Süper Hızlı Internet Dönemi Başlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Süper Hızlı Internet Dönemi Başlıyor
Güney Kore ve Japonya’da geliştirilen "optik geniş bant" internet erişimiyle birlikte artık internet bağlantısı daha da hızlanacak. Artık 2 saatlik bir filmi 6 dakikada indirmem mümkün.
31 Mart 2006 22:27
<div align="center"></div>
Newsweek dergisinin haberine göre, Güney Kore ve Japonya&#8217;da geliştirilen "optik geniş bant" internet erişimiyle 4.7 gigabyte büyüklüğünde bir filmi 6 dakikada indirmek mümkün olacak.

İnternetteki veri çokluğuna karşın bağlantı hızların düşüklüğü, özellikle Türkiye gibi internet erişiminin alınan hizmete oranla çok yüksek olduğu ülkelerde büyük bir sorun iken Japonya ve Güney Kore bağlantı hızı konusunda devrim yapmaya hazırlanıyor.

Mevcut klasik geniş bant internet bağlantılarında büyük fotoğraf, müzik ya da film indirmek oldukça uzun zaman alırken, yeni geliştirilen "optik geniş bant" internet dünyasında yeni bir çığır açacak.

SÜPER HIZLI İNTERNET

Newsweek dergisinin "Süper hızlı internet" olarak nitelendirdiği bu yöntemin fiber kablolarla evlere internet hizmeti olduğu kaydediliyor. Söz konusu iki ülkede çok sayıda insan tarafından kullanılmaya başlanan bu bağlantının saniyede 100 megabitlik bir hız sunduğu kaydediliyor. Bu bağlantı, varolan erişim hızının 20 katından daha yüksek bir erişim hızı vaad ediyor.

Optik geniş bant sistemi ile 2 saat süren 4.7 gigabyte boyutundaki bir filmin bilgisayara indirilmesi sadece 6 dakika sürüyor.

HOLLYWOOD KAYGILI

Ancak pek çok internet kullanıcısı için rüya gibi gelen bu bağlantı hızından rahatsızlık duyan kesimler de bulunuyor. Asya&#8217;da bulunan DVD oynatıcı üreticileri, bir filmi 6 dakikada indirebilen hiç kimsenin bir DVD oynatıcıya ihtiyacı olmayacağına inanıyor.

Bu bağlantıya sahip kişilerin yasadışı yollardan film indirebileceği inancı, Hollywood tarafında ise fikri haklar açısından kaygı yaratıyor.

kikaksk

kikaksk

Üye
vay be bu olay sadece güney kore ve jopanyada olacak görünüşe göre ama bu acaba türkiyeye ne zman gelecek ? kocaman soru işareti..

bunkie

Üye
türkiye&#39;ye gelmesini içinde bulunduğumuz yüzyıl içinde beklemiyorum. daha dial-up&#39;dan adsl&#39;e yeni terfi edebildik memleket olarak

_BECK_HAM_

Üye
bunkie sana katılıyorum kardeşim...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ki gelse bile T. Telekom bu tarifeyi aylık Bin 500 YTL&#39;den aşağı vermez.. Para bol ne de olsa dağıtıyoruk ya biz...

EaSy_As_LiFe

EaSy_As_LiFe

Üye
gelmez... gelse bile torunumun torununun çocuğu faln görür oda elli yaşında falan

__Midas__

__Midas__

Üye
bende Türkiye için zannettim başlıktan
japon bunlar abi godfather oyununu 5 dakikada indirir oynar , bizde kota bitsinde gelecek ay belki OOoooo

DoKuZuNCuKaPI

DoKuZuNCuKaPI

Üye
Ya düşünsenize bizde bu bağlantı olacak ama limitimiz 3GB olacak kafayı yeriz heralde Aynı bir sigara tiryakisinin sigara dolu bir yerde ateşsiz kalması gibi

bassavci

bassavci

Üye
maxicep üyeleri türkiyeyi iyi tahlil etmişler.
böyle bir ortamda bulundugum için kendimi tebrik ediyorum.
Tabi ilkbaşta sizleri...

ne diyeyim inşaallah fikirlerimizi boşa çıkarıp iyi çalışırlar...

isok

Üye
harika bişey bu
Hollywood gerçekten yandı

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Zaten şu an japonya 47,000 Kb ile bağlanıyor. 100,000&#39;e çıkarsa , Dünya&#39;yı sömrürler artık.

Biz hala 256-512

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(FrontmaN &#064; Apr 1 2006, 10&#58;50 AM) [post=308174]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Zaten şu an japonya 47,000 Kb ile bağlanıyor. 100,000&#39;e çıkarsa , Dünya&#39;yı sömrürler artık.

Biz hala 256-512
[/b][/quote]47,000 kb

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Kesin bu Güney Kore´nin " GENİŞ BANT " internetten alacağı fiyat bizim 1024 daha ucuzdur..Eminim

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
türkiyenin bir acı yüzü işte

slayer

Üye
?
insanlar yetinmek nedir bilmiyor... Burada pekte benzemesekte aynı türden kardeşler var... Biz 256kb hızla dilenirken onlar orada 100mbit hızlı yaşıyorlar....
Dünya adil deil be kardeşim....

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
az önce kotabilgilerine ulaşamadım t.telekomu aradım
1 saat bekletti sonra arza varmış beyfendi sonra tekrar bi deneyin diyor
bunlar adam ooooooooolmaz

PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
Dünya adil, ancak hakkıda gözetiyor. O insanlar Çalışıp düşünüp kafa patlatıp ülkelerini geliştiriyorlar. bizler ise kolay yoldan para kazanmaya bakıyoruz. Üniversite idi, okumak falandı sallıyoruz. hazıra alışmışız. Çalışıp hizmet etme ruhunu taşımıyoruz. ne acı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt