symbian 3 bitecek mi? ( yorumlarınızı bekliyorum )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

chilekesh_mert

Üye
    Konu Sahibi
symbian 3 bitecek mi? ( yorumlarınızı bekliyorum )
Arkadaşlar nokia nın microsoft ile yaptığı anlaşma büyük olasılıkla symbian 3 ü bitirecek gibi görünüyor. Konuyu anlaşma yapıldıktan uzun süre sonra açmamdaki en büyük neden ise symbian 3 ün biteceği ihtimaline pek inanmamamdı. Aradan geçen süre içerisinde ne bunun aksini gösterecek bir açıklama yapıldı ne de symbian 3 e daha fazla destek çıkıldı. Bir kaç yerde okuduğum kadarıyla symbian 3 tamamen biz kullanıcıları kandırmaya yönelik bir işletim sistemi. Yani amaç sadece göz boyamak gibi görünüyor. Gameloft un çıkarttığı 7 tane oyun var symbian 3 için daha fazlasını çıkartmamalarının tek sebebi bence işletim sistemine gerekli desteğin verilmeyeceğinin delillerinden biri. Tabi bunda yine bizlerin orjinal oyun almamasının da etkisi var. Bu konuda sizlerin de fikirlerini bekliyorum en azından bu kısır işletim sisteminin geleceğini tartışalım derim.

hotboy_ist

Üye
çok tartışıldı forumda bu konu... Tekrar tekrar konuşmak gereksiz...

muratcan1905

Üye
bence de bitecek bizim cihazlarda elimizde patlayacak.
symbian 3 zaten çıkalı ne kadar olduki şurda ama nokia hemen yapacağını yaptı gene gitti microsoft la anlaşma yaptı symbianı bitirdi.
Yapılan açıklamalara göre symbian tamamen gitmeyecekmiş ancak geri plana atılcakmış ancak buna pek inanmıyorum microsoft kendi işletim sistemini kullandırmak varken symbianın kullanılmasına izin vermez symbian gibi güçlü bir işletim sistemi microsoft için en büyük tehlikeydi ve microsoftta bunu çok ustaca yok etti.
Bence zekice bir iş yaptılar bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum çünkü yaptıkları çok mantıklı ancak nokia bunu kabul etmemeliydi.

chilekesh_mert

Üye
    Konu Sahibi
bence gereksiz değil sonuçta 1000 küsür lira verip birçok şey beklediğimiz telefonların kalbi işletim sisteminin geleceği ne olacak? Ben 2 haftadır boşuna para verip aldım diye düşünüyorum yani. Daha da açığı kazıklanmış gibi hissediyorum kendimi. Yanlış mı düşünüyorum sizce?

AYNA

AYNA

Üye
alsan bi problem almasan bi problem ne olacak :ehe
alsan telefon süper ama destek az almasan piyasada ondan iyisi yok yani..
ama ben her olumsuzluklara rağmen alıcam symbian 3'teki hatalar onarılsın yeter bence çünkü n8 ile istediklerimizin fazlasını bile yapıyoruz.usb bağlanan hdmı çıkışı olan kaç cihaz var piyasada hiç:ehe..yani donanımsal özellikleri yeter bana göre almak için.işletim sisteminin eksiklerini tamamladıklarında süper telefon olcak yani.sırf android ya da iphone,wp program desteği veriyo diye onlardan alırsam ve bunlarda n8 in verdiği özellikleri ve keyifi kesinlikle veremeyeceğine göre android ya da iphone ya da wp ye düşünmeye bile gerek yok!
nokia program desteği varsın vermesin n8 in özellikleri bana yeter ben alıcam benim düşüncem bu arkadaşlar..

belferkay

Üye
telefondan tek beklentiniz oyunsa, neden symbian 3 tercih ettiniz? Yeni çıkan bi işletim sistemini almasaydınız bu kadar oyun oynamak istiyorsanız.İphone ya da android'li bir tel alsaydınız. Cihazı alırken aklımdan geçirdiğim en son şey oldu nedense oyunlar. Tabii ki olmalı oyun da. Ben de bekliyorum yeni oyunların gelmesini ama bu kadar da umutsuz olmaya gerek yok. Neymiş kazıklanmışız, elimizde patlamış felan. Boşversenize doya doya kullanın işte.

Hem Gameloft açıklama yaptı mı Symbian 3'e daha fazla oyun çıkarmayacağız diye? Ya da başka popüler mobil oyun yapımcıları? Ya da nokia dedi mi Symbian'a tamamen elveda diye? Bildiğim kadarıyla destekleyeceklerini söylediler.

"Nokia’nın Windows Phone’u temel akıllı telefon platformu olarak kullanma planıyla, Symbian bir franchise platformu haline gelecek ve ek değer sağlamak üzere önceki yatırımlardan yararlanılacak. Bu strateji, mevcut 200 milyon Symbian kullanıcısını elde tutma ve dönüştürme fırsatını da göz ardı etmiyor. Nokia, önümüzdeki yıllarda yaklaşık 150 milyon ek Symbian cihazı satmayı bekliyor."

Böyle bir açıklama var. yorumunu siz yapın kendinizce...

aybek1453

Üye
N8 kullanıcısı değilim ama bir yorum yapayım.S 3 e destek kesinlikle bitmez.Fakaaattt!

Nokia üst düzey modellerinde wp7 kullanacaktır.Orta ve alt modellerde S'3 kullanacaktır.Bunun için S3 için yazılacak program sayısı biraz düşecek ve yazılacak uygulamalar da pek fazla kaliteli olmayacaktır.Ta ki meegolu bir cihaz çıkana kadar.Meegolu cihazla birlikte qt tabanlı programlar gelecektir.Nokia meegolu cihazı bu senenin sonlarında çıkaracaktır.Oturması da en erken 2012 yazını bulur.

suat1111

suat1111

Üye
herkez rahat olsun zaten hersey değşim içinde tabiiki bu sistemde biter

chilekesh_mert

Üye
    Konu Sahibi
telefondan tek beklentiniz oyunsa, neden symbian 3 tercih ettiniz? Yeni çıkan bi işletim sistemini almasaydınız bu kadar oyun oynamak istiyorsanız.İphone ya da android'li bir tel alsaydınız. Cihazı alırken aklımdan geçirdiğim en son şey oldu nedense oyunlar. Tabii ki olmalı oyun da. Ben de bekliyorum yeni oyunların gelmesini ama bu kadar da umutsuz olmaya gerek yok. Neymiş kazıklanmışız, elimizde patlamış felan. Boşversenize doya doya kullanın işte.

Hem Gameloft açıklama yaptı mı Symbian 3'e daha fazla oyun çıkarmayacağız diye? Ya da başka popüler mobil oyun yapımcıları? Ya da nokia dedi mi Symbian'a tamamen elveda diye? Bildiğim kadarıyla destekleyeceklerini söylediler.

"Nokia’nın Windows Phone’u temel akıllı telefon platformu olarak kullanma planıyla, Symbian bir franchise platformu haline gelecek ve ek değer sağlamak üzere önceki yatırımlardan yararlanılacak. Bu strateji, mevcut 200 milyon Symbian kullanıcısını elde tutma ve dönüştürme fırsatını da göz ardı etmiyor. Nokia, önümüzdeki yıllarda yaklaşık 150 milyon ek Symbian cihazı satmayı bekliyor."

Böyle bir açıklama var. yorumunu siz yapın kendinizce...

telefondan tek beklentim oyun değil yanlış anlama arkadaşım çok basit bi örnek vereyim teamviewer programının android ve ios sürümleri varken symbian 3 için herhangi bir sürümü yok. sana boş bi program gibi gelebilir ama benim gerçekten ihtiyacım olan bi program. belki zamanla işletim sistemine destek veren uygulamalar yaygınlaşacak ama nokia nın symbian ı 2. plana atması ardından gameloft un ios için 70 in üzerinde oyun çıkartması derken insanın içine kurt düşmüyo değil

Zafer Arslan

Zafer Arslan

Üye
arkadaşlar merak etmeyin kesinlikle ve kesinlikle symbian ^3 bitmeyecek emin olabilirsiniz
forumda Nokıa'ya Mail Atalım isimli konudan hemen sonra bende mail attım ve 2 gün sonra Türkiye Nokia Destek Hattında İsmi Deniz Olan Müşteri Temsilcisi Beni Aradı Aynen Şunları Söyledi:
Zafer Bey Şikayet Mesajınız Değerlendirilmeye Alındı ve Yanıtlama Sistemi İçin Aradım
Yıllardır Olduğu Gibi Bundan Sonrada Kullanıcılarımıza Destek Vermeye Devam Edeveğiz.
Evet Microsoft İle Anlaşıldı Ama Bu Demek Değilki Önce Üretilen Cihazlardan Desteğimizi Çekeceğiz.
Symbian ^1 den Önce JAVA İşletim Sİstemi İle Telefon Ürettik ve Üretmeye Devam Ediyoruz Aynı Zamandan Destek Vermeye de Devam Ediyoruz
Symbian ^1 Geliştirildi ve Hala Onuda Destekliyoruz...
Microsoft ile Anlaştık ama Yeni Nesil Symbian ^3 den Asla Vazgeçmeyeceğiz ve Desteklemeye Devam Edeceğiz,Bu Konuda hiç Bir Şekilde Şüpheniz Olmasın Dedi.

Anlayacağınız Destek Devam Edecek Arkadaşlar Merak Etmeyin :oke:
Herşey Yolunda

Utku

Utku

Üye
Zafer herkesi aydınlatmış oldun aol

ThebLue16

ThebLue16

Üye
bu nokia yüzünden ipod alıcam zaten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt