ssd ve msata nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 2278206

Silinen Üye 2278206

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
ssd ve msata nedir?
Evet arkadaşlar bi laptop alacağım iyi bilgi toplamak istiyorum baktığım bir sitede SSD ve msATA gibi bişey gördüm harddiskinde nedemek açıklayabilirmisiniz ?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ssd önbellek gibi düşün hard diske takılan bir çip gitti bilgisayar performansını baya yükseltir. Msata ise yuvasıdır yoksa ssd takamazsın ssd takmak için ya ssdli pc alacaksın ya da ssd yoksa msata yuvası olan bir laptop alacaksın.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
harddiskten ne kadar hızlıdır. Mesela harddisk 20mb/s yapıyosa ssd ne kadar yapar.

SilentOne

SilentOne

Üye
ssd yeni nesil hardsik msata ondan onceki nesil

yusuf1998x

Üye
normal harddiskler ssdye göre 5 10 kat yavaştır ssd daha yeni teknoloji çok çok daha hızlı ve bu nedenle fiyatlarıda yüksek :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ssdlerdeki 500 mb teorideki hız günlük kullanımda ulaşamazsınız...
ssdnin performansı 4k random write read ta ortaya çıkıyor.
doğrudur. harddiskten 10 kat performanslı

Uhops

Uhops

Üye
20gb ssd alsam içine işletim sistemi kursam nasıl olur

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ssd için acele etmeyin derim eğer sisteminiz idare ediyorsa hiç unutmuyorum arkadaşım nokia 6270 telefonuna 70 tl'ye 128 mb hafıza kartı almıştı bak şimdi piyasada bile yok onlar. Benim sistem beni idare ediyor seneye takacam bende garanti bitmeden aldığım yerde taktıracam.

Uhops

Uhops

Üye
ssd için acele etmeyin derim eğer sisteminiz idare ediyorsa hiç unutmuyorum arkadaşım nokia 6270 telefonuna 70 tl'ye 128 mb hafıza kartı almıştı bak şimdi piyasada bile yok onlar. Benim sistem beni idare ediyor seneye takacam bende garanti bitmeden aldığım yerde taktıracam.

bende 1gb flaşı 25tl ye aldıydım.gri renk kingston.şimdi 32lik bile alabilirsin

Takipçi Satın Al

Üst Alt