Spotify Çalma Listenizi Nasıl Paylaşabilirsiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Spotify Çalma Listenizi Nasıl Paylaşabilirsiniz?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

En sevdiğiniz şarkıları ister arkadaşlarınızla, isterseniz de tüm dünyayla paylaşın.
Spotify ve benzeri müzik servisleri artık müzik dinleme konusunda yeni bir standart oldular. Bu servisler bir süredir insanların sadece müzik dinlediği uygulama olmaktan çıkıp, yeni bir tür sosyal ağ olma yolunda ilerliyor. Sosyal ağların temel fonksiyonu olan paylaşımlar ise bu servislerde çalma listesi şeklinde karşımıza çıkıyor.

Çalma listeleri bu tür müzik servisleri için en önemli konu başlıklarından biri. Öyle ki iyi oluşturulan bir çalma listesi popüler bir blog girdisi kadar ilgi görebiliyor. Spotify, Apple, Google gibi devler de çoğu zaman geniş kitlelere hitap edebilecek çalma listeleri oluşturmak için profesyoneller ile çalışıyor.

Neyse ki kendinize veya çevrenize hitap eden bir çalma listesi oluşturmak için profesyonel olmak zorunda değilsiniz. Spotify gibi servisler kullanıcılarına kolaylıkla çalma listesi oluşturma ve bu listeleri paylaşma olanağı sunuyor. Siz de kendi çalma listenizi dilediğiniz çevreler ile paylaşabilirsiniz.

Spotify üzerinde oluşturduğunuz çalma listelerini paylaşmak için öncelikle masaüstü uygulamasını açın ve paylaşmak istediğiniz listeyi seçin. Çalma listesinin ekranında üç nokta butonu göreceksiniz. Bu butona tıklayın ve Paylaş butonu altında yer alan paylaşma seçeneklerinden birine tıklayın.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Spotify pek çok sosyal ağ için dahili paylaşma seçeneği sunuyor. Bu platformlar arasında Facebook, Twitter gibi dev sosyal ağlar ve Messenger, Telegramgibi mesajlaşma uygulamaları da bulunuyor. Ayrıca eğer dilerseniz çalma listesinin bağlantısını kopyalayıp listenizi istediğiniz platformda doğrudan paylaşabilirsiniz.
Oluşturduğunuz çalma listesinin tüm Spotify kullanıcıları tarafından bulunabilmesini istiyorsanız listenizin herkese açık olduğundan emin olmalısınız. Bunun için çalma listesi ekranında yer alan üç nokta butonuna tıklayın ve listedeki Herkese açık yap seçeneğine tıklayın. Böylece Spotify kullanıcıları arama sonuçlarında sizin çalma listenizi de görecektir.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ne yazık ki Spotify’ın arama hizmeti, çalma listelerini aramak için ideal değil. Spotify arama algoritması sanatçı ve şarkı odaklı olduğu için çalma listenizi herkese açık paylaşsanız bile başkalarının listenizi bulması çok düşük bir ihtimal olacaktır. Alternatif olarak çalma listenizi türü sitelere yükleyerek oluşturduğunuz listelerin daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: Lohengram


Üst Alt