Silinen Üye 2574464
Kapalı Hesap
Sanal bellek kapatma:Senin dediğin bu ayarları nasıl kapatacağız ?
@sinan yüksel resimlerle güzel bir konu olabilir.Sanal bellek kapatma:
1) Bilgisayarıma sağ tıkla
2) Özellikleri aç
3) Sol kısımda "Gelişmiş sistem özellikleri"-ne tıkla
4) "Performans" bölümünde "Ayarlar..." butonuna tıkla
5) "Gelişmiş" tabına gel
6) "Sanal bellek" bölümünde "Değiştir..." butonuna tıkla
7) Tüm SSD partition-larını tek-tek seç ve "Sanal bellek yok" radyo butonuna tıkla ve "Ayarla"-ya bas
8) "Tamam" de bilgisayarı yeniden başlat
TEMP klasörü yerini değiştirmek:
1) Yukardakı 3-cü adıma kadar gel
2) En aşağıda "Ortam Değişkenleri..." butonuna tıkla
3) TEMP ve TMP adlı değişkenleri bul
4) Onları HDD partition-larının birinde kendin yaratdığın bir Temp klasörüne yönlendir (Mesela "D:\Win\Temp", burada D diski HDD-de)
Fast Startup kapatma:
1) Batarya simgesine sağ tıkla "Güç Özellikleri"-ni aç
2) Solda "Kapatma tuşunun ne yapacağını seç"-i aç
3) "Şu an değiştirilemeyen ayarları değiş"-e bas
4) "Hızlı başlatmayı aç" seçimini devre dışı bırak ve "Değişikleri kaydet"-e bas
Bende PC ingilizce ve kendim çevirip yazdım, eğer yazdığım türkçe seçim yoksa ona en yakın adı olanı seçin.
Şu an windowsu ssd 'ye altarmadığım için sıkıntı yok hatta hiç kullanmıyorSanal bellek kapatma:
1) Bilgisayarıma sağ tıkla
2) Özellikleri aç
3) Sol kısımda "Gelişmiş sistem özellikleri"-ne tıkla
4) "Performans" bölümünde "Ayarlar..." butonuna tıkla
5) "Gelişmiş" tabına gel
6) "Sanal bellek" bölümünde "Değiştir..." butonuna tıkla
7) Tüm SSD partition-larını tek-tek seç ve "Sanal bellek yok" radyo butonuna tıkla ve "Ayarla"-ya bas
8) "Tamam" de bilgisayarı yeniden başlat
TEMP klasörü yerini değiştirmek:
1) Yukardakı 3-cü adıma kadar gel
2) En aşağıda "Ortam Değişkenleri..." butonuna tıkla
3) TEMP ve TMP adlı değişkenleri bul
4) Onları HDD partition-larının birinde kendin yaratdığın bir Temp klasörüne yönlendir (Mesela "D:\Win\Temp", burada D diski HDD-de)
Fast Startup kapatma:
1) Batarya simgesine sağ tıkla "Güç Özellikleri"-ni aç
2) Solda "Kapatma tuşunun ne yapacağını seç"-i aç
3) "Şu an değiştirilemeyen ayarları değiş"-e bas
4) "Hızlı başlatmayı aç" seçimini devre dışı bırak ve "Değişikleri kaydet"-e bas
Bende PC ingilizce ve kendim çevirip yazdım, eğer yazdığım türkçe seçim yoksa ona en yakın adı olanı seçin.
Evet, bu SSD den Windows çalıştırdığın zaman gerekiyorŞu an windowsu ssd 'ye altarmadığım için sıkıntı yok hatta hiç kullanmıyor
Bende geçen gün Crucial Bx500 240 gb ssd aldım. @sinan yüksel 'in önerisiyle.
Sata 2.0 ile kullanacağım. Şu aralar test etme imkanım olmadı.
Anakartın marka modelinden hemen bakalım. Cpu id yüklemen yeterli öğrenmen için.Samsung evo aldım bende. Daha gelmedi. Bende sata3 var mı yok mu emin değilim. Var diye görünüyor ama taktıktan snra test edeceğim.
Anakartın marka modelinden hemen bakalım. Cpu id yüklemen yeterli öğrenmen için.
Samsung evo serisini hem sata2 hemde sata3 de kullandım. Arada fazla fark olmuyor. Sata 2 bile olsa verdiğin paraya değer, düşünme bile ömürlük.Hm 70 yazıyor. İntelin kendi sitesinden baktım var diye görünüyor ama bazı arkadaşlar lenova koymamış olabilir dedi. Kafamı karıştırdı
Sanal belleği hiç elleme varsayılan ayarlarda kalsın yaklaşık 2 gb olarak gelir, hızlı başlatma ayarınıda varsayılan olarak hiç elleme oda varsayılan olarak kalsın 1.6 gb toplamda 2+1.6 dan 3.6gb disk alanı kullanılır ama faydasını görürsün, varsayılan ayarlarda kullan ek ayara gerek yok, sadece istersen farklı bir antivirüs kullan.Benim ram 4 gb. Sanal belleği kapatmak performans düşüşüne sebep olur mu. 4 gb olduğu için kapatmasam daha mı iyi olur. (oyun oynamıyorum. word-excel- chrome ve mozillayı kullanıyorum sadece)
Sanal belleği hiç elleme varsayılan ayarlarda kalsın yaklaşık 2 gb olarak gelir, hızlı başlatma ayarınıda varsayılan olarak hiç elleme oda varsayılan olarak kalsın 1.6 gb toplamda 2+1.6 dan 3.6gb disk alanı kullanılır ama faydasını görürsün, varsayılan ayarlarda kullan ek ayara gerek yok, sadece istersen farklı bir antivirüs kullan.
Hocam yazınızın sadece bir bölümünü aldığıma bakmayın, cevap geneldir.Yani PC nin 12 yerine 10 saniyede açılması için her defa 1-4GB dosya yazılması, bu dosyaların da belirli sektörlere yazılması o sektörleri yaşlandırıyor.
Yukarıda bahsettiğiniz SSD için geçerli değil zaten, hücreler(sektörler) disk kontrolcüsü tarafından sıra ile kullanılır, yani boş alan homojen kullanılır.32GB SD-kart
Dram değil zaten benim dediğim 256-1024 megabayt bir ön bellek RAMdir. Evet her ssd de yoktur.DRAM olan SSD
Söylediklerinin anlattıklarımla alakası yok. DRAM işin ayrı bir boyutu ve bununla zerre alakası yok. Sadece 1 örnek verip sonucu sana bırakıyorum.O dediğiniz 8GB alan yoktur normal SSD-lerde ve bu sadece hürafedir. Neden 120 oluyor derseniz 128 milyarı 3 kere 1024 e böldüğünüzde 120 kalıyor diye. Bu HDD lerde de böyledir ve 1TB disk 931GB tır, marketing-den başka hiç bir şey değildir. Dediğiniz alan hiç bir DRAM olan spesifikasyonda yoktur, çünkü zaten data haritası DRAM-de. DRAM kullanılır homojen kullanma için. SSD-nin kontrolcüsü DRAM i sadece user data için değil yazma sayacı, data haritası ve s. için de kullanarak tüm datayı paylaştırır.
Zamanında bu işin elektroniği ile çok derinden ilgililenip, aylarla araştırma yaptım. Bir SSD yi SD karttan ayıran 2 şey kontrolcü ve DRAM. DRAM olmayınca sistemin kendi RAM-i kullanılır data paylaştırma için. EĞER O DA OLMAZSA o dediğiniz alan kullanılır ANCAK bu sefer hacim 120GB değil 112GB olur (eğer 8GB ayrıldıysa). Yani DRAM varsa zaten NAND de alan yoktur.
Not: ben denize varsın hurafe deyinO dediğiniz 8GB alan yoktur normal SSD-lerde ve bu sadece hürafedir.
Arkadaşım kendin kedinle tartışıyorsun, ben sana DRAM den bahsetmedim, onu sen çıkarttın.Ben bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum. İstediğinize inanın. Fikrim sabittir ve bir firmanın sitesine değil elektronik bilgisine dayalıdır.
Mesaj birleştirildi:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınızBu da size çok kısa bir anlatım. Bilmek istediğiniz her şey burada. Bu arada editlenmiş mesajıma bakın, çünki bazı şeyleri düzelttim.
Mesaj birleştirildi:
Piyasada 2-3 tane değil 100-lerle farklı spesifikasyonlu cihaz var. Ve hangi cihaza bakarsanız bakın yazdığım 4 kategoriden mutlaka birine girecektir.
Ben sana 256 gb olan TLC yongalı bir diskin neden 240 gb olduğunu söylüyorum. O göremediğin 16 gb ne işe yarıyor onu anlatıyorum.Kingston 240GB sattıkları diskin asıl hacmi 223.5GB tır. Çünkü:
240000000000/1024/1024/1024=223.51741790771484375
Kapı gibi Recep ve Ali var, sana zahmet olmasın diye adamlar kaç yıl önce ekonomik bir kingston diskin içini açtılar.(sildim)
Evet hepsi 2-nin üstü biliyorum, ancak ben 2 tarafta 15 tane 16GB NAND göreceğimi düşünmüştüm (ucuz olsun diye). Ancak piyasaya şimdi baktığımda eğer öyle yaparsalar daha çok zarar edeceklerini gördüm. Bende 2 tane 128GB NAND varmış...Kapı gibi Recep ve Ali var, sana zahmet olmasın diye adamlar kaç yıl önce ekonomik bir kingston diskin içini açtılar.
5.dakikadan sonra içini gösteriyorlar bak 128 gb yonga var ve 120gb kullanıcıya sunulan.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Senin diskte aynı böyle işte 256 gb ama 240gb kullanılan MS de bunu 223e düşürüyor malum sebepten. Yongalar 16-32-64-128-256 katları halinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?