super plus lcd vs amoled?

Sponsorlu Bağlantılar

NovaThor

NovaThor

Üye
    Konu Sahibi
super plus lcd vs amoled?
arkadaslar super plusun amoledden hiç üstün yanları yok mu ?

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
elbette var

NovaThor

NovaThor

Üye
    Konu Sahibi
Neler ustun amoledden?

N. O. T. E. 2

Üye
Arkadasım kıyaslama yalnıs olmus amoled ekranlar
Duz amoled
Super amoled
Super amoled plus
Hd super amoled
Olarak ayrılır.

En iyisi hd super amoleddir sonra super amoled plus.

S2 nin ekranı super amoled plus.
Plus un + sı koyu renkleri (siyah) daha canlı yansıtır. Ve keskinlikte daha ustundur.amoled ekranlar lcd ekranlara gore oldukca ustundur. Amoledlerin en onemli artısı gunes ısığına dayanıklı yani gunes ısığında lcd lere gore daha gorunebilir olmasıdır.

Telefonlardan ornek verirsem samsungtan..
S1 super amoled
S2 super amoled plus
S3 ve note 1-2 hd super amoled ekranlardır bu telefonları magazadan tektek incele farkı açık bir sekilde gorursun.

Plusun dezavantajı yapımı zor oldugu icin pahalı ve omru kısa. Daha once S2 kullandığım icin biliyorum

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
şuanda en iyi amoled ekran s4 te en iyi lcd ekran ise htc one da

aleranol

aleranol

Üye
Pentile olmasa gerçekten s4 te. Ama bana kalırsa şu an note2 de.

N. O. T. E. 2

Üye
Pentile olmasa gerçekten s4 te. Ama bana kalırsa şu an note2 de.

Bu konuyu acabilirmisin pentile ile note 2 nin teknolojisi arasındaki farkı.forumda cok gordum s4un pentilesi fazla sevilmiyor note 2 rgb miydi..

aleranol

aleranol

Üye
Evet. Not2 rgb dizilimde. Google a note2 vs. S4 screen pixels tarzında bir aramada bulunup. Alt piksel dizilimini inceleyebilirsin. Zaten direk bakınca hangisi iyi anlaşılıyor. Şu an konu açacak zamanım yok rc araç ile uğraşıyorum da.

- - - Eklendi - - -

Sanırım pixel matriks olarak geçiyor. Bu linkte de fark açık
http://www.androidjunkies.com/wp-content/uploads/2013/03/galaxy-s4-vs-galaxy-note-2-vs-galaxy-s3-pixel-matrix-1.jpg

N. O. T. E. 2

Üye
Evet. Not2 rgb dizilimde. Google a note2 vs. S4 screen pixels tarzında bir aramada bulunup. Alt piksel dizilimini inceleyebilirsin. Zaten direk bakınca hangisi iyi anlaşılıyor. Şu an konu açacak zamanım yok rc araç ile uğraşıyorum da.

- - - Eklendi - - -

Sanırım pixel matriks olarak geçiyor. Bu linkte de fark açık
http://www.androidjunkies.com/wp-content/uploads/2013/03/galaxy-s4-vs-galaxy-note-2-vs-galaxy-s3-pixel-matrix-1.jpg

Evet arastırdumda videolarla felan s4 kesinlikle pixel dizilimde cok kotu paralel reknler var.

Samsung nicin boyle birsey yaptıki rgb dizilimini yapabilirdi..?

NovaThor

NovaThor

Üye
    Konu Sahibi
Yani bu super plus lcd nin s1 in ekrani amoledden hic mi ustun yani yok?

NovaThor

NovaThor

Üye
    Konu Sahibi
Telefonum ace 2. Googila ne yazcam?

aleranol

aleranol

Üye
Samsung keskinlik artsın ve mailyet azalsin diye pentile kullanıyor. Ama not serisinde rgb kullandı. Eğer bir dahaki notlarda da rgb kullanmaz ise biken kişiler not almaktan vaz geçecektir.

Googleye pixel matrix yazman gerekli.

N. O. T. E. 2

Üye
Samsung keskinlik artsın ve mailyet azalsin diye pentile kullanıyor. Ama not serisinde rgb kullandı. Eğer bir dahaki notlarda da rgb kullanmaz ise biken kişiler not almaktan vaz geçecektir.

Googleye pixel matrix yazman gerekli.

Dostum dediginde tamamen haklısın ama cogu kimse daha ekrandaki pixel dizilimini bilmiyor bile bunun icin bu sebepten dolayı note 3 alınmaz diye bir kahide yok.sen ben gibi kisiler bilir sadece :D

aleranol

aleranol

Üye
Adamlar 10milyon satacagina 9.999.000 satarlar :D kârları azalır :ehe

enterneoll

enterneoll

Üye
amoled her zaman koyu renkleri daha iyi gösterir siyah gibi mükemmeldir ama beyazda biraz sorun var fakat amoledi tercih ederim eline alınca renk doygunluğu süper

fk555897

fk555897

Üye
Bana sorarsan LCD ekranda görüntü daha güzel.