Stok fan yetersiz gürültülü ve soğutmuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
Stok fan yetersiz gürültülü ve soğutmuyor
bilgisayarımı 8 ay once yenilerken yardimci olan arkadaslara islemciyle(x4-955) ilgili internette gordugum konulardaki sorunlardan bahsettim ama sorun olmaz dediler ben de ustune gitmedim 8. ay oldu artık tahammulum kalmadi bu gurultuye 100tl ye kadar 50 dereceyi gecirmeyecek ve en onemlisi de sesini bile zor duyacagim bir fan almak istiyorum anakartim M4A88TD EVO bana 100TL ye kadar islemci fani tavsiye ederseniz sevinirim dusunduklerim
akasa venom
sunbeam core contact
red scorpion vb. zaten pek anlamiyorum cok sessiz olsun ve 50 C yi gecmesin limit 100tl
GTA 4, mafia 2, Crysis2 gibi oyunlarda çok ses yapıyor ayrıca 61C ye kadar cıktı özellikle crysis2 de yardımcı olun

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kasaya sıgarsa..
1. Venom
2. Hyper 212 plus.
3 corcontact fezer

fullwar

fullwar

Üye
Stok fan zaten eğer gürültü yapıyorsa göçmeye başlamış demektir. Stok fanlar pek ses yapmaz çünkü. Yani değiştirmek isabetli olur. Umarım ses yapmayanını bulursun. Bu arada AMD'leri (61c) bilmemde Intellerde 100c'lerde bile sorun olmaz kolay kolay. Ayrıca termal macun çok önemlidir. Kaliteli bir macun 15-20 derece fark eder.

orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
60C nin normal oldugunun farkındayım x4 955 işlemciden de çok memnunum fakat fanın çapı küçük ve soğutmak için hızlı dönüyor bu da müthiş bir gürültü yapıyor bıktım yani sıcaklığı 7-8C düşürecek ve de çok çok az ses çıkaracak bir işlemci fanı arıyorum göçmeye başlamıştır demişsiniz ama herkes yeni bir fan almış bu işlemciye zaten yeni aldım amd nin 900 serisinde bu problem varmış fanı değiştireceğim

fullwar

fullwar

Üye
60C nin normal oldugunun farkındayım x4 955 işlemciden de çok memnunum fakat fanın çapı küçük ve soğutmak için hızlı dönüyor bu da müthiş bir gürültü yapıyor bıktım yani sıcaklığı 7-8C düşürecek ve de çok çok az ses çıkaracak bir işlemci fanı arıyorum göçmeye başlamıştır demişsiniz ama herkes yeni bir fan almış bu işlemciye zaten yeni aldım amd nin 900 serisinde bu problem varmış fanı değiştireceğim

Fanı aldıktan sonra termal macunu ihmal etmeyin sakın. "L-LumieRe" dediği fanları alabilirsiniz. Tabi kasada yer varsa.

orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
yani fan almayayım mı önce macun ile mi denemeliyim?

fullwar

fullwar

Üye
Sen gene al fanı bence. Macun ısıyı düşürür ve kesinlikle gereklidir fakat ses konusunda bir faydası olmaz. Yani fan hızı otomatik ayarlıyorsa macunla ısı düşeceğinden fan hızıda düşsede genel anlamda gürültü çoksa bir fayda sağlamaz. Yani fanı alın ve kaliteli bir macunla beraber kullanın.

orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
Red Scorpion da karar kıldım ayrıca araştırdığım yerlerde fanın kutusundan çıkanı kullanmayın kaliteli bir macun alın diyorlardı bir de benim işlemci galiba çok sıcak değil GTA 4 ü ayarlarda açabildiğim kadar yüksekte açıyorum detay 47 de 1920x1080 60 Hz 1147 mb oluyor bu ayarda en fazla 63 C fan da 4500RPM dönüyor çok rahatsız edici artık katlanamıyorum :( ama boştaki sıcaklığı genelde 42-43 C bu da fazla diye biliyorum bir de anakart 37 C oluyor en fazla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt