Soyu Tükenmekte Olan Hayvanlar.

Sponsorlu Bağlantılar

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Soyu Tükenmekte Olan Hayvanlar.
Vahşi Hayat Derneği, sayıları kritik bir duruma gelen soyu tükenmekte olan hayvanları listeledi. Listedeki hayvanlar arasında memeliler, kuşlar, balıklar, sürüngenler, amfibiler ve böceklere kadar pek çok tür bulunuyor. Bir kısmı hepimizin bildiği hayvanlarken bir kısmı da pek çoğumuzun duymadığı değişik hayvanlar... Şu an dünyada en az bulunan bu nadir hayvanlar şunlar:

1- Abott Bobisi: Pelikan ailesinden bu büyük siyah - beyaz deniz kuşu, sadece Avustralya açıklarındaki Christmas adalarında ürüyor.

2- Addax: Uzun boynuzlu bu antilop türü Sahra çölününün belli bölgelerinde yaşıyor. Dünyadaki hayvanat bahçelerinde bol bulunmasına karşın doğal hayatta sayıları çok azalmış durumda.

3- Melek Köpekbalığı: Geceleri avlanan bu vatoz benzeri köpek balığı cinsi, bir zamanlar Atlantik Okyanusu'nun kuzeydoğusunda, Akdeniz'de ve Kızıldeniz de çok sayıda bulunuyormuş. Ancak denetimsiz avlanma sayılarını çok azaltmış.

4- Bengal Florikanı: Rahatsız edildiklerinde metalik sesler çıkartan bu kuş türü Kamboçya, Vietnam ve Hindistan'da yaşıyor. Yaşama alanları pirinç tarımı için tahrip edildiğinden tehlike altındalar.

5- Siyah Yüzlü Aslan Tamarini: Bu küçük primat türü ağaçkakanların açtığı kovuklarda yaşıyor ve böcekler, meyveler, bitkilerle besleniyor. 1990 yılında Brezilya'nın Superagui adasında keşfedilen bu türden dünyada sadece 400 adet bulunuyor.

6- Burma Kaplumbağası: Myanmar'ın yedi yerel kablumbasından biri olan bu kaplumbağa türü nehirlerde yaşıyor. Ancak kaçak avlanması ve yumurtalarının da yenilmesi nedeniyle şu an dünyada bilinen sadece 8 adet bulunuyor. Bunlardan 5 tanesi de hayvanat bahçelerinde yaşıyor.

7- Srilanka Yusufçuk (Kız böceği) Böcekleri: Sirilanka'da bulunan 53 yerel Yusufçuk türünden en az 20"si tehlike altında.

8- Altın Zehirli Ok Kurbağası: Panama'da yaşayan bu kurbağa türü önüne geçilemeyen ve yayılan bir mantar hastalığından etkilenmiş durumda.

9- Kuzey Atlantik Buzul Balinası: Kuzey Atlantik Buzul Balinası 10. yüzyıldan bu yana avlanıyor. Hantal olması nedeniyle tahta kayıklar kullanan denizciler bile bu balinayı kolaylıkla avlayabilmişler. Kolay avlanması ve verimli olması nedeniyle denizciler bu nazik deve, avlamak için en "doğru" balina anlamında İngilizce "right whale" adını takmışlar.

10- Ricordi İguanası: Dominic Cumhuriyeti'nin güney batısındaki ıssız adalarda yaşayan bu iguana türünün tahmin edilen sayısı 2000 - 4000 arasında. Indianapolis hayvanat bahçesi Dominik Cüce Cumhuriyeti ile bu türün kurtarılması için 10 yıldır ortak bir çalışma yürütüyor.

11- Cüce Su Aygırı: Gündüz uyuyan geceleri yemek arayan bu küçük su aygırı Libya, Gine, Fildişi Sahili, Sierra Leone'de yaşıyor. Vahşi doğada 3000"den az kaldığı tahmin edilen Cüce Hipopatamlar yaşama alanlarının tarım için yok edilmesi yüzünden tehlikedeler.

12- Sumatra Gergedanı:
Kıllı gergedan olarak da bilinen bu gergedan türünden Endonezya ve Malezya'da sadece 300 tane kalmış durumda.
 


ensonkral06

ensonkral06

Üye
Bilgi için teşekkürler
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
Ve hepsini olduren insanlar
 
03-ŞAHİN

03-ŞAHİN

Üye
Bunlara önlem alınması lazım
 


Üst Alt