Steaua bükreş: 0 - 1 fenerbahçe

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Steaua bükreş: 0 - 1 fenerbahçe
Bükreş'te moral gecesi: 0-1

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden F.Bahçe, (H) Grubu'ndaki 3. maçında deplasmanda Romanya'nın Steaua Bükreş takımını 1-0 mağlup etti.
Alex, Semih ve Güiza gibi as oyuncularından yoksun bir şekilde Steaua Bükreş karşısında mücadele eden Fenerbahçe'de galibiyeti getiren gol, 59. dakikada Kazım'dan geldi.
Romanya temsilcisi Steaua Bükreş karşısında özellikle maçın ilk yarısında etkili bir futbol oynayan Fenerbahçe'de Brezilyalı oyuncu Dos Santos'un, yakaladığı iki net gol pozisyonunu gole çevirememesi mücadelenin kırılma anları olarak dikkat çekti.
UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda ilk maçında sahasında Twente'ye 2-1 yenilen, ardından ikinci maçında deplasmanda Sheriff'i deplasmanda 1-0'lık skorla mağlup eden Fenerbahçe, ikinci galibiyetini de Romanya temsilcisi Steaua Bükreş'i yenerek aldı. Fenerbahçe bu karşılaşmanın ardından gruptaki puanını 6'ya yükselterek liderlik koltuğuna oturdu.

TEK FORVET KAZIM

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda Steaua Bükreş ile yaptığı maçta, sakatlığı nedeniyle dünkü antrenmanı tamamlayamayan Semih forma giyemedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, dünkü antrenmanı sağ ayak bileğindeki ağrı nedeniyle tamamlayamayan Semih'i maç kadrosuna almadı. Daum, Semih'in yerine ilk 11'de Özer'e görev verdi.Fenerbahçe'de, Semih'in yokluğunda Kazım tek forvet oynadı.Karşılaşmada Kazım'ın arkasında oynayan Özer, hücuma destek verdi. Mehmet ise sağ kanatta görev yaptı.
ÖZER İLK KEZ İLK 11'DE
Steaua Bükreş maçında ilk 11'de sahaya çıkan Özer Hurmacı, bu sezon ilk kez resmi bir maçta ilk 11'de sarı-lacivertli formayı giydi. Fenerbahçe'ye bu sezon transfer olan ve sezon başında ameliyat geçiren Özer, bugüne dek ilk 11'de forma giyemedi. Ligde şu ana dek 28 dakika forma giyen Özer, Avrupa kupalarında ise Kadıköy'deki FC Sion maçında yalnızca 1 dakika oynadı.
LUGANO VE BILICA İLK 11'DE OYNADI
Fenerbahçe'de, maç öncesi sakatlıkları nedeniyle tedavi olan Lugano ve Bilica, karşılaşmada ilk 11'de oynadı. Daum, dünkü son antrenmanda as takımda denediği Lugano ve Bilica'yı Steaua Bükreş maçında ilk 11'de sahaya sürdü. Alman teknik adam, Gaziantepspor ile yapılan lig maçında yedek soyundurduğu Dos Santos'a da karşılaşmada ilk 11'de görev verirken, Vederson yedekler arasında yer aldı.
Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Önder de Lugano iyileşince yedek kulübesine döndü. Steaua Bükreş maçında Volkan Babacan, Ali, Selçuk, Deniz ve Uğur da yedek soyundu. Bu arada, Roberto Carlos sahaya kaptan olarak çıktı. Öte yandan, Steaua Bükreş takımı sahaya 16 oyuncuyla çıktı.
DOS SANTOS'UN KAÇIRDIKLARI...
Karşılaşmaya oldukça kontrollü başlayan Fenerbahçe, orta alanı kalabalık tutarak Steaua Bükreş'e oyun alanı bırakmadı. Sahayı iyi parselleyerek, geniş pass trafiği imkanı yaratan temsilcimiz, Emre'nin önderliğinde atak organizasyonlarını şekillendirmeye başladı. Özellikle Gökhan Gönül'ün savunmadan yaptığı etkili bindirmeler ile rakip kalede pozisyonlar yakalamaya başlayan Fenerbahçe Özer ve Kazım'ın kaleyi cepheden gören noktalardan yaptığı sert vuruşlar ile gole yaklaştı. Orta alanda basit top kayıpları yapan Steaua Bükreş karşısında Emre ve Cristian'ın tecrübesinden yararlanan ve zaman zaman hızlı hücum şansı yakalayan temsilcimizde 'nokta' santrfor eksikliği dikkatlerden kaçmadı.
Dikkat çekenler...
Karşılaşmanın ilk yarısında Dos Santos'un istekli futbolu, Özer'in sorumluluk almaya yakın yapısı ve Alex'in yokluğunda Emre Belözoğlu'nun atak organizasyonlarına yön verme görevini başarılı bir şekilde yerine getirmesi Fenerbahçe'de göze batan olaylar arasında yer aldı. Temsilcimizde Dos Santos'un kaçırdığı iki net pozisyon maçın kırılma anlarından biri oldu. Evsahibi takımı Steaua Bükreş ise öncelikle Fenerbahçe'yi oynatmamak için mücadele etti. Orta alanda kalabalık bir şekilde sert ören Rumen temsilcisi her ne kadar Nicolita ile zaman zaman etkili akınlar geliştirse de, taraftarlar tabeladaki skoru değiştirecek etkili bir organizasyon izleyemedi.
ORTA SAHADA SAVAŞ VAR
İlk yarısı pozisyon açısından oldukça kısır geçen mücadelede ikinci yarıya Steua Bükreş etkili başladı. Özellikle uzun toplarla savunmadan çıkan evsahibi takım Bilica ve Lugano'nun savunma hattında dengesiz yakalanması sonucu Nicolita ve Baciu ile etkili pozisyonlar yakaladı. Bu pozisyonlarda gerek Gökhan Gönül'ün yerinde kademeleri ve Volkan Demirel'in başarılı kurtarışları Fenerbahçe'ye rahat bir nefes aldırdı. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da orta alanı kalablık tutarak, prese rakip yarı alanda başlayan temsilcimiz, uzaktan attığı şutlarla gol aramaya başladı. Özellikle Kazım, Roberto Carlos ve Dos Santos ile Zapata'nın koruduğu kaleyi yoklayan Fenerbahçe, bir türlü çerçeveyi tutturamadı.
Beklenen gol ve Kazım...
Özellikle Semih ve Güiza'nın olmamasından dolayı hücum hattında çoğalamayan temsilcimiz, aradığı golü 59. dakikada Kazım ile buldu. Golde Özer ve Roberto Carlos'un payı büyüktü... Golden sonra oyunun kontrolüne eline alan Fenerbahçe, topa daha fazla sahip olarak Steaua Bükreş'e oyun alanı bırakmadı. Skor avantajını yakaladıktan sonra savunmada da daha kontrollü ve disiplinli bir futbol sergileyen sarı-lacivertliler, Romanya temsilcisinin ataklarına başarılı bir şekilde karşı koydu ve karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
9. dakikada Bilica'nın kaptırdığı topla sağdan hareketlenen Kapetanos'un ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, top auta gitti.
18. dakikada ceza alanı dışından Özer'in sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.
26. dakikada sağdan ceza alanına giren Kazım'nın sert şutunda, kaleci Zapata'nın çeldiği topu ceza alanı içinde kontrol eden Mehmet'in şutunda, kaleci bir kez daha meşin yuvarlağı çeldi. Sol çaprazda topu kontrol eden Dos Santos'un vuruşunda, top üstten auta çıktı.
30. dakikada Gökhan'ın kaptığı topu ceza alanı sağ çaprazında hareketlenen Mehmet'e gönderdi. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Zapata meşin yuvarlağı kornere çeldi.
33. dakikada soldan ceza alanına giren Kazım'in sert şutunda, kaleci Zapata'nın yumrukladığı topu ceza alanında kontrol eden Dos Santos'un uygun durumda vuruşunda, top üstten auta çıktı.
45. dakikada Fenerbahçe kalesinde oluşan gol tehlikesinde ceza alanında Kapetanos'tan önce topa müdahale eden Gökhan, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada sağdan ceza alanına giren Mehmet'in çaprazdan vuruşunda, kaleci Zapata topu kontrol etti.
51. dakikada soldan ceza alanına giren Kapetanos'a yetişip, topu kornere atan Gökhan, bir kez daha önemli bir gol pozisyonunu önledi.
53. dakikada Kazım'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmaya çarpan top direğin yanından kornere çıktı.
57. dakikada ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Kapetanos'un şutunda, kaleci Volkan Demirel topu kornere tokatlayarak önemli bir gol pozisyonunu önledi.
59. dakikada Fenerbahçe'nin organize atağında Emre'nin pasında ceza yayı önünde bulunan Özer, topu hiç bekletmeden tek pas yaparak sol kanattaki Roberto Carlos'a gönderdi. Brezilyalı yıldızın yerden ortasında altıpasta topla buluşan Kazım, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
66. dakikada sağdan Golanski'nin ortasında ceza alanında topa iyi yükselen Kapetanos'un kafa vuruşunda, üst direkten dönen topu kaleci Volkan Demirel altıpasta kontrol etti.
68. dakikada Juan Toja'nın soldan ortasında, arka direkte uygun durumda bulunan Nicolita, meşin yuvarlağa vuramayınca Steaua Bükreş önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
77. dakikada Moreno'nun ceza yayı içinden kullandığı serbest vuruşta, barajı geçen topu kaleci Volkan Demirel kontrol etti.
78. dakikada Dos Santos ile ceza yayı içinde paslaşan Mehmet'in sert şutunda, kaleci Zapata topu kornere çeldi.
86. dakikada ceza yayı üzerinde Dos Santos'un şutunda, savunmaya çarpan top üstten kornere çıktı.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmadı ve Fenerbahçe deplasmanda Steaua Bükreş'i 1-0 yenmeyi başardı. STEAUA BÜKREŞ: 0 - 1 FENERBAHÇE
Stat: Steaua
Hakemler: Douglas McDonald, William Conquer, Graham Chambers (İskoçya)
Steaua Bükreş: Zapata, Golanski, Baciu, Ghionea, Rada, Szekely (Dk. 67 Moreno ), Bicfalvi (Dk. 43 Oniçaş ), Juan Toja, Nicolita, Surdu, Kapetanos
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet, Cristian, Emre, Dos Santos (Dk. 90 Ali Bilgin ), Özer (Dk. 71 Vederson ), Kazım (Dk. 86 Selçuk)
Gol: Dk. 59 Kazım (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 19 Bicfalvi, Dk. 37 Golanski, Dk. 88 Juan Toja (Steaua Bükreş), Dk. 28 Lugano, Dk. 45 Kazım, Dk. 82 Emre, Dk. 90 artı 1 Gökhan (Fenerbahçe)
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
1-0 olsun bizim olsun diyenlerdendim. Beraberlik düşünüyordum ama çok iyi oldu!
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
maçtan önce bende beraberlik olsada fena olmaz diyenlerdendim ama fenerbahçemiz bu maçı galibiyet için çıktığı sahada ortaya koydu...maçın ilk yarısı Fenerbahçemiz güzel bir futbolla yarıyı skor olmasada güzel bir şekilde bitirdi.ikinci yarıda golü bulana kadar yine güzel futbolumuz vardı.Golü bulduktan sonra ne olduysa bükreş takımı bizim kalemize gelmeye başladı tehlikeli ataklarla neyseki bükreş takımı gol bulamadı buldurmadık maçın son dakikaları top bizim ayağımızdaydi ve maç 1-0 bitdi...
tebrikler fenerbahçem....liderlik bize yakışır....
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
alışık olmadığımız bir kadro ile çıktıgımız maçı kazandık bu iyi ama futbol olarak biraz daha akıcı ve kontra oynamamız lazım
 
arslansem

arslansem

Üye
Maçtan hiç keyf almadım.Daum un bu yönünden nefret ediyorum işte.Skora yatmasını çok seviyor adam..Zevk vermiyor futbolu
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
yendik lider olduk yaa yeter..zaten bir sürü sakat var..
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Futbol cok vasat
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Maçtan hiç keyf almadım.Daum un bu yönünden nefret ediyorum işte.Skora yatmasını çok seviyor adam..Zevk vermiyor futbolu

Semih , Allah aşkına hangi maçı izledin..Kaçtane net pozisyonumuz var..İleri de rakibin defansdan çıkmasına izin dahi vermedik..Pozisyon da vermedik ? Kaçırdığımız 5-6 net pozisyonda cabası ?

Bana göre Fenerbahçe sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı..

Tebrikler Fenerbahçemize...
:oke:

Avrupa da grupta Lider , Lig de Lider...Daha ne olsun..:)
 
'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
biz aynı maçımı izledik ya maç süper bir zevkle izledim...liderliği güzel futbolla göze hoş gelen futbolla aldık.....
 
arslansem

arslansem

Üye
DiaBLoS™;1721633' Alıntı:

Semih , Allah aşkına hangi maçı izledin..Kaçtane net pozisyonumuz var..İleri de rakibin defansdan çıkmasına izin dahi vermedik..Pozisyon da vermedik ? Kaçırdığımız 5-6 net pozisyonda cabası ?

Bana göre Fenerbahçe sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı..

Tebrikler Fenerbahçemize...
:oke:

Avrupa da grupta Lider , Lig de Lider...Daha ne olsun..:)
5-6 mı :hmmm 2 tane Santosun kaçırdığı pozisyon var ve biri net diğeri normal...1-0 dan sonra pozisyon yok..Bunu kastediyorum özellikle:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
266
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
232
Eren Değerli
Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
379
Sekonet


Üst Alt