Telefon Tavsiyesi Sony Xperia Z vs HTC One

Sponsorlu Bağlantılar

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z vs HTC One
Arkadaşlar, bu iki telefon arasındayım. Çok oyun oynayan biriyimdir. İnternette çok gezerim, çoğunlukla zamanım dizi-film izlemekle geçer. Bu kriterlere bakıldığında hangi telefon bana daha uygun. (Not: Bir telefonda müzik kalitesine çok önem veririm.)

Invoke

Invoke

Üye
Arkadaşlar, bu iki telefon arasındayım. Çok oyun oynayan biriyimdir. İnternette çok gezerim, çoğunlukla zamanım dizi-film izlemekle geçer. Bu kriterlere bakıldığında hangi telefon bana daha uygun. (Not: Bir telefonda müzik kalitesine çok önem veririm.)

HTC One daha iyi olacaktır. Çift hoparlör filan adamlar akmış diye biliyorum. Ekranı da kaliteli. Oyun açısından da Qualcomm 600 ile Zden iyi performans verecektir iki telefonda Hd ama Z S4Pro işlemcisiyle bir tık geride. Aslında Z de pişman etmez seni ikisi de güzel telefonlar ama dediğim gibi HTC One bir tık önde =) Z'nin tasarımını vs ben daha çok seviyorum ama onu da belirtiyim. Bir de alüminyum kasa (HTC One) çabuk çizilir =)

- - - Eklendi - - -

---Z su geçirmez olduğundan hoparlör kötü etkilenmesin diye biraz içeri gömmüş üstünü de örtmüşler. Boş odada sıkıntı vermez ya da kulaklık performansında ama... Gürültülü mekanda verebilir. Boş yerde de yine Onedan geri kalır.

fk555897

fk555897

Üye
Senin HTC One alman gerekiyor. Xperia Z oyun ve ses bakımından HTC One kadar iyi değil.

messevim

messevim

Üye
HTC one derim.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Fakat iki telefonunda inceleme videosunu izlediğimde adam özellikle şöyle dedi: " Xperia Z'nin donanımı One'a göre düşük fakat Xperia Z oyunlarda daha iyi performans veriyor." İşte burada takılıp kalıyorum. Ayrıca HTC'nin destek vermediği söyleniliyor. Ve son olarakta kulaklık iyi olmasa da olur, önemli olan ses chipsetinin kalitesi. İyi bir kulaklığı bende alırım. :)

Invoke

Invoke

Üye
Fakat iki telefonunda inceleme videosunu izlediğimde adam özellikle şöyle dedi: " Xperia Z'nin donanımı One'a göre düşük fakat Xperia Z oyunlarda daha iyi performans veriyor." İşte burada takılıp kalıyorum. Ayrıca HTC'nin destek vermediği söyleniliyor. Ve son olarakta kulaklık iyi olmasa da olur, önemli olan ses chipsetinin kalitesi. İyi bir kulaklığı bende alırım. :)

Usta mesele kulaklık değil bak ben sana ne diyorum:
-Xperia Z de tek hoparlör var ve su geçirmesin diye gömmüşler içeriye. Az ses veriyor diyorlar. Pişman edeceğini sanmıyorum ama HTC One'ın daha üstün olduğu çok açık.
-Ayrıca kim demiş onu HTC One donanım olarak daha üstün ama Z daha iyi performans veriyor diye. HTC One daha iyi performans verir. Neden HD Ekran S4Pro işlemci biraz yetersiz kalacaktır. Yani Z. Ama bakın size oyun açmaz filan demiyorum yetersiz derken. Bu işlemci geçen yılın işlemcisi ve bu yıl olmasa da önümüzdeki yıl sorun çıkarabilir ekran 720p olsa sorun yok ama 1080p işlemci eskiyecek yani. Ha burdan kötü olduğu anlamını çıkarmayın geçen yılın en iyi işlemcisiydi bu.
HTC One ile de çok öyle dağlar kadar fark olacağını sanmam.

Bana sorarsanız açıkca kendi fikrimi söyleyim: (Ben siz ses ve oyun dediniz diye htc dedim direk)
-Ben Xperia Tasarımı çok beğeniyorum bir kere.
-Ayrıca arkalı önlü cam bence çok güzel. Alimünyum çabuk çizilir.
-Xperia Zye Sony Dualshock takarsın oynarsın =) NFCsi wireless speaker ile çok güzel oluyor. Cezbediyor yani yanındaki aksesurlarını da alırsan değme keyfine ama o ufak tefek hoparlörde paradır.
-Ayrıca Z su geçirmez tut musluğa havan olsun. Kamerası da akıyor bence. Öyle s4deki Onedaki gibi yazılımsal özellikleri yok kamerasının ama gayet kaliteli bir kamerası var. Su geçirmezliğiyle birleşince gir havuza su altı çek. Sok denize çek. Ama deniz suyu zararlıymış, kurumadan normal suyla yıkaman önerilirmiş...
-HTC kaynak kodlarını vermiyor ama Sony veriyor. Devoloperfriendly diyor gavurlar. XDAda Z için çeşit çeşit romudur modudur vardır. =)
-Düşük sesi için de soundmodları var.
-Playstation olayı var ama yalnızca sertifakası var yani öyle özel bir oyun yok. Ha ilerde sony yaparsa güzel olur zaten o zaman anlamı olur şuan sadece laf.
-Sade arayüzü de güzel ama acaip kişiselleştirirsin ya xdadaki modlarla. (HTC One'ın arayüzü de çok güzel bnce)

Yani ben olsam Z alabilrdim.
Ama HTC One da güzel telefon ikisi de seni pişman etmez.

Çok oyun istiyorum diyorsan tekrar söylüyorum HTC One ama şeklim olsun diyorsan Xperia Z.

Kerim.

Kerim.

Üye
tabiki one

Invoke

Invoke

Üye
Ayrıca hiç bahsetmiyoruz ama Sonylerde de şöyle özellikler var:
Walkman- ClearBass -ClearAudio
Xloud
Bravia Engine 2
Exmor R Exmor RS
------------

ahmetsuha525000

Üye
Ya artık akıllı telefon piyasası çok hızlı gelişiyor. S4, Z ve One'ı test ettim ama detaylı degil. One alüminyum kasası çok çabuk çiziliyor. Ama ses kalitesi süper. Film izliyorum demişsin HTC One'ı koy karşına aynı TVden yada sinema sisteminde olduğu gibi izle süper ses var. Sony'nin ses kalitesi süperdir. Ama bilerek Zyi yakmış su geçirmesin diye hoparlörü kasanın altına koymuş sesi yükseltmiş ama yetmiyor. Oyun performansı ise hem One hem Z piyasadaki oyunları açarlar ama One çok hızlıdır. Z herhangi bir oyunda küçük donmalar yaparsa One yapmaz. Ama şuan Zyi kasan oyun görmedim. Ayrıca başta yazdım. Android sayesinde piyasa canlandı. Hergün 20 tane yeni model çıkıyor. Bugün aldığın telefon yarın eskiyor. Birde kişiselleştirme var tabi. Samsung ve HTC kaynak kodları gizli tutarlar. Ama Sony bütün kodları verdiği için kişiselleştirme sınırsız. HTC hem kodları vermez hem güncelleme desteği kısadır. Ben 3 aydır araştırdım. Hepsini iyi yanı var ama bana en uygunu S4 oldu. Tasarımı hoşuma gitti. Donanım süper. Ek yazılımlar adam akıllı çalışmıyor ama idare eder. Dual-Shot hoşuma gitti ama hepsinin programı çıkar (Smart-Stay programı var yani S4ün ek programları tüm telefonlara gelir). Ama sana en uygunu S4 gibi ama Z veya One diye sorarsan One derim. Z şuan iyi bir telefon ama 1 yıl sonra piyasadan geri kalır.

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
htc one derim

Üst Alt