Spa'da yılın sürprizi!

Sponsorlu Bağlantılar

SucX

SucX

Üye
    Konu Sahibi
Spa'da yılın sürprizi!
Formula1 2009 Sezonu'nun 12. ayağı olan Belçika Grand Prixi'nde yılın sürprizi yaşandı; pole pozisyonu henüz puanı bulunmayan Force India'nın İtalyan sürücüsü Giancarlo Fisichella'nın oldu.

Formula1 2009 Sezonu'nun 12. ayağı olan Belçika Grand Prixi'nde sıralama turlarının muhteşem heyecanı 7004 metre uzunluğundaki Spa'da yaşandı, takvimin en uzun pistinde bu senenin pole pozisyonu henüz puanı bulunmayan Force India'nın İtalyan sürücüsü Giancarlo Fisichella'nın oldu.

20 dakikalık ilk bölümde Force India pilotu Giancarlo Fisichella 1:45.102'yle en hızlı isim olurken kendisini Toyota kokpitindeki Jarno Trulli ve Valencia'nın galibi Rubens Barrichello izledi.

Son 5 sıradaki sürücüler; Sebastien Buemi (Toro Rosso), Jaime Alguersuari (Toro Rosso), Kazuki Nakajaima (Williams), Romain Grosjean (Renault) ve Luca Badoer (Ferrari) sıralama turlarına ilk bölüm sonunda veda ettiler.

İkinci bölüm büyük sürprizlere sahne oldu; Toyota pilotu Jarno Trulli'nin 1:44.503'lik derecesiyle en hızlı isim olmayı başardığı süreçte kendisini BMW koltuğundaki Robert Kubica ve son dönemlerin şanssız pilotu Sebastian Vettel oldu.

İlk 10 dışında kalan sürücüler; Lewis Hamilton (McLaren), Fernando Alonso (Renault), Jenson Button (BrawnGP), Adrian Sutil (Force India) ve Heikki Kovalainen (McLaren) son bölümde mücadele etme haklarını yitirdiler.

Henüz puanı bulunmayan Force India'nın İtalyan sürücüsü Giancarlo Fisichella 2009'un sürprizine imza attı, son bölümdeki 1:46.308'lik derecesiyle pole pozisyonunu elde etti.

1 Giancarlo Fisichella Force India
2 Jarno Trulli Toyota
3 Nick Heidfeld BMW
4 Rubens Barrichello Brawn
5 Robert Kubica BMW
6 Kimi Räikkönen Ferrari
7 Timo Glock Toyota
8 Sebastian Vettel Red Bull
9 Mark Webber Red Bull
10 Nico Rosberg Williams
--------------------------------------
11 Adrian Sutil Force India
12 Lewis Hamilton McLaren
13 Fernando Alonso Renault
14 Jenson Button Brawn
15 Heikki Kovalainen McLaren
--------------------------------------
16 Sebastien Buemi Toro Rosso
17 Alguersuari Jaime Toro Rosso
18 Kazuki Nakajima Williams
19 Romain Grosjean Renault
20 Luca Badoer Ferrari
 


Cynical

Cynical

Üye
Konu biraz eski sanki... :ehe
 
SucX

SucX

Üye
    Konu Sahibi
29 Ağustos haberi :) ?
 
Cynical

Cynical

Üye
Evet. Cumartesi süprizi... Ilk turdaki kaza olmasa yarışı da kazanırdı Fisichella ama güvenlik aracı girince KERS'li Raikonen'e gün doğdu. Bir daha da geçilmesi mucize olurdu.
 
arslansem

arslansem

Üye
Ben diyorum Formula 1 hafta içine mi alındı:ehe
 
Wiltom

Wiltom

Üye
ne süprizi yavv raikonen kazandı işte
bu konuda biraz eskimiş
 


Üst Alt