Symbian artık Nokia'nın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Soneday

Soneday

Üye
    Konu Sahibi
Symbian artık Nokia'nın

S60 platformu geliştirilmeye başlandığından beri konuşulanlar sonunda resmiyete döküldü ve Nokia, Symbian'ı satın aldı.
Dünyanın en popüler akıllı telefon platformu olarak bilinen Symbian'ın hisseleri artık Nokia'nın. Bugün resmi duyurusu yapılan satın alma işlemi hakkında konuşan Nokia CEO'su Olli-Pekka Kallasvuo gelişmeyi "Yazılım stratejimiz için önemli bir kilometre taşı" olarak nitelendirirken yeni nesil tüketicilere yönelik web tabanlı uygulamaların ve yeniliklerin geliştirileceğinin müjdesini de verdi. "Bu girişimin geniş desteği ile sektörün Symbian platformu etrafında birleştirilecek olması uygulama geliştiricilere yeni olanaklar sağlayacak. Daha verimli, yeniliğe açık ve bütünleştirilmiş yazılım zinciriyle mobil dünyadaki gücümüzü daha da iyi kullanabileceğiz. Nokia bu girişimiyle piyasaya da yeni bir ivme kazandıracaktır." diyen Kallasvuo tüketicilerin beklentilerini karşılayacak ürünler ortaya koyacaklarını ifade etti.
Bilindiği gibi Symbian Limited, akıllı telefonlarda yer alan işletim sistemi Symbian OS için lisans sahibi ve geliştiricisi konumundaydı. Symbian adına konuşan şirketin CEO'su Nigel Clifford ise memnuniyetini dile getirerek konu hakkında şunları söyledi:
"10 yıl önce Symbian olarak yola çıktığımızda 'ileri görüşlü' oynatıcılar geliştirerek gelişmiş açık işletim sistemleri ve yazılım yetenekleriyle mobil dünyaya hizmet vermeye başladık. Bugünkü vizyonumuz dünyanın en yaygın kullanılan yazılım platformu olmak. Bu birliktelikle amacımız doğrultusunda önemli bir adım atıldı."
Symbian OS işletim sistemini içeren mobil cihazların kullanım oranı %60 seviyesinde. Piyasada bugüne kadar 200 milyondan fazla Symbian OS tabanlı telefon satışı gerçekleştirildi. 8 farklı üreticinin 235'in üzerindeki farklı modellerinde yer alan yazılım dünya genelinde 250'den fazla mobil ağa hizmet veriyor. Symbian sistemler için 4 milyon yazılımcı uygulama geliştiriyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt