Sümela'da 88 yıl sonra ayin düzenlendi..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
Sümela'da 88 yıl sonra ayin düzenlendi..
Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra bir günlüğüne düzenlenen ayin sona erdi.

Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra bir günlüğüne düzenlenen ayin sona erdi. Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan bu günde düzenlenen ayini, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos yönetti.

Ayine Rusya Federasyonu, Yunanistan, Gürcistan, ABD ve Türkiye'de yaşayan 500 kadar Ortodoks Hristiyan da katıldı. Ayin sırasında mumlar yakıldı, dualar edildi, ilahiler okundu...

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Benim görüşümce yapılmamalı...

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
Benim görüşümce yapılmamalı...

niye? bence bu çok gzl bir gelişme.. gelip ibadetlerini yapmaları Türkiye'ye hiçbirşey kaybettirmez tam tersine Türkiyeye birçok şey kazandırır..İlerde Atinada belki müslümanlar bu vesileyle daha rahat ibadetlerini yapabilirler..

Revengeful

Emekli Yönetici
Bu işin sonu iyi olmayacak bundan eminim..

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Ayin ne oluya ya ?

Onur Saka

Onur Saka

Üye
ĄrmoЙi;2599891' Alıntı:
niye? Bence bu çok gzl bir gelişme.. Gelip ibadetlerini yapmaları türkiye'ye hiçbirşey kaybettirmez tam tersine türkiyeye birçok şey kazandırır..ilerde atinada belki müslümanlar bu vesileyle daha rahat ibadetlerini yapabilirler..
evet siyasi acıdan öyle zeynep.
ben siyası acıdan degil halk yönünden söyledim...
1-2 güne hırgür cıkar.
ben şahsı düşüncemi söyledim :)

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
benımde hosuma gıtmedı zaten aynı gunun aksamı protesto yapıldı ayasofyada ibadete acılsın ozaman dıye..

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
evet siyasi acıdan öyle zeynep.
ben siyası acıdan degil halk yönünden söyledim...
1-2 güne hırgür cıkar.
ben şahsı düşüncemi söyledim :)

Şahsi görüşüne birşey söylemedim zaten mrk ettim sebebini sadece .. hem bnde halk açısından söyledim siyasi açıdan değil bknz
ĄRMOЙİ;2599891' Alıntı:
..İlerde Atinada belki müslümanlar bu vesileyle daha rahat ibadetlerini yapabilirler..
:)

Onur Saka

Onur Saka

Üye
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Güzel olmuş. İnsanlar için efsaneleşen, dini sempatisi olan yerlerin belirli aralıklarla ibadete açılması hoş olur. Egolar tatmin edilir en azından..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Dikin bakalım mumlarınızı ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...