Sürücüsüz araç yollarda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Sürücüsüz araç yollarda
ABD'de sürücüsü olmayan arabaların otobanlarda test edilmesine izin veren yasa, Kaliforniya'da yürürlüğe girdi.


Eyalet Valisi Jerry Brown, Google tarafından üretilen ve bilgisayarla kontrol edilebilen araçların otobanlarda test edilmesine izin veren yasayı onayladı. Güvenlik ve performansa ilişkin düzenleme ile, daha önce özel alanda yaklaşık 5 bin kilometrelik test sürüşlerini kazasız geçen araçlarda test süresince sürücü bulundurulması şartı konuldu.

Senatör Alex Padilla tarafından yapılan düzenlemenin, sürücüsüz arabaların trafiğe çıkmasının önünü açacağı kaydedildi. Sürücüsüz arabalar gibi bugünün bilim kurgusu gibi görünen gelişmelerin yarının gerçeğine dönüştüğünü söyleyen Vali Brown, "Arabanın kendi kendine gittiğini görenler önce şaşırıyor. Ancak daha sonra hemen alışıyorlar" dedi. Google şirketinin kurucu ortağı Sergey Brin sürücüsüz araçların yaşam kalitesini artıracağını söyledi. Bu tür araçların önümüzdeki 10 yıl içinde satışa hazır hale geleceğini söyleyen Brin, "Kendi sürüşünü yapan araçların insan kontrolündeki araçlardan daha emniyetli olacağını bekliyorum" dedi.
İLK GÜL DENEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google'ın yeniliklerini deneyen ilk devlet başkanı olmuştu. Cumhurbaşkanı Gül geçtiğimiz mayıstaki ABD ziyaretinde Google'ın geliştirdiği araca binmişti. Google Teknoloji Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Brin, Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'le aracın arka koltuğuna oturup otoyola çıktı. Gül, "130 km hıza çıktık. Harikaydı" demişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt