Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Spor Dalları
Sponsorlu Bağlantılar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DDorlion
Üye
Konu Sahibi
Spor Dalları
Selam Maxicep Ailesi Bir Spor Dalında İlerlemek İstiyorum 16 Yaşındayım Ve Bacağım 2 Ameliyat Geçirdiğinden Ağrılı Oluyo Yani Koşunca Ayakta Fazla Durunca V.s Sizce Hangi Spor Dalları Bana Uygundur Bacağımı Zorlamayacağım ?
everest22
Üye
Profosyonel olarak dusunuyosan bişi oneremem ama amatör branşlarda yüzme,tenis,cirit atma gibi olabilir sanirsam
Selam Maxicep Ailesi Bir Spor Dalında İlerlemek İstiyorum 16 Yaşındayım Ve Bacağım 2 Ameliyat Geçirdiğinden Ağrılı Oluyo Yani Koşunca Ayakta Fazla Durunca V.s Sizce Hangi Spor Dalları Bana Uygundur Bacağımı Zorlamayacağım ?
Dostum kesin ve net konuşacağım 2 yıl shotokan karate 3-4 ay boksa gittim ve sokakta wing chun eğitimi aldım... KENDİ BİLGİLERİME DAYANARAK SÖYLÜYORUM:
1-Bacakların güçlüyse kareteye
2-Yumrukların sağlamsa ve vücut yapın sağlamsa boksa
3-Cılız ama hızlıysan wing chuna
4-Vücut yapın sağlam değil ama tekmelerin güçlüyse kickboxa git.
Ama sakın daldan dala atlama.Hangisini seçersen onda PRO`ya ulaş sakın benim gibi cahilce davranım vücuduna zarar verme dostum...
- - - Eklendi - - -
ama anladığım kadarıyla senin bacakların güçsüz bu yüzden dövüş sporlarından uzak dur yani bence yüzmeye falan git.Yine de seçim sana kalmış.
Dostum kesin ve net konuşacağım 2 yıl shotokan karate 3-4 ay boksa gittim ve sokakta wing chun eğitimi aldım... KENDİ BİLGİLERİME DAYANARAK SÖYLÜYORUM:
1-Bacakların güçlüyse kareteye
2-Yumrukların sağlamsa ve vücut yapın sağlamsa boksa
3-Cılız ama hızlıysan wing chuna
4-Vücut yapın sağlam değil ama tekmelerin güçlüyse kickboxa git.
Ama sakın daldan dala atlama.Hangisini seçersen onda PRO`ya ulaş sakın benim gibi cahilce davranım vücuduna zarar verme dostum...
- - - Eklendi - - -
ama anladığım kadarıyla senin bacakların güçsüz bu yüzden dövüş sporlarından uzak dur yani bence yüzmeye falan git.Yine de seçim sana kalmış.
Kesinlikle haklı çünkü karete müsabakalarında sakatlanmalar çok oluyor tabi profesyonel ligde sorun olmaz ama bölge ve türkiye liglerinde sakatlanma vakaları ön planda yer tutuyor.Zaten karate kung-fu Taekwondo gibi sporlara başlamadan önce doktor kontrolünden geçiyorsun hadi doktoru atlattın diyelim eğitim almadan önce Sense-i (usta) da seni kontrol ediyor herhangi bi sorunun var mı diye yada ameliyzt geçirip geçirmediğini soruyor.Yani kısacası yüzme senin için en uygun spor diyicem ama o konudada şüpheliyim daha önce dalış eğitimi alırken yada yüzerken kollar kadar bacaklar da çok kullanılıyor o yüzden masa tenisi gibi daha ele yatkın sporları da tercihlerinrasında bulundurmalısın.
FAKAT --> Eğer ki doktorun sana dövüş sporlarına gidebileceğine ve sana zarar gelmeyeceğine garanti veriyorse sorun olmaz.
İYİ FORUMLAR
Dandanakan92
Üye
Masa tenisi de uygun olabilir ayakla işin yok
MrTech
Üye
Masa tenisi,yüzme
DDorlion
Üye
Konu Sahibi
Masa Tenisini Denedim Hiç Becerim Yok Ama Yüzmede Dalabiliyorum Az Çok Hızlıda Yüzebiliyorum Eğitim Almadım Ama Yüzmede Karar Verdim Sanırım İlgilenenlere Teşekkürler
Masa Tenisini Denedim Hiç Becerim Yok Ama Yüzmede Dalabiliyorum Az Çok Hızlıda Yüzebiliyorum Eğitim Almadım Ama Yüzmede Karar Verdim Sanırım İlgilenenlere Teşekkürler