Süper Kupa Bayern Münih'in

Sponsorlu Bağlantılar

codblackops2

codblackops2

Üye
    Konu Sahibi
Süper Kupa Bayern Münih'in
Bayern Münih’in başlama vuruşu ile başlayan mücadelede ilk tehlikeli atak da Alman ekibinden geldi. Karşılaşmanın henüz ikinci dakikasında Mario Mandzukic’in kafa vuruşu auta gitti.
Chelsea yarı sahasında daha fazla gözüken taraf olan Bayern, Fransız yıldızı Franck Ribery ile karşılaşmanın yedinci dakikasında çok uygun pozisyondan yararlanamadı. Dev mücadelenin en etkili ilk atağı da böylelikle Bavyera temsilcisinden gelmiş oldu.
TORRES AFFETMEDİ
Hızlı toplarla kontra atak yapan Londra temsilcisi Chelsea, Schürrle’nin ortasında meşin yuvarlağı Fernando Torres ile buluşturunca, İspanyol golcü usta bir gol vuruşuyla Bayern Münih ağlarını havalandırdı.
Golden sonra maçın hakimi olan Bavyera temsilcisi Ribery ve Alaba ikilisinin hızlı ataklarıyla Chelsea kalesinde peş peşe önemli pozisyonlar yakaladı.
Ribery’nin yerden isabetli ve oldukça etkili şutlarında Çek kaleci Peter Cech muhteşem kurtarışlarla skorun korunmasında büyük pay sahibi oldu ve ilk yarının son düdüğü çaldığında, Londra temcilsici Chelsea soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.
RİBERY FARKI
Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan yine Bayern Münih oldu. Bayernli oyuncuların her topu ayağına gönderdiği Ribery, ikinci yarının hemen başında 47. dakikada sahne aldı ve skoru 1-1’e getirdi.
Ceza sahası dışından gelen harika şutu, Peter Cech uzanmasına rağmen ağlarında gördü. Bayern ikinci yarıda daha organize ve derli toplu olmasına karşın Chelsea zaman zaman kontra atak ve duran toplarla etkili oldu.
Dante’nin hatasında Oscar karşı karşıya kaldı ama Manuel Neuer başarılı bir kurtarış yaptı. Keza Frank Lampard’ın ortasında İvanovic’in kafa vuruşunda Bayern Münih kale direğinden geri geldi.
Bayern Münih teknik direktörü Pep Guardiola’nın ikinci yarıdaki Götze ve Javi Martinez hamlileri takımın oyun hızını arttırırken aynı zamanda orta alandaki oyun akışını da düzene soktu.
Mourinho’nun endişeli bakışları, Chelseali oyuncuların oyunu yavaşlatmasına neden olsa da Bayern atakları karşısında Maviler oldukça bunaldılar. Karşılaşmanın son dakikalarına doğru gelinirken, Götze’ye mücelesi sonrası Ramires direkt olarak kırmızı kartla cezalandırılarak saha dışında kaldı.
Portekizli teknik adam hemen oyuna müdahele ederek, Alman oyuncu Schürrle’nin yerine savunmaya John Obi Mikel takviyesini yaptı. Karşılaşmanın son dakikalarında iki takım da oyunu uzatmalara götürmek isteyince, öyle de oldu.
Uzatma dakikalarına da hızlı başlayan Bayern Münih yine istediğini elde edemedi. Üstüne üstlük kalesinde şok bir gol gördü. Süratle topu taşayan Eden Hazard çalımlarla ceza sahasına girdi ve sert vuruşunda topu ağlarla buluşturdu.
Kaleci Neuer’in hatasında top filelerle buluşurken dakikalar ise 93’ü bulmuştu. Uzatma dakikalarının ilk bölümünde Chelsea rakibini kitlemeyi başarırken, ikinci uzatma dakikasında karşılaşma Chelsea kalecisi Peter Cech ve Bayern forvetleri arasında geçti.
Bir kaleci ancak bu kadar skora etki edebilirdi. Kafa vuruşları, frikikler derken Mandzukic karşısında Berlin Duvarı’nı andıran bir performansa imza attı.
Karşılaşmanın son saniyesinde Chelsea ceza sahasında oluşan karambolde oyuna sonradan dahil olan İspanyol Javi Martinez, Cech ve Chelsea’lilerin sevinçlerini kursaklarında bırakırken, karşılaşmanın kaderi beyaz noktada yani seri penaltı atışları sonunda belli oldu.
Penaltılarda kaleci Manuel Neuer kurtardı ve UEFA Süper Kupası Bayern Münih ile birlikte Almanya'ya gitti.
 


burakkk97

Üye
Ribery reyiz :)
 
codblackops2

codblackops2

Üye
    Konu Sahibi
Bu maçın 90.dakikasından sonrasını izlemeniz lazımdı chelsea muhteşem bir duvar ördü ,yıllardır maç izlerim hayatımda böyle bir defans görmedim..
terryde oyuna girince 3 stoper oldu ve kilitlendiler resmen..


Ben Chelsea'yi tutuyordum gerek en sevdiğim futbolcuların başında gelen terry ve lampardın olması gerek eskiden bi sıcaklık hissediyordum..

ama panzerler durdurulamıyor piyasadaki bütün kupaları aldılar :D


- - - Eklendi - - -

Adam king (h)
 

burakkk97

Üye
Noyer, gol yemez
 
mürteza16

mürteza16

Üye
Süper bir maçti bayerninde kazanmak hakkiydi zaten.

- - - Eklendi - - -

Süper bir maçti bayerninde kazanmak hakkiydi zaten.
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
238
Eren Değerli
Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
382
Sekonet
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
473
DiaBLoS


Üst Alt