Su Kaplumbağası Akvaryumu Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
Su Kaplumbağası Akvaryumu Hakkında
Arkadaşlar uzun süredir kaplumbağa için akvaryum almak istiyordum ama pahalı diye alamıyordum. Bugün bedava geldi ama balık akvaryumu. Su Kaplumbağası balık akvaryumunda yaşar mı ? ve ne gibi şeyler almam gerekiyor.

Kuru alanı henüz yok ama yarın veya daha sonraki gün alacağım şuanda burada yaşayabilir mi? Biraz büyük :)

Revengeful

Emekli Yönetici
Suyun tepesini aşacak şekilde taş ya da ona benzer bir şey koy çünkü kuru alana ihtiyaçları var. Ama kayıp tepelerine düşebilecek bir şey olmasın. Işık ve ısı önemli. Ben suyun içine koyulan ısıtıcıları kullanmıyorum. Akvaryumun kendi ışıkları içini çok güzelce ısıtıyor. Su temizlemesi için pompa alabilirsin ama ben onu da kullanmıyorum. Tabi çok çabuk kirleniyor orası ayrı. Benim akvaryum baya büyük. içinde 10 kova falan su var. Temizlemesi biraz zahmetli oluyor o yüzden.

Not: 15 yıldır birer tane dişi ve erkek kaplumbağa besliyorum. Hem sağlıklılar hem de çok aktifler.

• Beğen
Tepkiler: KAYIP-ADAM

Revengeful

Emekli Yönetici
Benim kaplumbağalar forumdaki çoğu kişiden daha yaşlı onu farkettim şimdi :d:

• Beğen

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
Suyun tepesini aşacak şekilde taş ya da ona benzer bir şey koy çünkü kuru alana ihtiyaçları var. Ama kayıp tepelerine düşebilecek bir şey olmasın. Işık ve ısı önemli. Ben suyun içine koyulan ısıtıcıları kullanmıyorum. Akvaryumun kendi ışıkları içini çok güzelce ısıtıyor. Su temizlemesi için pompa alabilirsin ama ben onu da kullanmıyorum. Tabi çok çabuk kirleniyor orası ayrı. Benim akvaryum baya büyük. içinde 10 kova falan su var. Temizlemesi biraz zahmetli oluyor o yüzden.

Not: 15 yıldır birer tane dişi ve erkek kaplumbağa besliyorum. Hem sağlıklılar hem de çok aktifler.
Teşekkürler , en kısa sürede ısıtıcı , kuru alan , ışık filan hazırlayacağım. Akvaryum süslerini pet shop'lardan bulma imkanım var mı çünkü çok boş ve büyük olunca çok kötü görünümü var. Önceden resimde üstünde durduğu kapta beslemek zorunda kalmıştım. Yeni kaplumbağa almayı düşünüyorum ama bulaileceğim yer yok sanırım satılmıyor :(
Şuanda 2-3 gün bu akvaryumda hayvan yaşayabilir mi? , Bulunduğu kapta 3 senedir yaşıyordu
uygun ısıtıcı nereden bulabilirim?

Revengeful

Emekli Yönetici
Kuru alan için taşı, ısıtıcıyı, pompayı, süsleri vs her şeyi petshoplarda bulabilirsin. Ben şu an kullandığım yükseltiyi (Dışardan bakınca büyük bir taş gibi ama aslında 2 parçadan oluşan arkası tamamen boş bir el yapımı yükselti.) petshopdan akvaryumun içinden almıştım. Üstünde 40 tane falan küçük kaplumbağa vardı hatta :D Üzülmüştüm onlar için ama yenisini getirdiler gene onlar için :D
Akvaryumun tabanına bir şeyler doldurmanı önermem. İlk aldığım günlerde zeminde minik süs taşlar vardı ve onları yemeye çalışıyorlardı. Kaplumbağalar eğer yasak getirilmediyse hala petshoplarda satılıyor olmalı. Yok mu ?

Bu arada senin kaplumbağa daha çok küçük. O yüzden suya damlatılan ve kabuğa sürülen ilaçlar var. Onlardan al. Küçük yaşta çok hastalanıyorlar. Kabuk yumuşaması vs.. Bir an önce ısıtıcı bul. İçinin yaklaşık 28 derece falan olması lazım. Üşütürler.

• Beğen

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
Kuru alan için taşı, ısıtıcıyı, pompayı, süsleri vs her şeyi petshoplarda bulabilirsin. Ben şu an kullandığım yükseltiyi (Dışardan bakınca büyük bir taş gibi ama aslında 2 parçadan oluşan arkası tamamen boş bir el yapımı yükselti.) petshopdan akvaryumun içinden almıştım. Üstünde 40 tane falan küçük kaplumbağa vardı hatta :D Üzülmüştüm onlar için ama yenisini getirdiler gene onlar için :D
Akvaryumun tabanına bir şeyler doldurmanı önermem. İlk aldığım günlerde zeminde minik süs taşlar vardı ve onları yemeye çalışıyorlardı. Kaplumbağalar eğer yasak getirilmediyse hala petshoplarda satılıyor olmalı. Yok mu ?

Bu arada senin kaplumbağa daha çok küçük. O yüzden suya damlatılan ve kabuğa sürülen ilaçlar var. Onlardan al. Küçük yaşta çok hastalanıyorlar. Kabuk yumuşaması vs.. Bir an önce ısıtıcı bul. İçinin yaklaşık 28 derece falan olması lazım. Üşütürler.
kaplumbağa bana hediye geldi aslında bende pek bir şey bilmiyordum bende fanusta baktım uzun süre şimdi akvaryum'a aldım ama tek kişi çok büyük kaçıyor. Kaplumbağa 4 senedir hiç büyümemişti , geçen 1 ay önce yazlıkta kaçmıştı 1 ay sonra bulundu o zaman büyüdü. Akvaryum'u da bugün geldi. bu yüzden pet shop'lara uğrayamadım bugün. İlaçları filan almayı düşünüyorum ama yakınlarda bulamadım. Süs olarak ne önerirsiniz ? , şuanda küçük taşları var onlar gibi taşlar bulma imkanım var mı aynısının çoğunu 1 ay önce kaybettim. Ve Süsler ve ısıtıcı toplamda ne kadara patlar akvaryumu biraz doldurmak istiyorum.
Suya damlatılan ve kabuğa sürülen ilaçlar fiyatı pahalıya gelir mi ? Akvaryum geldikten sonra gerisi kolay geliyor ama

Akvaryumu aldıktan sonra ve gerekli ekipmanlardan sonra kaplumbağa büyüyor mu ve en fazla ne kadar büyür çok halsiz bu aralar özellikle kaçtıktan sonra :(

Revengeful

Emekli Yönetici
Fiyatlar konusunda bilgim yok. İlaç kullanmayayalı 14 yıl falan oldu. Sadece ilk sene kullandım çünkü çok narinlerdi. Büyükdükçe gerek kalmadı. Ortam soğuk olursa halsiz olması normal. Kış uykusuna yatabiliyorlar. Ama sakın öyle bir şey yapma. Isıyı düzgün tutarsanöyle bir şeye gerek kalmaz. Çünkü kış uykusu çok riskli.

Yaklaşık 30 cm falan oluyorlar(dişiler daha büyük oluyor) ve 30 yıl kadar yaşıyorlar.Tabi düzgün bakabilirsin. Çoğu kişi düzgün bakmadığı için(özellikle plastik akvaryumda, petshoplarda "kaplumbağa bahçesi" vs gibi adlarla satılır, besledikleri için) ömürleri kısa oluyor. Daha ilk senesini dolduramadan hayvanlar telef oluyor.
Ben süs önermem. Su seviyesini aşacak bir yükselti koyman yeterli ve ışık, ısıtma, filtre olayını halledersen başka bir şeye gerek yok.

Yem olarak "raffy p" kullanıyorum. Eğer fazla hızlı büyümelerini istemezsen bunu kullan. Ama tam tersi hızlı büyümelerini istesen et içerikli yemler verebilirsin. Fazla boy atmaları maliyet ve bakım açısından çok zor olacaktır ama.

• Beğen

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
Fiyatlar konusunda bilgim yok. İlaç kullanmayayalı 14 yıl falan oldu. Sadece ilk sene kullandım çünkü çok narinlerdi. Büyükdükçe gerek kalmadı. Ortam soğuk olursa halsiz olması normal. Kış uykusuna yatabiliyorlar. Ama sakın öyle bir şey yapma. Isıyı düzgün tutarsanöyle bir şeye gerek kalmaz. Çünkü kış uykusu çok riskli.

Yaklaşık 30 cm falan oluyorlar(dişiler daha büyük oluyor) ve 30 yıl kadar yaşıyorlar.Tabi düzgün bakabilirsin. Çoğu kişi düzgün bakmadığı için(özellikle plastik akvaryumda, petshoplarda "kaplumbağa bahçesi" vs gibi adlarla satılır, besledikleri için) ömürleri kısa oluyor. Daha ilk senesini dolduramadan hayvanlar telef oluyor.
Ben süs önermem. Su seviyesini aşacak bir yükselti koyman yeterli ve ışık, ısıtma, filtre olayını halledersen başka bir şeye gerek yok.

Yem olarak "raffy p" kullanıyorum. Eğer fazla hızlı büyümelerini istemezsen bunu kullan. Ama tam tersi hızlı büyümelerini istesen et içerikli yemler verebilirsin. Fazla boy atmaları maliyet ve bakım açısından çok zor olacaktır ama.
Isıyı hep düzgün tutmaya çalıştım haftada bir değiştirdiğimde suyu sıcak dolduruyordum. Tabi hemen soğuyordu ama ev sıcak olunca suyuda sıcak kalıyor. Kış uykusuna henüz hiç yatmadı yatmazda inşallah zaten 2-3 gün sonra hemen ısıtıcı ve kuru alanı alacağım. 2-3 gün resimdeki alanla idare edebilir mi hayvan ? Sattıkları Fanus'u yaklaşık 6 ay kullanmıştım tabi akvaryum olduğunu bilmiyordum hediye veren kişi sadece ym atıp 1 haftada yem değiştirmen yeterli diye vermişti. 6 ay sonrasında kırıldı ve yeni kaba aldım. Şimdide Akvaryum'a

Birde kaplumbağanın kabuğu bembeyaz. hafif elleyince beyaz kabuk kalktı ve aşağısında normal yeşil kabuk gözüktü ama ellemedim. daha öncede çok olmuştu bu durum normal mi , yoksa hastalık belirtisi mi?

Revengeful

Emekli Yönetici
2-3 gün idare eder. Kabuklarını küçük parçalar atarak zamanla değiştirirler muhtemelen kabuk olayı ondandır.

• Beğen

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
2-3 gün idare eder. Kabuklarını küçük parçalar atarak zamanla değiştirirler muhtemelen kabuk olayı ondandır.
içim rahatladı :D , kuru alan ve ısıtıcıyı aldıktan sonra bakması çok kolay olacak diye düşünüyorum. İleride balık beslemek istersem akvaryumu ortadan bölerek bir kısmını kaplumbağa bir kısmını balık olmak üzere yaparsak bir sıkıntı oluşturur mu ve kaplumbağalardan 1 tane daha bulabilirsem alıcağım birbir lerine saldırıyor mu?

Revengeful

Emekli Yönetici
Fazla büyümeden alırsan saldırganlık durumu olmaz muhtemelen ama şöyle söyleyeyim; 15 yıldır benimkiler beraber yaşıyor ama yem verdiğim sırasında yem kıskançlığından dolayı, yemleri ona vermemek için dişi olan erkeği ısırıyor. Boynunu kolunu ısırıp bırakmıyor. O yüzden bazen ayrı köşelere çekip veriyorum. Akvaryumu ortadan ikiye falan bölme. Yüzmeyi severler, yerlerini kısıtlama. Balığı boşver napacan balığı :D Hee bu arada sakın acaba balık atarsam içine beraber yaşarlar mı falan diye merak etme :D Canlı canlı yem edersin gariban balığı :D Ben küçükken canilik yapıp böcek yakalayıp canlı canlı akvaryuma atardım ve yem ederdim. Allah affetsin beni :D

• Beğen

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
Fazla büyümeden alırsan saldırganlık durumu olmaz muhtemelen ama şöyle söyleyeyim; 15 yıldır benimkiler beraber yaşıyor ama yem verdiğim sırasında yem kıskançlığından dolayı, yemleri ona vermemek için dişi olan erkeği ısırıyor. Boynunu kolunu ısırıp bırakmıyor. O yüzden bazen ayrı köşelere çekip veriyorum. Akvaryumu ortadan ikiye falan bölme. Yüzmeyi severler, yerlerini kısıtlama. Balığı boşver napacan balığı :D Hee bu arada sakın acaba balık atarsam içine beraber yaşarlar mı falan diye merak etme :D Canlı canlı yem edersin gariban balığı :D Ben küçükken canilik yapıp böcek yakalayıp canlı canlı akvaryuma atardım ve yem ederdim. Allah affetsin beni :D
onu düşünmüştüm araştırınca vazgeçtim :D , saldırması kötüymüş ciddi yaralar açmıyorlarsa birbirlerine ilerde düşüncem çok büyük alan tek başına yalnız hissetcek :D 2-3 gün içinde eksikleri tamamlasam bakımı kolaylaşcak kuru alanı yapınca özellikle. :D Yardımlarınız için :tşk:

Revengeful

Emekli Yönetici
2.sini kesinlikle al. Karşı cins olsun

• Beğen

Revengeful

Emekli Yönetici
Yaşı büyük olsa çok yolu var anlamak için. Ama küçük olduğu için kaplumbağanın altına bakacaksın. Lekeler daha az ve seyrekse dişidir. Çok ve daha koyuysa erkektir.

• Beğen

Revengeful

Emekli Yönetici
Dişi erkek kaplumbağa ayrımı yaz google'a baya yazı çıkar.

• Beğen

Revengeful

Emekli Yönetici
Uygun koşullar gerekiyor. Topraklı kumlu alan falan.. Ben istemiyorum torun falan :D

Bazen suya falanda bırakıyorlarmış. Benimkiler yapmadığı için uzman değilim o konuda :D

• Beğen

KAYIP-ADAM

Üye
    Konu Sahibi
Uygun koşullar gerekiyor. Topraklı kumlu alan falan.. Ben istemiyorum torun falan :D

Bazen suya falanda bırakıyorlarmış. Benimkiler yapmadığı için uzman değilim o konuda :D
ölene kadar beslerim artık su kaplumbağası :ehe , yavrusuna filan gerek yok şuankiler bana yetiyor :D 300 e filan ayarlarım diyordum her şeyi. Akvaryum gelince büyük ölçüde düşmüş fiyat :D
Şuan hastaysa koşulları sağlayınca düzelir inşallah :D Gerekli cevapları aldım :tşk:

Üst Alt