Sony Xperia U [ Kitkat 4.4 ]

Sponsorlu Bağlantılar

mtrkmn61

mtrkmn61

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia U [ Kitkat 4.4 ]

bu romlar nasildir arkadaslar kurmak istiyorum telefonumu artik stabil sekilde kullanmak istiyorum yapabilen sa lütfen yardim etsin..

Alper1045

Alper1045

Üye
kit kat romlar henüz geliştirme aşamasında. Stabil olduklarını söylemek güç. biraz daha beklemekte fayda var.

Invoke

Invoke

Üye
Önce Root yapacaksınız, sonra cwm yükleyeceksiniz.
Sonra alttaki romu flashlayabilirsiniz. Üstteki için bootloader kilidini de açmanız gerekir.

BehzatÇ.

BehzatÇ.

Üye
bende yüklemeyi düşünüyorum dili türkçe mi ve stabil mi ?? deneyen yok mu hiç ?

BehzatÇ.

BehzatÇ.

Üye
usta peki nasıl yüklüyoruz rarlı indi ben tft li yüklemeyi biliyorumda birazda acemiyim ne yapmam gerek ?

Invoke

Invoke

Üye
usta peki nasıl yüklüyoruz rarlı indi ben tft li yüklemeyi biliyorumda birazda acemiyim ne yapmam gerek ?

Önce bootloaderı açmalısın.
CWM yüklemelisin.
Rar'ı telefona atmalısın.
Rar'ın içinde boot.img dosyası olacak fastbootmodda flashtooldan flashlamalısın.
Sonra cihaz açılırken cwm gireceksin wipe yaptıktan sonra rarı seçip yükleyeceksin.

Adımlar bunlar.

mustijem

mustijem

Üye
CM 11 i yüklemiştim ben, bütün özellikler çalışıyodu sadece video çekemiyodum ve video izleyemiyodum. Telefon çok hızlanmıştı fakat şarjı 4-5 saatte bitiyodu o yüzden 2.3.7 ye geri dönüş yaptım. Şarj aletini sürekli yanınızda taşımak istemiyosanız CM11 i şuan kesinlikle tavsiye etmiyorum.

sonsuzluk123

Üye
2. sini yükleme. şarj acayip hızlı eriyordu.

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
2-3 saattir bu konuya bakıyorum (2.3.7) orjinal rooma sahip cihazı güncellemek için şu adımları takip etmem mi gerekir? 1-Flash tool yükledik telefonu tanıttık 2-Root attık ve cmw kurduk 3-Bootloader kilitini açtık 4-Gereken roomu ve flash dosyasını flash tool ile yükledik umarım doğru anlamışımdır

Invoke

Invoke

Üye
2-3 saattir bu konuya bakıyorum (2.3.7) orjinal rooma sahip cihazı güncellemek için şu adımları takip etmem mi gerekir? 1-Flash tool yükledik telefonu tanıttık 2-Root attık ve cmw kurduk 3-Bootloader kilitini açtık 4-Gereken roomu ve flash dosyasını flash tool ile yükledik umarım doğru anlamışımdır

Yanlış anlamışsınız. Flashtool ile ftf uzantılı stock romlar flashlabilir, Sony'nin yayınladıkları yani.

cwm üzerinden custom romlar, yani cyanogen mod gibi romlar flashlanır.

Eğer stock Sony romu flashlayacaksınız cwm ye veya root a ihtiyacınız yoktur. Flashtool ile flashmodda flashlarsınız imzamda konusu var.

Eğer custom rom flashlayacaksanız genel olarak iki şey gerekir.
1. UNLOCKED BOOTLOADER (açık) (Flashtool ile açarsınız yine imzamdaki konuda var.)
2.CWM
Cihazınız için hazırlanmış custom romu bl açıksa cwmden flashlarsınız.

Yapmak istediğinizi ve sorularınızı yazın yardımcı olmaya çalışayım.

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Sony xpreia u cihazını 2.3.7 den 4.0 ICS yükseltmek istiyorum.Bu işlemden sonra telefon da ne gibi değişiklikler olur ? Sizce orjinal mi yoksa custom rom mu kullanmalıyım?

Invoke

Invoke

Üye
Sony xpreia u cihazını 2.3.7 den 4.0 ICS yükseltmek istiyorum.Bu işlemden sonra telefon da ne gibi değişiklikler olur ? Sizce orjinal mi yoksa custom rom mu kullanmalıyım?

Size kalmış. Custom için biraz daha uğraşacaksınız, bootloader açıp cwm yükleyeceksiniz.
Açıkçası ICS'nin pek bir şekli yok ama orijinal romu yükleyeceksiniz ve cihaz rootlu değilse, bl kapalı ise zaten pc'ye bağlayıp sony'nin pc comp. uygulamasını açtığınızda güncellemeyi görmesi lazım.

Bence, önce xda'den temiz bir aosp rom bulun Kitkat olsun.
Sonra bootloader açın. CWM yükleyin. Romu flashlayın. Temiz temiz kullanın.
Şöyle yapın:

Bu indireceğiniz romun konusu:

En alttaki final buildin linki:

Gapps:

Üsttekileri indirin. Final build ile gapps.

Flashtool konusu: Bootloaderı açın: Flashtool Rehberi | Flashtool Nedir? | Flashtool Kullanımı | Resimli Anlatım | Bootloader |Güncel| - MaxiCep

Clockwork Recovery yükleyin: Bunu biraz araştır, bulursun.

Sonra cihazda cwm'yi açıp. format system/data/cache . Install zip, indirdiğin cm11'i flashlıyorsun. sonra gapps. Sonra reboot system. Olmuş olması lazım.

Tabi bunların hepsinin bir riski var, hatırlatayım.

Takipçi Satın Al

Üst Alt