Çoklu Paylaşım Steam hesabımızın çalınmasını nasıl önleyebiliriz?

Sponsorlu Bağlantılar

mta122003

mta122003

Üye
    Konu Sahibi
Steam hesabımızın çalınmasını nasıl önleyebiliriz?
Steam hesabımızın çalınmasını nasıl önleyebiliriz?

Değerli Maxicep üyeleri,

Bazı forum arkadaşlarımızın steam hesapları çalınmış bulunmakta. Peki kendimizi sahtekarlardan nasıl koruyabiliriz? Elimden geldiği kadar anlatmaya çalışacağım.

1) Öncelikle steam hesabımıza hiçbir yerde kullanmadığımız bir e-posta adresi açıyoruz. Bu adrese kendimizin bile aklındatutamayacağı bir şifre veriyoruz. E-Posta için belirlenen güvenlik sorusunun cevabıkesinlikle saçma bir şey olmalı.

Örnek: Annenizin doğum yeri? Burayauyduruk bir şeyler yazıyorsunuz.

Dipnot: Yazdığınız her şeyi bir kenara not edin, sonra zor durumda kalmayasınız.

E-Posta adresini steam'de onaylıyoruz. Burasıçok önemli!

Steam'de kullanacağımız güvenlik sorusu ve şifre yine zor olmalı. Şifrede @<> gibi işaretler kullanırsanız hesabınız daha güvenli olacaktır.

2) Ara sıra steam support'a işimiz düşeceği için ikinci bir e-posta adresi açıyoruz. Buna da aynı şekilde (1) kısımdaki gibi güçlü bir şifre ve güvenlik sorusu veriyoruz.

Dikkat: Destek hesabına steam hesap bilgileri ile giriş yapılamıyor. Bu yüzden destek hattı için ayrıyeten bir adres almanız gerekiyor.

Burada da kesinlikle aynı şifreyi kullanmıyoruz! Steam hesabınız çalındığında buradan steam ile irtibata geçeceksiniz.

Teknik desteğe ihtiyacınız olduğu zaman Türkçe yazmayın, daima ingilizce yollayın mesajı. Bu bekleme süresini çogu zaman kısaltıyor.

3) Steam Guard kesinlikle aktif olmalı! Başka bir sistemden giriş yapılırsa e-postanıza gelen onay kodunu girmeden hesabınıza giriş yapılamaz.

4) Steam'de her arkadaşlık isteğini kabul etmeyin! Sizi ekleyen kişinin kaç arkadaşı var, ne kadar oyuna sahip ve steam hesabı ne kadar eski bir göz atın. Bu bile o kişinin güvenilir olduğunu göstermez!

Her gönderilen linke tıklamayın. Özellikle şu sıralar steamcommuinity gibi harfleriyle oynanmış linkler yolluyorlar, bu linkler genelde sahte steam sayfaları oluyor. Tıkladığınız halde sakın ama SAKIN hesap bilgilerinizi girmeyin.

Bu linkleri atanlar genelde şöyle bir cümle kuruyor: Arkadaşım takas için seni eklemek istiyor, ama bir hata oluştuğundan dolayı ekleyemedi. Size gönderilen site linkine tıklamanızı istiyor ve olan oluyor.. Böyle kişileri acımadan siliyoruz!

Genelde ingilizce olduğu için: "Hi. My friend want to trade with you".. diye başlıyor cümle.

Burada bir arkadaşımız takas yaparken nelere dikkat edeceğimizi, ne gibi dolandırıcılıkların yapıldığını Türkçe olarak anlatmış:

Buna ek olarak: Satmak istediğiniz itemleri market yani pazar dışında kimseye vermeyin. Ben parasını sonra vereceğim diyenlere güvenmeyin, çoğu sahtekardır.

Bu yazılanları uyguladığınız sürece kimse kolay kolay hesabınızı çalamaz.

Konuya eklemek istediğiniz bir şeyler varsa buyrun ekleyin. Benim aklıma gelenler bunlar..

Herkese iyi forumlar :)

NOT : ALINTIDIR
BU YAZI BAŞKA Bİ FORUM SİTESİNDE 2014 YILINDA AÇILMISTIR!
 


Üst Alt