Spammer'ların Yeni Gözdesi Angelina Jolie

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
toprakumit

toprakumit

Üye
    Konu Sahibi
Spammer'ların Yeni Gözdesi Angelina Jolie



Spam e-posta yayanların yeni tuzağı olan Angelina Jolie PC'nizi tehdit ediyor...

27 Haziran itibariyle Wanted filmi tüm dünyada aynı anda gösterime girdi. Ancak Angelina Jolie'nin başrolde olduğu film spammer'ların da ilgisini çekiyor.

Güvenlik yazılımlarının önde gelenlerinden BitDefender'ın bu konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre, bazı spammer'ların Angelina Jolie'yi bilgisayarlara sızmak için kullandığı tespit edildi.

Trojan.Agent.AGGZ olarak tespit edilen söz konusu malware'in kullanıcıları tehdit ettiğini vurgulayan BitDefender Antispam Research'ün şefi Vlad Valceanu, bu konuda şunları dile getiriyor: "Bu spam dalgası, sosyal mühendislik tekniklerine dayandığından dolayı kullanıcılar tarafından anlaşılması güç olabiliyor ve bu nedenle bu tip saldırıları gerçekleştirenlerin amaçlarına çoğu zaman ulaşabildiğini söylemeliyim. Spammer'lar amaçlarına ulaşmak için genellikle bu son örnekte olduğu gibi uluslar arası üne sahip olan tanıdık yüzleri kullanıyorlar."

Bu tür spam'lar, mail kutularında Angelina Jolie'nin resmini gören kullanıcılardan 'video-nude-anjelina.avi.exe' dosyasını bilgisayarlarına kurmasını talep ediyor.

Spammer'ların işini kolaylaştıran en büyük etkenler ise bu tür mesajları engelleyemeyen filtreler ve de bilinçsiz kullanıcı profili denebilir. Bu nedenle güvenmediğiniz kaynaktan gelen hiçbir mail'i açmamanızda yarar var.


Maxicep.com - toprakumit
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt