Sony Xperia Z Tanıtımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oh dear

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z Tanıtımı
Selam Maxicep'in Maxi insanları. Şaşırdım aslında henüz böyle bir başlık açılmamış olduğuna. Hemen açayım dedim.

Bir android kurdu olarak bu telefon beni benden aldı. Hem teknik özellikleri süper, hem de maddesi ve kabı.

İlk olarak internet hızından başlamak istiyorum; 42 mbps. Örneğin Galaxy S3'ün internet hızı 21 mbps. Bu da telefondan girilen internet için devrim demek.

Sonra 13.1 megapiksellik kameraya gelelim. Dünya çapında şu an en iyi dijital kameralar bile 16 megapiksel civarında gezinirken bir telefon için 13.1 megapiksel ne demek bir düşünün. Zaten İstanbul'da geçen çok güzel bir video da çekmişler ama link koyamıyorum şu an. HDR kalitesinde video çekiyor. Film bile çekebilirsiniz.

Dahili hafızası 16 GB ve 64 GBlık da kart ekleyebiliyorsunuz. Yani toplamda 80 GB olabilecek hafıza...

1,5 ghz 4 çekirdekli işlemcisi var. Buna artı 2 GB RAM. Hızlı ve aşırı hızlı :)

Böyle güçlü çalışan ve çok enerji harcayan bir telefonun şarjının 11 saat gitmesi de ayrı bir devrim.

Ekran büyüklüğü 5 inç yani tam ele oturuyor.

Tasarımı da cam gibi, çok şık, çok klas.

Son olarak su ve toz geçirmeme özelliğine gelelim. Şehir içinde veya dışında yaşayın, her zaman bir su riski var, net. Böyle bir özelliğin getireceği artı Xperia Z'yi rakiplerinin çok daha önüne geçiriyor.

Türkiye'ye ne zaman gelecek bilmiyorum. Bilen varsa ve yazarsa sevinirim. Xperia Z kaçmaz arkadaşlar.
 


hikmet366

hikmet366

Üye
Adamlar Suda denemiş Su Geçmemmiş iyi Bir Telefon S4 Sonra alacağım 2 Ci Telefon desem yeri
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
xperia z,lgoptimus g pro ve htc one gercekten cok kaliteli cihazlar. Fakat sizi etkiledigini belirttiginiz özelliklerin yeni olmadigini hatta akilli cep telefonlarinda bir standart oldugunu bilmemenize şaşirdim dogrusu.

Öncelikle sgs3'te olmadigini soylediginiz 42mbps internet hizi bugun qualcomm chipset kullanilan bir cok cihazda var. Buna dc hspa+ deniliyor. Sgs3'te olmamasi dogal zira sgs3 ulkemizde ciktiginda operatorlerimiz cift taşiyicili şebeke teknolojisini desteklemiyordu. Fakat son donemde cikan butun cihazlarda bu destek mevcut. Kamera konusunda ise sony'nin mobil cihazlarda kullandigi exmor lenslerle slr veya dlsr makinelerde kullanilan lensler birbirleriyle karşilaştirilamaz bile. Bu konuda piyasanin en iyisi Nokia Lumia920 ve 808'dir. hTC de son cikarttigi ultrapixel kamerali one ile oldukca iddiali. İphone 5'te kullanilan teknoloji ise 8mp'lik bir lensden beklenenden cok daha fazlasini veriyor.

1.5ghz quad core ve 2gb ram ile adreno320 ise gunumuz şartlarinda oldukca yeterlidir. Fakat burada bir parantez acalim;kullanilan sistem android olunca donanimda da hesaplar biraz degişiyor. Android 5.0 KeyLimePie geliyor. Muhtemelen bu yil sonlarina dogru bu cihaz da guncellemeyi alacaktir. Android işletim sisteminde en iyi optimize edilebilen chipsetlerin snapdragonlar oldugu bir gercek fakat androidin surekli artan ram kullanimi yeni guncellemeden sonra umarim 2gb ram'leri yetersiz kilmaz.

Sonuc olarak son dönemde cikan android işletim sistemli telefonlar icinde bence en ideali hTc One. Sense5 arayüzü eskisinden cok daha sade ve kullanişli olmuş. Ayrica bu sadeleltirme arayuzun kaynak tuketimini de azaltmiş gozukuyor. Son karari vermek zor ama incelemeden once net bir karar veremeyiz.
 
MrExpert

MrExpert

Üye
Kamerada Sensör ve Mercek önemli Megapixel okadar önemli değil xperia S tede 12mp kamera var ama 4s den kötü çekim yapıyor.
 
fk555897

fk555897

Üye
Öncelikle Xperia Z Fu-ll HD olduğundan oyunlarda kasma yapabilen bir telefon. Donanım ne kadar iyi olsa da. İnternet hızına gelince iPhone 5'in internet hızı 100 mbps yani 4G/LTE teknolojisini kullanıyor.
 
CasuS_87

CasuS_87

Üye
sony forever :D
 
arizalidoktor

arizalidoktor

Üye
2gb ram'i insallah yetersiz kilmaz demissin de piyasada daha yuksek ramli telefon mu var ?
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
arizalidoktor

arizalidoktor

Üye


sorun da orada zaten. Surekli artan bir sistem gereksinimiyle nereye kadar donanim yukseltilecek ki.

surekli bir ustu cikacak yarin birgun 3gb koyar samsung note 3e baska biri 4 koyar. Sonucta adamlar ticaret yapiyor. Kapitalizm var. Sikintili durumlar.s
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt