Symbian Android

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Symbian Android
oncelikle merhaba arkadaslar. bu benim ilk konum.
soylemek istedigim sozler Bellenin her seyi Androidden kopyaladigini soyleyenlere.
mesela puldown bildirim ekrani ve multi (birden fazla) ana ekran ilk kez nokiada Maemo isletim sistemiyle kullanilmis. sonradan Android tarafindan kopyalanmis.
Androidin su an tek ustunlugu uygulamalarin sayisi. o da ayni uygulamanin cesitli kopyalarinin bulunmasi ile ilgili. yani ayni uygulamadan 15-20 tane var.
gorsellik ve kolaylik acisindan Belle Androidi gecer.
sizin bu konuda dusuncelerinizi almak isterim. simdiden tesekkurler.

Tepkiler: Cihanî Sultan
işe yarıycak facebook tiwiter ws uygulamlar symbiandada var gerisi fos milyon tane uygulama olsun snaki hepsini kullanca ne işe yarıycak milleti böle kekliiyolar

Tepkiler: Nokiafanboy

aleranol

Üye
haklısın sistemden kopylanmış olabilir bunu tam olarak bilmiyorum. Ancak görsellik olarak ne yazık ki android geçer. Uygulama olarak ise bu konuda da haklısın ancak bazıları bir oyunun farklı şekillerini oynamayı seviyor bunları eleştirmeyelim artık. Mesela bizdeki hd oyunların tamamı elimden geçti çoğunu bitirdim ama artık bana zevk vermezken s2si olan biri başka oyunlar da oynar sıkılmaz. Oyun fakiriyiz ve sistemde androide göre daha fazla takılma kasma vb. Mevcut. Özellikle benim gibi 100lerce tema ve 40-50 uygulama yükleyen birisi için bu çok can sıkıcı olabiliyor. Karşılaştırmak için bütün sistemler hakkında iyi derecede bilgili olmak gerekir ki o zaman da bunlar gereksizdir. Aynı şey gibi şu oyunlardaki mage warrior asassin tarzı

Konu Sahibi

Oyun konusunda evet android daha basarili. bunu ben de kabul ediyorum. zaten ben de uygulamalari soyluyorum. ama tema konusunda katilmam. ovi storede olmasa bile Nokia icin binlerce tema var.
ha bide Androidin multitasking'ini begenmiyorum. meego, WP ve ya Bellede daha iyi bence.

MrExpert

Üye
Dediğin doğru aslında app storda bile birsürü aynı işi yapan uygulama var... google play da öyle ... belle daha kullanışlı ...

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bize 3 ayda bir 5-6 HD oyun çıkartsalar zaten kimse bu konuda Nokia'ya laf etmez de işte. Nokia aklı...

ANDROİD

BELLE

Hiç kimse gelipte symbian'ın bunu android'den görüp yapmadığını söylemesin...

Lenneth

Üye
O pull down menünün patenti google'in elinde, başka sistem yaptı google çaktı durumu yok.

Ayrıca görsellik olarak nasıl Belle iyi diyorsunuz hayret ediyorum. Android'de bir sürü değişik arayüz uygulamaları var, envai çeşit widget var. Canli duvar kağıdı (telefonları zorluyor ama) desteği var..

Konu Sahibi
Belledeki Notification Bar`in gorunumu Androidden kopya olabilir. ama bildirim cubugunu ilk kez kullanan da Nokia. Maemo isletim sistemiyle.

pRime.

Üye
Üstte maemo'dan ss koydum. İlk bildirim merkezi linux'lü maemoda kullanıldı. Boş konuşmayı bırakın.

Tepkiler: Nokiafanboy

Reşwan

Emekli Yönetici