Haber Sony Xperia Z5 Compact’ta aşırı ısınma sorunları mı var?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z5 Compact’ta aşırı ısınma sorunları mı var?
:hmmm

Sony’nin yeni akıllı telefonu Xperia Z5 Compact aşırı ısınma sorunlarına sahip…

Sony, geçtiğimiz ay en önemli üç akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Almanya, Berlin’de düzenlenen IFA 2015’de resmi olarak duyurulanlar arasında başı firmanın yeni amiral gemisi Xperia Z5 çekerken, ayrıca bu cihazın küçük versiyonu Xperia Z5 Compact ve büyük versiyonu da Xperia Z5 Premium adı ile sunuldu.

2015’de bir çok üst seviye modelde Qualcomm’un güçlü Snapdragon 810 yonga setine yer verildi. Bu yonga seti 64-bit mimaride ve sekiz çekirdekli işlemci içerirken, ayrıca grafik işlemci de Adreno 430 olmakta. Bu yonga seti özellikle aşırı ısınma sorunları ile bir çok kez haberlerimize konu oldu.

Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium da Qualcomm’un Snapdragon 810 yonga seti ile geliyor, ancak Sony’nin Xperia Z5 Premium adındaki ilk 4K ekrana sahip akıllı telefon parçalarına ayrıldığında, Sony’nin çift ısı borusu kullandığı ve termal macunu da tam yonga seti üzerine uyguladığı ortaya çıkmıştı.

Sony’nin bu işlemi diğer iki akıllı telefon için de uyguladığı düşünürken, şimdi de bazı Xperia Z5 Compact kullanıcılarından aşırı ısınma sorunları şikayetleri Çin üzerinden geldi. Akıllı telefon kullanıcıları aşırı ısınma sebebi ile dokunmatik ekranda dokunmalarda gecikmeler olduğu ya da bazı dokunmaların algılanmadığı kaydediliyor.

Kullanıcılar, hatta cihazın kapatılıp tekrar açılmasının da bu sorunu bazen çözmediği yönünde bildirimler sunuyor.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

http://www.maxicep.com/cep-telefonl...ta-asiri-isinma-sorunlari-mi-var-h207503.html

Invoke

Invoke

Üye
Haberde bir yeri düzeltmek istiyorum, yalnızca Z5 Premium'un içi açılıp "Z5 ve Z5 Compact ta böyledir herhalde" diye düşünülmedi. Z5 de aynı şekilde açılmıştı aynı zamanlarda, Premium ile aynı o da. (çift ısı borusu ve termal macun) Ama Compact hakkında, "herhalde o da böyledir" yazıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Buğra

fkaya559758

Üye
Ben Z2 kullanıyordum. Isınma sorunlarından sıkılıp iPhone'a tekrar döndüm. Sony çok güzel telefonlar üretiliyor ama ısınma sorunu genel bir sorun oldu. Buna iyi bir çare bulması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Buraxlive ve Murdoc Massaka
Buraxlive

Buraxlive

Üye
Geçen hafta bir akrabamıza Z2 aldık tam 2 gün sonra dokunmatik problemi yaşadı ekranın hiç bir yeri algılamıyordu servise götürdüler kapatıp açmışlar düzelmiş. Daha önce ki xperia neo telefonda da ben ara sıra 2-3 saat algılamama problemi yaşıyordum. İnternetten okuduğumuz kullanıcı yorumlarında da bu konular üzerinde sonyden çok fazla şikayet var. Z serisi çok hoşuma gitsede şuan bir telefon alacak olsam 20 sefer düşünürüm sony konusunda.

yeumyang

yeumyang

Moderator
z5 compact ta kullanmamislar demekki s810 isindigini biliyordu sony ve kullandi diger cihazlara koyup buna neden koymamis ilginc cozum bulacaktir

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
z2 den sonra z3 ile beraber aslında ısınma sorununu büyük ölçüde düzeltmişti sony :hmmm

0MG90

0MG90

Üye
Ben Z2 kullanıyordum. Isınma sorunlarından sıkılıp iPhone'a tekrar döndüm. Sony çok güzel telefonlar üretiliyor ama ısınma sorunu genel bir sorun oldu. Buna iyi bir çare bulması gerekiyor.
Bende Z2 kullanıyorum sorun yaşamıyorum.

Bunun devamı gelirse sorun olur. Eğer sadece birkaç kişi sorun yaşıyorsa telefon sorunludur diye düşünüyorum.

• Beğen

Silinen Üye 2505573

Kapalı Hesap
Z5+ isinma yokta z5c ta nasil isinir :hmmm

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
Aslında sadece bu habere bakarak Z5C sorunlu demek de yanlış olur, yeni çıkan her cihazda görülebilen şeyler. Artık her şey kolayca yayılıyor, belki sadece bu cihaz bozuktur ya da bir seri... Göreceğiz...

• Beğen
Tepkiler: ilyas_0177
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Bunlar cicim ayları :D haftasını devirince düzeliyor ;)
OnePlus Two ile ilk gün neler cektigimi bir anlatsam olay olurdu sanırım :naughty:

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
z3 de hafif ısınma vardı oyunlarda .200 ile biten güncelleme geldi 3 gün önce o güncelleme ile ısınma kalmadı demek ki yazılım ile düzeltilebiliyor :ehe

Silinen Üye 2505573

Kapalı Hesap
Invoke

Invoke

Üye
Şunu da şuraya ekleyelim:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
yeumyang

yeumyang

Moderator
Dokunmatik hassasiyetini sony kabul etmiş yazılımla ilgiliymiş güncelleme verecekmiş dokunmatik bazen algılamıyor şikayetleri üzerine araştırmış

Üst Alt