalmış mesela istediğin uygulamalar-oyunlar yada kullandığın herhangi programları masa üstüne klasörler oluşturarak tek tıkla ulaşabilirsin yada menüdeki simge sayısını 48 e çıkarırsın herşey elinin altında olur

6-android işte.. istediğin herşey için program var matematik formüllerinden tut xxx programlara kadar çok kaliteli uygulamalar bulabilirsin... 200-300 bin civarı bi uygulaması açıktı sanırım türkiyede ve daha markette olmayan onbinlerce uygulamayıda google dan bulabilirsin...

7-480x800 pixel 3.8 inç fiyat aralığındaki en büyük ve kaliteli ekran... parlaklık konusunda otomatikte kullanıyorum ben(sensör) güneşte parlar karanlıkta azalır ve öğle güneşinde bile sorunsuz görebiliyorum...

android işletim sistemli telefonlar
1-çok seridir
2-özelleştirilebilir en önemliside özelleştirdiğiniz zaman menü geçişleri vb yavaşlamak yerine çok daha hızlanabiliyor
3-istemediğiniz kadar kaliteli ve çok oyun program var örn asphalt 6 870 mb civarı bi oyun yada bi kamera programıyla makro video çekebilirsiniz...
4-şarzları diğer işletim sistemli cihazlara göre daha az gider
5-sürekli arkaplanda uygulamalar çalıştırır özellikle telefonunuzu internet erişimi aktif hale getiripte kullnıyorsanız arkada güncelleme kontrolü vb.. çok yapar..

• Beğen
Tepkiler: Lenneth ve süper nova
anılbaran

anılbaran

Üye
yıne bu tıp konular ben c6-01 dıcem sonra baslıcaklar yoh ne nokıa yası nokıa laınır mı
off dostum sen bu konuyu actın cok yanlıs yaptın aksama bı kavga daha cıkar

ben c6 dıyom ama karar senın hangısı ıcıne sınırse hangısın kullnıamı hosuna gıderse ona bak fazla donanıma onem verme
sonra pısman olma dostum :oke:

Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
C6-01 kullancısı olarak telefonumdan gayet memnunum. 8 mp kamerası, usb otg avantajı , kullanımı rahattır. Arkası çelik kasadır. Kamerası hd video kaydı yapabilmektedir. Telefonu hiç kullanmamış olan kişiler telefonun kamerasını kötülemektedir. Siz bunlara inanmayın. Kafi sayıda uygulamalar mevcuttur. Ekranın çözünürlüğü iyidir ve dokunmatiği de kalitelidir. Şu anda aklıma bir şey gelmedi. Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
süper nova

süper nova

Üye
telefonu hiç kullanmadım derken elbette elime alıp yeterine test etmişliğim vardır kötülememekle beraber ne gördüysem onu yazdım carl zeiss olmayan bir cihazdan beklentiler 8 mp kadar yüksek olamaz zaten nitekim c6-01 de autofocus olmadığı gerçeğini kimse değiştiremez ayrıntılara bu kadar önem verildiği bu dönemde yakından çekilmiş fotoğrafları bulanık gösteren bir kameradan söz ettiğimizi de unutmayarak birçok telefon deneyimim arasında objektif olarak yaptığım bir değerlendirmeden öteye gitmeyen bir mesajı kötülemek olarak lanse etmek yanlış olmakla birlikte kimseyle tartışmadığımı ve sadece şahsi fikrimi beyan ettiğimi söylemeliyim öte yandan hiçbir marka yada modeli de savunmamakta ve de yeterince tarafsız olduğumu düşünmekteyim işi tartışmaya dökmekten kesinlikle uzak olduğumu ve forumu meşgul etmeyi istemediğimi eklemek istiyorum selametle kalınız efendim...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
8 MP büyüklügündeki bir fotografta 3264 x 2448 pisksel vardır.
En dandik lenste bile netlik fazla olur.Çünkü netligi en çok piksel etkiler.
3 mp fotografa yada 5 mp fotograf 2 zoom'da bulanıklasırken 8 mp kamera 4 zoom netlik verir.
Bahsi geçen ideos telefonunun kamerası igrençtir.Diger özellikleri iyidir.
*Bir hatırlatma C6-01 800 lira civarlarından yeni modeller çıkacagı için 550 liralara düstü,karar verirken yarımcı olur sanırım.

• Beğen
Tepkiler: pRime.

Lenneth

Üye
Symbian Belle çıkınca en başta bir sürü uygulama uyumsuz olacak ayrıca Nokia ne dereceli başarılı olur bu güncelleme konusunda tartışılır..

Ben 2 telefonuda eline alıp incelemiş biri olarak Ideos X5 diyorum.

Del Rey

Del Rey

Üye
Symbian Belle çıkınca en başta bir sürü uygulama uyumsuz olacak ayrıca Nokia ne dereceli başarılı olur bu güncelleme konusunda tartışılır..

Ben 2 telefonuda eline alıp incelemiş biri olarak Ideos X5 diyorum.

Bu Nokia'nın güncelleme hakkındaki başarısızlığı olmaz, Uygulama uyumsuzluğu olur. Açıkçası Belle çok başarılı bir değişiklik.

Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
Video incelemelerine bakarsanız eğer Symbian Belle ile telefon daha farklı bir hal alıyor. Şu anda anna ile dahi telefonum farklı bir görünüm kazandı. Kamera olarak tartışmaya girmeye gerek yok zaten. 8 mp kamerası var.Sadece yakın çekimlerde bulanıklık hasıl olur. Ama gündüz ve gece çekimlerinde istediğiniz çekimi yapabilirsiniz. S^3 işletim sistemi olduğu için hd oyunları da mevcuttur. Bundan 2-3 ay önce 800 lira civarında idi fiyatı. Bu aralar nokia 500-600-700-701 çıkacağı için fiyatı da düşmüştür. Bilginize...

Lenneth

Üye
Bu Nokia'nın güncelleme hakkındaki başarısızlığı olmaz, Uygulama uyumsuzluğu olur. Açıkçası Belle çok başarılı bir değişiklik.

Başarısızlığı olmaz mı ?

Anna'yı flash atmak yerine Ovi Suite veya telefon üzerinden güncelleyenlerin çoğunda güncelleme eksik olduğu için sorunlar oldu. Nokia güncelleme yayınlama işini beceremiyor..

Ben 5800 kullanırkende güncelleme çıkmıştı yaptım Quickoffice gelmesi gerekiyordu gelmedi ama flash atınca tak diye hepsi geldi..

Del Rey

Del Rey

Üye
Başarısızlığı olmaz mı ?

Anna'yı flash atmak yerine Ovi Suite veya telefon üzerinden güncelleyenlerin çoğunda güncelleme eksik olduğu için sorunlar oldu. Nokia güncelleme yayınlama işini beceremiyor..

Ben 5800 kullanırkende güncelleme çıkmıştı yaptım Quickoffice gelmesi gerekiyordu gelmedi ama flash atınca tak diye hepsi geldi..

Bu Nokia Türkiye'nin suçu. Daha doğrusu Türkiye'deki pek çok insanın. Nokia'nın o kadar "Nerde bizim Anna'mız" diye kafasının etini yediler, adamlar ne yapacağını şaşırdı. İngilizce (Orijinal) versiyonlarında hiçbir sorun çıkmadı.

Ki, burada Belle'den söz ediyoruz.

Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
Başarısızlığı olmaz mı ?

Telefondan veya ovi suitten güncelleme yapanların çoğu hatalı bir şekilde yapmıştır. Forumda bir sürü konu açtılar. Düzgün yapsalardı bir hata olmayacaktı. Her türlü sorunu Nokia firmasının üzerine atmak bence vicdansızlıktır.

Lenneth

Üye
Telefondan veya ovi suitten güncelleme yapanların çoğu hatalı bir şekilde yapmıştır. Forumda bir sürü konu açtılar. Düzgün yapsalardı bir hata olmayacaktı. Her türlü sorunu Nokia firmasının üzerine atmak bence vicdansızlıktır.

Ben güncellemeyi nasıl yanlış yapabilirim bir söyler misin ? Telefon üzerinde güncellemeleri seçip yap diyorum, Bilgisayarada bağla deyince bana güncelle diyor güncelleye basıyorum.. Burdaki kullanıcı hatası en fazla usb kabloyu çıkartmak, telefonun bataryasını çıkartmak olur ki o zamanda telefon açılmaz.

Nokia düzgün yayınlamıyor.

Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
Bir kişi örneğin ovi suitten güncellemeyi yaparken usb kablosunu çıkarıp başka yere takmadığı için s^3 forumunda birden fazla konu açtılar. Sürekli şahsi yapılan hatalardan Nokia yı sormlu tutmayın. Çok yanlış bir yaklaşım...

Lenneth

Üye
Bir kişi örneğin ovi suitten güncellemeyi yaparken usb kablosunu çıkarıp başka yere takmadığı için s^3 forumunda birden fazla konu açtılar. Sürekli şahsi yapılan hatalardan Nokia yı sormlu tutmayın. Çok yanlış bir yaklaşım...

Yav arkadaşım sen benim ne yazdığımı anlamıyorsun.

Güncellemeyi bilgisayar veya telefon üzerinden başarılı bir şekilde yaptığı halde sorun yaşayanlardan bahsediyorum. Güncellemeden önce telefonum daha hızlıydı şarjı 2.5 gün gidiyordu, şimdi yavaşladı ve 1 gün gitmez oldu diyenlerin sayısı o kadar çok ki..

Bilgisayar portunda sorun varsa zaten Ovi Suite telefonu görmez ve güncelleme bile yapmaz.

hoss

hoss

Üye
kesinlikle ideos x5 diyorum , android dünyasına katıl bir daha dönüp nokianın telefonlarına bakmak istemezsin

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Konu içindeki fandroidler symbian'ı mı sevmiyomus yoksa nokia'ya karsı kökten bi nefret mi içeriyorlar.
Yeri geldiginde Nokia kalitesini android ile görmek isteyenler bi sorun oldugunda nokia'ya beceriksiz diyor.
Androidin güncellemelerinide biliyoruz biz hemde naviden veya oviden indirenler diye ayırmak yok nokia gibi,direkt versiyon çöp.
2.3'te bug dolu.

Lenneth

Üye
Konu içindeki fandroidler symbian'ı mı sevmiyomus yoksa nokia'ya karsı kökten bi nefret mi içeriyorlar.
Yeri geldiginde Nokia kalitesini android ile görmek isteyenler bi sorun oldugunda nokia'ya beceriksiz diyor.
Androidin güncellemelerinide biliyoruz biz hemde naviden veya oviden indirenler diye ayırmak yok nokia gibi,direkt versiyon çöp.
2.3'te bug dolu.

Çöp gibi bug dolu evet :zuhaha:

Symbian'ı savunamayınca Android'e çamur atmak hoşunuza gidiyor sanırım. Symbian^3, Anna ve Belle güncellemelerini sorunsuz(!) olduğu için görüyor ya zaten..

Osmanlı Evladı

Osmanlı Evladı

Üye
Ben nasıl sorunsuz yükledim acaba... Nokia yanlıs da ben mi doğruyum da sorunsuz yükledim. İlginç bir yaklaşım...

Takipçi Satın Al

Üst Alt