[Soru] Sanaldisk oluşturarak linux kurabilir miyim?

Sponsorlu Bağlantılar

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
[Soru] Sanaldisk oluşturarak linux kurabilir miyim?
2 flashım var biri 2gb diğeri 4gb. Fedora 4küsür gb. Yani ben sanal disk oluşturarak kurabilir miyim ya da hafıza kartı ile?

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Virtualbox :oke:

- - - Eklendi - - -

Hafiza kartida olur

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Usta, ben kurdum virtualboxu da daha önce kullanmadım. Create virtual machine diyor. memory size geldi. Ram seçecem ne olacak bu ram? Ne kadar ayırayım. Rami oraya ayırınca performans düşmeyecek mi?

4gb belleğim vardı aslında usb. Pardusun ona sığması lazım ama 3 kez denedim olmadı. Bellekte bir pislik olabilir, ben de bunu kurdum o ekranda bekliyorum :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Internette anlatimlari var ben kullanmadim ama performansa etkiyor diye biliyorum :)

- - - Eklendi - - -

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/VirtualBox

- - - Eklendi - - -

Seni ayar kismi ilgiliyor :)

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Neyse, sana teşekkür ettim yardımların için ben sonra uğraşayım bunlarla. En iyisi bir hdd bir de flash almak. :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Daha iyi olur :)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Sanırım bu konuda bir anlatım yok işleri bitirir bitirmez bununla ilgili bir eğitim videosu hazırlayacam.Şu an 8gb bellekte kurulu olan mint 15 sisteminden yazıyorum mesela :oke:

• Beğen
Tepkiler: Dede
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Video yapmayin ya :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Eyvallah :D video izleyemiyorum :(

• Beğen
Tepkiler: Nextman
MaxiHan

MaxiHan

Üye
Ram seçme kısmına kritik bir değer verir zaten, oraya kadar getir. Bu ram olayı şöyle oluyor, virtualbox'ı çalıştırdığında sen ne kadar ram vermişsen sanal makinen belirlediğin ram kadar ram kullanabiliyor. Kapattığında ram'in orjinal sistemine geri dahil oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
KayraBey

KayraBey

Üye
Sanırım bu konuda bir anlatım yok işleri bitirir bitirmez bununla ilgili bir eğitim videosu hazırlayacam.Şu an 8gb bellekte kurulu olan mint 15 sisteminden yazıyorum mesela :oke:

Mint 15 :ehe

• Beğen
Tepkiler: Nextman
MaxiHan

MaxiHan

Üye
Mint 15 <3 :D

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Ram seçme kısmına kritik bir değer verir zaten, oraya kadar getir. Bu ram olayı şöyle oluyor, virtualbox'ı çalıştırdığında sen ne kadar ram vermişsen sanal makinen belirlediğin ram kadar ram kullanabiliyor. Kapattığında ram'in orjinal sistemine geri dahil oluyor.
Bu açıklama iyi oldu =)

- - - Eklendi - - -

Ama ben direk kurmaktan yanayım =)

Takipçi Satın Al

Üst Alt