Sosyal medyanın 2011 takvimi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Sosyal medyanın 2011 takvimi




2010, Facebook’un sosyal medyada rakipsizliğini ilan ettiği yıl oldu. Microsoft’un 15 milyar dolarlık teklifini dahi reddeden Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, yeni yıl için önemli projeler öngörüyor.

2010'da Facebook'un sosyal medyada rakipsiz lider olduğu pek az ülke var: Facebook'un en güçlü rakipleri arasında Brezilya'da Orkut, Rusya'da V-Kontakte, Japonya'da Mixi ve Çin'de Qzone sıralanıyor.
Alman İletişim ve İnternet Hukuku Enstitüsü’nden Prof. Dr. Klemens Skibicki, paylaşıma açık bir neslin gelişimini yorumluyor:
“Eski nesiller ve ‘digital natives’ diye tabir ettiğimiz dijital çağın jenerasyonu yani ‘dijital yerliler’ arasında büyük farklar var. Çünkü şimdiki jenerasyon, talkshowlarla, realityshowlar ve kameraların 24 saat sürekli insanları takip ettiği ‘biri biz gözetliyor’ formatındaki programlarla büyüdü. Bu mahremiyet duygusunun yeniden tanımlanmasına neden olurken, mahremiyetin sınırlarının da daha esnek tutulmasına sebep oldu.”
Facebook pes ettirdi
Facebook, bu yıl içinde pek çok yenilikle adından söz ettirdi. Sosyal medyanın bazı tanınmış adresleri Facebook karşısında pes etti. MySpace artık video ve müzik platformu olarak hizmet vereceğini açıkladı. İki yıl önce 850 milyon dolara el değiştiren Bebo ise 20 milyon dolara satışa çıkarıldı. Facebook, sık sık mahremiyet tartışmasıyla da anıldı. Alman bilgisayar uzmanı Jo Bager:

„Örneğin Facebook’ta gizlilik ayarları oldukça karmaşık bir yapıda. Sıradan kullanıcı bu komplike yapıyı anlayamazken, ayarlar gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor. Gerçi ‘ayarlarımızı basitleştirdik, uzun süre bu haliyle kalacaklar’, şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar ama ben bu haliyle de ayarları oldukça karmaşık buluyorum.“
Microsoft'un Facebook'u satın alma girişiminde bulunduğu da bu yıl kamuoyuna yansıdı. Bu iddia ilk olarak David Kirkpatrick imzalı Facebook Etkisi isimli kitapta dile getirilmişti.
15 milyar dolarlık satın alma girişimi
Microsoft'un Kurumsal Strateji ve Satın Alma Kıdemli Direktörü Fritz Lanman, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen LeWeb Konferansı’nda, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'e sosyal medya platformunu satması için 15 milyar dolar teklif edildiğini, ancak teklifin kabul görmediğini söyledi.
Buna rağmen Microsoft ile Facebook arasındaki görüşmeler kesilmedi. Microsoft yönetimi 240 milyon dolarlık kaynakla Facebook'ta yüzde 1,6 pay sahibi oldu. Facebook'ta Microsoft arama motoru bing'in kullanılması ve ücretsiz ofis yazılımları gibi Microsoft'un bazı bulut bilişim uygulamalarının Facebook'a entegre edilmesi, iki bilişim devinin yakınlaşmasının bir başka somut sonucu olarak gündeme geldiler.
Facebook'un 2011’de şimdiye kadar pek varlık gösteremediği Çin pazarında patlama yapması bekleniyor. 1,5 milyar nüfuslu Çin’de Facebook üyesi halen 100 bin dolayında. Ancak Facebook kullanıcı sayısı yüzde 10’larla yine en hızlı Çin’de artıyor. Mark Zuckerberg’in 2010’un son günlerinde yaptığı Çin temaslarının bu trendi hızlandırması bekleniyor.

Facebook’un 2011 takvimi
Facebook'un chat, sms ve e-postayı birleştirdiği yeni haberleşme sistemi Facebook Messages, 2011’de büyük çıkış yapacağı bir başka alanı oluşturacak. Facebook Messages, hem kullanıcısını daha fazla Facebook’a bağlayacak hem de başta Google olmak üzere e-posta hizmeti veren rakiplere darbe indirecek.
Fırsat kuponları, internetin son dönemde en çok ilgi gören uygulamalarından. Facebook, kupon piyasasının lideri Groupon'u, Places uygulamasıyla tahtından etmeyi planlıyor. Yaratıcı Groupon, Facebook'u hayli zorlayacak görünüyor.
Twitter, 2010’da sosyal medya cephesinde kazananlar arasında yer aldı. Bu yıl Twitter’da 100 milyon ek hesap daha açıldı. Gönderilen mesaj sayısı ise 25 milyarı aştı. Twitter’da boy gösterenler arasına Russel Crowe, Cristiano Ronaldo ve Bill Gates gibi çok sayıda ünlü katıldı. Tanınmış çok sayıda marka ve şirket, Twitter’da hesap açarak özel sektörün sosyal medyaya verdiği önemi ortaya koydu.
Twitter gelir sorununu nasıl aşacak?

Ancak Twitter 2010 yılında da başarısını paraya çeviremedi. Yönetimin büyük beklentilerle yürürlüğe koyduğu Promoted Ad isimli reklam düzenlemesi, bekleneni vermedi. Twitter’in ana gelir kaynağını hâlâ Google ve bing arama motorlarında gösterilen durum güncellemeleri karşılığında ödenen ücret oluşturuyor.
Twitter’ın piyasa değeri 3 milyar dolar civarında tahmin ediliyor. Ancak masraflarını karşılamaktan uzak sosyal medya platformu, mali yapısını aralık ayında kavuştuğu 200 milyon dolarlık yeni kredi paketiyle ayakta tutuyor.
Bu maddi açmaz nedeniyle Twitter’ı satın alma girişimlerinin 2011’de daha da yoğunlaşması bekleniyor. Gerek Google gerekse Microsof Twitter'e ilgi duyuyor.
İnternetteki gelişmelerin gerisinde kalan Microsoft, kullanıcı sayısının yakında 200 milyonu bulması beklenen Twitter’i bünyesine katarak bu açığını sosyal medya alanında bir nebze dahi olsun gidermek istiyor. Twitter CEO'su Dick Costolo'nun Google yönetiminin ardından Microsoft Başkanı Steve Ballmer'le baş başa yaptığı görüşmelerin sonuçlarının 2011 içinde kesinlik kazanması bekleniyor.
 


Silinen Üye 566228

Silinen Üye 566228

Kapalı Hesap
15 milyar dolar iyi para be....
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Off :D
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
kim kötü derki :ehe
 
Silinen Üye 566228

Silinen Üye 566228

Kapalı Hesap
ama demek ki daha fazlasını mı kazanıyo nedir satmamış adam...
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
bir plaı var belliki 1 milyar olcak yakında..
 
Silinen Üye 566228

Silinen Üye 566228

Kapalı Hesap
üye sayısı mı.... acayip bişi olur o zaman...
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
bilmiyomuydun :hmmm
 
Silinen Üye 566228

Silinen Üye 566228

Kapalı Hesap
yooooo en son 500 milyonu duymuştum 1 milyara yaklaşmış he vay canına ben bi iki gündür face kullanıyorumdaha önce yoktu o yüzden pek ilgilenmiyodum
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
700 civarlarında :)
 
Silinen Üye 566228

Silinen Üye 566228

Kapalı Hesap
vay be o zaman 2011 sonunda kesin 1 milyar olur desene....:oha:
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
olur herhalde :)
 
Silinen Üye 566228

Silinen Üye 566228

Kapalı Hesap
eh artık ne diyim adam parayı kırar...
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
aynen :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt