Amoled ekran mı daha iyi ıps mi ?Böyle test olmaz iki modelin de ekranları farklı teknolojileri var birinde IPS diğerinde Retina ekranvar. Aynı teste Samsung Galaxy S4'ü koysaydı adam belki de Z2 ve Iphone 5s'i darmaduman ederdi çünkü Super Amoled abartılı renkleri ile çok daha canlı gösterirdi fotoğrafları haliyle en iyi Samsung derdik.
Amoled ekranlar renkleri çok daha canlı verirler hele Super Amoled ekranlar IPS'ten de daha iyi gibi gözükse de aslında renkler dopingli olduğundan gerçek rengi veremezler. Bu yüzden kimi Super Amoled ekran istemez çünkü orda gördüğünü kesinlikle diğer ekran tiplerinde göremez haliyle biraz sahte bir güzellik olarak görür. IPS ise tam dengede tutar renkler hem canlı ve parlak hem de daha gerçekçidir ancak Super Amoled bir ekranın yanında bir-iki seviye daha sönük kalabilir.Amoled ekran mı daha iyi ıps mi ?
Cevap içinAmoled ekranlar renkleri çok daha canlı verirler hele Super Amoled ekranlar IPS'ten de daha iyi gibi gözükse de aslında renkler dopingli olduğundan gerçek rengi veremezler. Bu yüzden kimi Super Amoled ekran istemez çünkü orda gördüğünü kesinlikle diğer ekran tiplerinde göremez haliyle biraz sahte bir güzellik olarak görür. IPS ise tam dengede tutar renkler hem canlı ve parlak hem de daha gerçekçidir ancak Super Amoled bir ekranın yanında bir-iki seviye daha sönük kalabilir.
bana göre de Ips daha iyiRica ederim bana göre de daha tercih edilebilir olduğundan IPS daha iyiCevap içinbana göre de Ips daha iyi

Zaten şuanda piyasaya çıkan genel telefonlar Ips olarak çıkıyor galiba tercih meselesi tabi galiba bi samsung amoled kullanıyorRica ederim bana göre de daha tercih edilebilir olduğundan IPS daha iyi![]()
Amoled bazı Lumia modellerinde de kullanıldı ancak Super Amoled sadece Samsung tarafından kullanılıyor diye biliyorum. IPS daha çok kullanılıyor tabi IPS'in de kendi içinde kalitesine göre seviyeleri mevcut ama genel olarak baktığımızda çok başarılı tabi ki.Zaten şuanda piyasaya çıkan genel telefonlar Ips olarak çıkıyor galiba tercih meselesi tabi galiba bi samsung amoled kullanıyor
Açıkcası kendi içindeki sınıflandırmayı tam olarak bilmiyorum. Ancak izlediğim sayısız videolarda IPS monitörlerin piyasadaki en kalitelisi olduğunu ancak mobildeki IPS panellerin küçültüldüğü için monitörlere nispeten görüntü kalitesi kaybı yaşadığını söylüyorlardı. Tabi IPS kalitesini çözünürlük ve parlak değeri de güçlendiriyor. Mesela Z2 450 Nit parlaklığa sahipken, Z3 600 Nit parlaklık ile çıktı piyasaya ikisi de IPS ve Full HD çözünürlükte ancak yan yana koyduğumuzda Z3 burun farkıyla daha önde Z2'den görüntü olarak. Biraz da genel kombinasyon(parlaklık-çözünürlük-ekran türü) önemli oluyor görüntü kalitesinde.Peki Ips ekranın en kalitelisi hangisi ?
Anladım tekrarAçıkcası kendi içindeki sınıflandırmayı tam olarak bilmiyorum. Ancak izlediğim sayısız videolarda IPS monitörlerin piyasadaki en kalitelisi olduğunu ancak mobildeki IPS panellerin küçültüldüğü için monitörlere nispeten görüntü kalitesi kaybı yaşadığını söylüyorlardı. Tabi IPS kalitesini çözünürlük ve parlak değeri de güçlendiriyor. Mesela Z2 450 Nit parlaklığa sahipken, Z3 600 Nit parlaklık ile çıktı piyasaya ikisi de IPS ve fu ll HD çözünürlükte ancak yan yana koyduğumuzda Z3 burun farkıyla daha önde Z2'den görüntü olarak. Biraz da genel kombinasyon(parlaklık-çözünürlük-ekran türü) önemli oluyor görüntü kalitesinde.

Kamerası karanlık ortamlarda kötü olduktan sonra isterse TLC panel olsun bir şeyi değiştirmez. Sadece varolan görüntüyü parlak verir ancak ; çekilen resim yeterince ışık alamamış ise ekranın parlak olması hiçbir şeyi ifade etmez. Burda ekran paneli ile ilgili çok alakalı bir durum olduğunu da sanmıyorum. Karşılaştırılma yapılacak ise eğer Sony Z2'de de öyle Amoled gibi çok parlak bir ekran yok zaten. Ayrıca iPhone'ların da ekranı çok da sönük değil.Böyle test olmaz iki modelin de ekranları farklı teknolojileri var birinde IPS diğerinde Retina ekranvar. Aynı teste Samsung Galaxy S4'ü koysaydı adam belki de Z2 ve Iphone 5s'i darmaduman ederdi çünkü Super Amoled abartılı renkleri ile çok daha canlı gösterirdi fotoğrafları haliyle en iyi Samsung derdik.
Ciddi fark yok. Süper otomatikte sadece 8mp var ama rootlarsan 20.7 ekleyebilirsin.Manuel mod'a alınca 20.7 mp çekiyor , otomatikte olmuyor değil mi ? Bu güncelleme ile düzelir mi ? Ayrıca ciddi fark var mı ?