Sütyen giyen kadinlara kirbac

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Sütyen giyen kadinlara kirbac
Sütyen giyen kadınlara kırbaç

Somali'de aşırı dinci Eşşebab örgütü, "İslam'a aykırı olduğu" gerekçesiyle sutyen giyen kadınları halkın gözü önünde kırbaçlıyor.

Güncelleme:16 Ekim 2009 16:26

Ülkeye şeriat getirmek isteyen örgütün silahlı ve maskeli adamları, göğüslerinin dik olduğunu gördükleri kadınları durdurarak sokak ortasında kırbaçladıktan sonra, kadınlardan sutyenlerini çıkarmalarını istiyor.
Halime adındaki bir kadın, "Eşşebab bizi, kendi istediği türde örtünmeye zorluyordu, şimdi de göğüslerimizi serbest bırakmamızı istiyor. Önce eskiden giydiğimiz örtüyü yasakladılar ve kadınların göğüslerine sıkı sıkıya oturan sert bir kumaşı kullanıma soktular. Şimdi de göğüslerin doğal kalması gerektiğini söylüyorlar" diye anlattı.
Mogadişu'nun kuzeyindeki Abdullahi Hüseyin adlı bir öğrenci de, erkek kardeşinin, kız kardeşinden sutyenini çıkarmasını isteyen bir kişiyle kavga ettiği için hapse atıldığını anlattı.
Eşşebab, sakalsız erkekleri de sokak ortasında kırbaçlıyor. Hüseyin, kendisinin de sokak ortasında dövüldüğünü ve saçının tıraş edildiğini belirterek, "Pantolonum dizime kadar kesildi. Sakalımı kesmekle itham ettiler, ama ben sadece 18 yaşındayım. Onlarca kadın ve erkek tutuklandı. Evden adımınızı atar atmaz maskeli kişilerce kendinizi kırbaçlanırken buluyorsunuz" dedi.
Arapçada "gençler" anlamına Eşşebab, Somalinin güney ve orta kesiminin büyük bölümünün kontrolünü elinde tutuyor.
Örgütün sert şeriat yorumu, geleneksel olarak ılımlı Müslümanlar olan halkı şoke etti.
Örgüt sinema, dans, düğün ve futbolu da yasaklamıştı.

tempestshine

tempestshine

Üye
saçma

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Bu ne?

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Böyle saçmalık mı olur o çamaşırı giymeyen daha tahrik edici olur

• Beğen
Tepkiler: AndroidciMünir
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:hmmm

larten123

larten123

Üye
Bune ya erkek adamın malı ortadadır gibi olmuş:@ Kadının namahrem yerinin belli olması çok kötü...

ekc-103

ekc-103

Üye
hıh güldüm sadece acaba demedim, bu haber gerçek mi diye düşünmedim böyle saçma şeylerin müslümanlar mal edilmesi ilk değil eminim son da olmayacak...

• Beğen
bill_

bill_

Üye
hıh güldüm sadece acaba demedim, bu haber gerçek mi diye düşünmedim böyle saçma şeylerin müslümanlar mal edilmesi ilk değil eminim son da olmayacak...

haklisin kardesim, amaci farkli bi örgut bu sanirim..

• Beğen
Türe

Türe

Üye
Yok artik daha neler yahu :oha:

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
göğüsleri yok diye kısanıyodur bunlar :hmmm

• Beğen
.Murat.

.Murat.

Üye
dik gosteripde tahrik sebebi diye yapıliyor sanıyorum

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Baskının tam tersine dönmesi denir buna,çünkü onların başıda o kişilere baskı yapıyordur artık,çıplak bile gezin derler.

Raptor_tr

Raptor_tr

Üye
Aha! İşte biz bunlara örümcek kafalı yada yerine göre kuşbeyinli deriz!

Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
aşırı dinciymis ne saçma.

KayraBey

KayraBey

Üye
Allah akıl fikir versin.

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
:oha:

AndroidciMünir

AndroidciMünir

Üye
Dahada tahrik edicek hale getiriyor pislikler birde aşırı dincilermiş.Bak sen şu işe ! :angry: :off: :bottom: :grrr: :destere: :seytan6: :dayak: :dayak:

askinaeskiya04

Üye
Dinde zorlama yoktur gerçek müslümanlar bunu bilir ya haber gerçek değil yada bunlar müslümanlığı gercekten çok yanlış öğrenmişler

serinaga

serinaga

Üye
Tam bir saçmalık ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...