Suriye Elektronik Ordu'su Amerikan Ordusu'na saldırdı

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Suriye Elektronik Ordu'su Amerikan Ordusu'na saldırdı
Amerikan Ordusu’nun resmi web sitesi Suriyeli hackerlar tarafından saldırıya uğradı.



Amerikan Ordusu’nun resmi web sitesi Suriyeli hackerlar tarafından saldırıya uğradı. Yetkililerin açıklamasına göre sitedeki hiçbir veri çalınmadı. Amerikan Ordusu hack sonucunda, gizli yada kişisel verilerin bulunmadığını ve sadece kamuoyu bilgilendirme için kullandıklarını söylediği resmi internet sitesini geçici olarak kapatmak zorunda kaldı.
Sözde "Suriye Elektronik Ordusu" siber saldırı sonrasında kendi Twitter hesabında mesaj yayınladı. Korsan grup, Suriye rejimine karşı mücadele eden isyancı güçleri kınadı. Amerikan Ordu’su Twitter hesabından hacki duyurdu ve saldırıyı fark ettikleri anda siteyi kapatark önlem aldıklarını söyledi.



Suriye yanlısı rejim grubunun, AFP fotoğraf servisinin Twitter hesabı da dahil olmak üzere, son yıllarda çok sayıda haber medya sitelerinin hack olayı ile bağlantısı olmuştu. Ortadoğu'daki Amerikan kuvvetlerini denetleyen ABD Merkez Komutanlığı’nın sosyal medya hesaplarında bulunan mesajlar ocak ayında bu gurubun teşvik etmesi ile hacklendi. Bu saldırı sonucunda da Merkez Komutanlığı’na ait Twitter ve YouTube hesapları geçici olarak askıya alınmıştı.


 


Üst Alt