Spor Toto Süper Lig'in En İyi 10 Transferi.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Spor Toto Süper Lig'in En İyi 10 Transferi.
Farklı kaynaklar ve okuyucular dahilinde gerçekleşmekte olan Spor Toto Süper Lig'in en iyi 10 transferini aktarmaktayız.

Süper Lig'de ara transfer dönemi beklenenden daha hareketli geçti. Ara transfer döneminin en büyük hareketliği ise Konyaspor, Sivasspor ve Bucaspor'da oldu. Beşiktaş ise yıldızlarla dolu kadrosunu yeni önemli isimlerle takviye ederken, Bursaspor, Kayserispor, Gaziantepspor ve Sivasspor da çok yetenekli oyuncuları kadrolarına kattılar.
Ülkemize gelen yeni transferlerden bir TOP 10 listesi oluşturduk. Yapılan önemli transferler arasından 10 yıldızı seçmek son derece zor oldu. Yeni yıldızları sizler için değerlendirdik.

İşte ilk 10.

10- MICHAEL ENERAMO
ESPERANCE'DEN SİVASSPOR'A

Ligimiz dev bir golcüye daha kavuştu. Makukula ve Emenike'nin arasında bir isim olarak tarif edebileceğimiz Michael Eneramo, ikinci yarıdan itibaren Sivasspor forması giyecek. Eneramo, uzun süredir Süper Lig takımlarının takibinde olan bir isimdi. Daha önce Gaziantepspor ve Eskişehirspor'un da gündemine gelen Eneramo o dönemdeki yüksek maliyeti nedeniyle Türkiye'ye gelememişti. Ara transfer döneminde bonservisinin elinde bulunması ve Tunus dışında kariyerini devam ettirme düşüncesi onu Sivasspor'a getirdi.

Emineke kadar süratli olmasa da ayaklarına hakimiyeti Emenike'den iyi olan Nijeryalı golcü, kafa toplarında da son derece başarılı. Nijeryalı olmasından kaynaklansa gerek o da gollerden sonra tıpkı vatandaşı gibi birbirinden şık taklalarla taraftarlarını coşturuyor. Önemli menajerler ve futbol adamlarıyla da konuştuğumda Eneramo'nun şüphesiz en başarılı transferlerden biri olduğunu ve yakında herkesin adından söz edeceğini belirttiler. Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz...
9- JOZY ALTIDORE
VILLARREAL'DEN BURSASPOR'A

Türkiye'de bir çok futbolseverin, A Milli Takımımızın, Amerika kampında ABD ile oynadığı hazırlık maçında tanıdığı bir isim Jozy Altidore. Güçlü fiziği ve yırtıcı özelliğiyle dikkat çeken oyuncu, Ertuğrul Sağlam'ın bir süredir takibindeydi. Kenny Miller'dan sonra bu transfer sürpriz olarak nitelendirilebilir. Ancak Bursaspor'un uzun vaadeli hedefleri doğrultusunda bu transferin isabetli olduğunu söyleyebiliriz. Brad Fredil'den sonra ülkemizde izleyeceğimiz bir başka Amerikalı oyuncu olan Altidore, Bursa'ya geldiği ilk günden itibaren de sempatik hareketleriyle taraftarlarla arasını ısıtmayı başardı.

Genç bir oyuncu olan Altidore, Avrupa kariyerinde ise henüz beklenen çıkışı gerçekleştiremedi. Altidore için Bursaspor çok iyi bir fırsat sundu. Bu birliktelikten iki taraf da karlı çıkabilir.
8-BOGDAN STANCU
STEAUA BÜKREŞ'TEN GALATASARAY'A

Galatasaray taraftarlarının devre arasında yıldız transfer beklentisi sonuçsuz kaldı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, yıldızdan çok gelecek vaadeden bir ismi kadrolarına katmayı uygun gördüler. Steaua Bükreş'ten genç golcü Bogdan Stancu 5 milyon Avro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu. Bu transfer karşılığında verilen yüksek ücret Romanya basınında da yankı uyandırdı. Ancak Stancu şu ana kadar gösterdiği performansla verilen bonservis ücretini karşılayabilecek kaliteye sahip olduğunu gösterdi. Rakip savunmaya sürekli olarak pres yapan ve koşmaktan bıkmayan Stancu, kaleyi gördüğü yerden de şut atmaya asla çekinmiyor. Gaziantepsor'a kupada attığı şık ayak içi golü de birinci sınıf bir forvet golüydü.

Akıllardaki soru ise, 'Baros ve Stancu birlikte oynayabilir mi?'. Aslında bu sorunun yanıtını Gaziantep maçında biraz bulmuş olduk. Kewell ileri uçta görev alırken, Stancu sol kanatta görev aldı. Tabii Arda'nın dönmesi durumunda yeni bir soru daha oluşacaktır. Ancak o güne kadar Baros ve Stancu'yu birlikte sahada izleyebiliriz.
7- WAGNER FERREIRA DOS SANTOS
LOKOMOTIF MOSKOVA'DAN GAZİANTEPSPOR'A

Gaziantepspor tarihinin en büyük ve pahalı transferi Brezilyalı oyuncu Wagner Ferreira Dos Santos oldu. Ülkemizde beklediğim kadar olmasa da Brezilya'da bu transfer büyük yankı buldu. Orta sahada görev yapan Wagner, bir çok Brezilyalı oyuncu gibi çalımları ve top tekniğiyle sivriliyor. Wagner'den bu sezon frikik golleri de izleyebiliriz. Gaziantepspor'a maliyetinin 8 milyon Avro'ya yakın olduğu bilinen Wagner hücumda Cenk Tosun, Popov ve Ismail Sosa gibi yetenekli oyuncularla rakiplerine zorlu anlar yaşatacaktır.

Cruzeiro'da çıktığı 217 maçta 36 gol atan Wagner çok farklı ülkelerde ve futbol ekollerinde oynamış bir isim. Cruzeiro'dan Arap Yarımadası takımlarından Al-Ittihad'a kiralan Wagner, geçtiğimiz sezonu ise Rus takımlarından Lokomotif Moskova'da geçirdi.
Yetenekli oyuncu Brezilya 20 Yaş Altı Milli Takımı'nda da 2 kez forma giydi.
6- EMMANUEL CULIO
CLUJ'DAN GALATASARAY'A

Galatasaray bu sezon transferde geçtiğimiz yıllara göre çok farklı bir politika izliyor. Culio da bu transfer politikasının bir yansıması. Şöhretli futbolcu yerine koşan ve savaşan futbolcuları tercih eden Galatasaray, Hagi'nin isteği doğrultusunda Romanya Ligi takımlarından Cluj'da forma giyen Arjantinli oyuncu Culio'yu kadrosuna kattı. Savaşçı yapısı ve futbol zekasıyla beklentilerin üzerine çıkacağını belli eden Culio, sarı-kırmızılı taraftarların da ilk günden desteğini kazandı. Cluj'la Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir deneyim de elde eden Arjantinli oyuncu, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle Galatasaray'ın en zayıf bölgelerinden biri olan orta sahayı canlandırmak için tüm gücüyle çalışıyor. Ancak onun tek başına bu çabası yeterli olmayacaktır. Mutlaka takım arkadaşlarından destek görmesi gerekiyor.

5- KARIM ZIANI
WOLFSBURG'TAN KAYSERİSPOR'A

Bir çok Cezayirli yetenekli oyuncu gibi Karim Ziani'nin de futbol kariyeri Fransa'da başladı. Troyes ve Lorient'te geçen 6 yılın ardından transfer olduğu Sochaux'ta dikkat çeken Ziani, 38 maçta 8 gol atmayı başardı. 2007-2009 yılları arasında Marsilya'da top koşturan Cezayirli yıldız tüm Avrupa'ya da adını böylece duyurmuş oldu. Geçtiğimiz sezon transfer olduğu Bundesliga ekibi Wolfsburg'ta sakatlığı nedeniyle istenileni veremeyen Ziani'nin yeni rotası Türkiye oldu. Ayaklarına hakimiyeti ve şık hareketleriyle futbolseverlerin izlemekten keyif oldığı isimlerden biri olan Ziani'yi, bu sezon sonuna kadar Kayserispor'da kiralık olarak izleyebileceğiz. Transferde ses getiren takımlarımızdan olan Kayserispor'da Ziani gibi bir transfer yakıştı doğrusu.

Cezayir Milli Takımı'nı seçen Ziani, bugüne dek 57 maçta forma giydi ve 5 gole imza attı.
4- KENNY MILLER
GLASGOW RANGERS'TAN BURSASPOR'A


Bursaspor sezon başından beri kadrosuna bir İskoç golcü katabilmek için büyük çaba sarfediyordu ve bu çabalarının sonucunu Kenny Miller ile aldı. 2010-2011 sezonun başında Kris Boyd transferi için görüşmeler yapan ancak bunda sonuç alamayan son şampiyon Bursaspor, sürpriz bir hamle ile ara transferde Glasgow'un yıldız oyuncusu Kenny Miller'ı kadrosuna kattı. Son vuruşlardaki yeteneği ile ön plana çıkan Miller, tam da Ertuğrul Sağlam'ın aradığı isim. Son vuruşlardaki yetersizlikten sürekli olarak şikayet eden Sağlam'ın, Miller transferiyle yüzü gülecek gibi gözüküyor. 31 yaşındaki oyuncu Premier Lig'den gelen tekliflere rağmen kariyerini Bursaspor'da sürdürmeye karar verdi. İskoç yıldız, yeşil-beyazlı forma ile ilk resmi golünü de Galatasaray'a atma başarısı gösterdi. Miller'ın Sakatlık sorunu yaşamazsa Bursaspor'a büyük güç katacağı kesin.
İskoç Milli Takımı'nda da 51 maçta forma giyen Miller'ın 12 golü bulunuyor.
3- NORDIN AMRABAT
PSV EINDHOVEN'DAN KAYSERİSPOR'A

Kayserispor'un henüz 2 maça çıkmasına rağmen en dikkat çeken transferi şüphesiz Nordin Amrabat oldu. Hollanda'nın dev takımlarından PSV Eindhoven'dan transfer edilen ve 4,5 yıllık sözleşmeye imza atan Amrabat, Kayserispor'un en önemli transfer hamlelerinden biri. Belediye maçında 90 dakika izleme şansı bulduğumuz Faslı oyuncu, top tekniği, sürati ve sert şutlarıyla rakiplerinin korkulu rüyası olacak gibi. Belediye'nin sol kanatını tek başına çökerten Amrabat, çalım atmadaki rahatlığıyla da dikkat çekti. 87 doğumlu olan yetenekli oyuncu, Hollanda yerine Fas Milli Takımı'nı seçti. PSV formasıyla 2 sezonda 65 maça çıkan Amrabat, 12 de gol attı. Zianı ve Amrabat'ın katılımı, Cangele'nin re dönmesiyle birlikte Kayserispor'u izlemek bambaşka olacaktır.

2- HUGO ALMEIDA
WERDER BREMEN'DEN BEŞİKTAŞ'A
Real Madrid, Beşiktaş derken sonunda siyah-beyazlı formayı giyen Almeida, güçlü fiziği ve sol ayağıyla attığı mermi gibi şutlarla tanınan bir isim. Portekiz'in son yıllarda yetiştirdiği ender golcülerden biri olan Almeida, Porto'da ilk yılında bekleneni veremeyince, 2003-2007 arasını 3 farklı kulüpte kiralık olarak geçirdi. 2007'de kiralandığı Werder Bremen'de kendini ispatlayan golcü oyuncu, takımın değişilmez isimlerinden biri haline geldi. Bundesliga'da 89 maçta 36 gol atmayı başaran Almeida, vatandaşı ünlü teknik direktör Jose Mourinho'nun takım Real Madrid'e transfer olmak için çok uğraştı ancak bu transfer gerçekleşmedi ve Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Siyah-beyazlı takımdaki Portekizliler arasında henüz takıma tam adapte olamamış isim olarak gözükse de formda bir Almeida'nın Beşiktaş'ı çok farklı noktalara taşıyabileceği şüphesiz.
2004'ten beri Portekiz Milli Takımı'nın da formasını giyen Almeida, 33 maçta 12 gole imza attı.1- SIMAO SABROSA
ATLETICO MADRID'DEN BEŞİKTAŞ'A
Beşiktaş tarihinin en önemli transferlerinden biri Portekizli oyuncu Simao Sabrosa. Genellikle ülkemize gelen yıldız oyuncuların gözden düştükten sonra Türkiye'yi tercih ettiğini biliyoruz ancak Simao, İspanya'nın en önemli köklü takımlarından olan Atletico Madrid'in kaptanlığını bırakıp Beşiktaş forması giymeye başladı. O gittikten sonra Atletico Madrid'in büyük düşüşü de ortada.
Portekiz A Milli Takım formasını 85 kez giyip 22 gol atma başarısı gösterdikten sonra kendi isteğiyle bırakma kararı alan 31 yaşındaki süper yıldızın, siyah-beyazlılara uyum süreci de çok kısa sürdü. Çalışkanlığı ve disipliniyle Beşiktaş'a büyük fayda sağlaması beklenen Simao, profesyonelliği de tam bir örnek isim. Beşiktaş'ın transferde tam 12'den vurduğunu söyleyebiliriz. Portekiz'in en büyük kulüplerinden olan Sporting Lizbon'da yıldızı parlayan, daha sonra Barcelona, Benfica ve son olarak da Atletico Madrid formaları giyen Simao'yu Beşiktaş formasıyla izlemek büyük bir keyif olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt