SONY VAIO VPCF11Z1E/BI Notebook ürün incelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xxatasagunxx

Üye
    Konu Sahibi
SONY VAIO VPCF11Z1E/BI Notebook ürün incelemesi
SONY VAIO VPCF11Z1E/BI Notebook ürün incelemesi
İşlemci, ekran kartı, Full HD Vaio Ekranı ve DDR3 6 GB kapasitesi ile VAIO F 11 Z modelinde bulunan bu donanım, bir çok ileri düzey oyun, yüksek grafik çözümü gerektiren uygulamalar ve Full HD , Blu-Ray film izleme zevki için uygun bileşenlerden oluşmakta görünüyor. 500 GB Sabit disk kapasitesine sahip olan VAIO VPC F11Z modeli laptopta, HDD; 5400 RPM, devir/dakika dönüş hızına sahip, SATA, ****** ATA sabit disk özelliklerini taşıyor. VAIO VPCF11Z1E/BI modeli F serisine ait bu şık laptopta 1.60 GHz çekirdek işlem hızında ve 6MB Cache bellek bulunduran bu yeni nesil çift çekirdekli Core i7-720QM Intel işlemci bulunmaktadır. Intel 6 MB L2 Cache, RAM gibi kullandığı bu belleğin, küçük ama veri akışı açısından çok daha hızlı olması açısından, işlemlerin hızlandırılmasına doğrudan etkisi bulunmaktadır.
NVIDIA GeForce GT 330M Max.2807 MB Ekran Kartı ( 1 GB Paylaşımsız) Ekran Kartı (1 GB GDDR3 atanan) tercih edilen VAIO F Serisine ait bu laptop modelinde, MAX: 2807 MB kapasitesine çıkmaktadır. Paylaşımsız olarak 1GB RAM Grafik hafıza kapasitesine sahiptir. Mevcut, HDMI çıkışıyla 1080p Full HD çözünürlükteki görüntü ve sesi harici bir ekrana kusursuzca aktarmanız mümkün olacaktır. Harici ekrana bağlandığında ise ekran kartınızdan harici ekrana verilen maksimum çözünürlük 2048 x 1536 pikseldir. Blu-Ray gibi yüksek grafik işlem çözümü gerektiren HD çözünürlüklü filmleriniz için, hem de Photoshop, Corel Draw gibi grafik yazılımlarını kullanabilmeniz için, ayrıca Oyun severlerin ileri düzey oyunları için gayet ideal bir ekran kartıdır.
VPCF11Z1E/BI, F serisinden laptopta 8GB RAM miktarı uygun görülmüş. 1333 MHz saat hızına sahip olan bu RAM DDR3 türündedir. 8GB yardımcı bellek kapasitesi de, işlemcinizi ve bilgisayarınızı yormadan, hızlı bir şekilde veri alışverişine imkan tanımaya elverişli bir miktarı kullanıcıya sunuyor. DDR2 ‘ye göre daha hızlı rastgele veri erişimine imkan tanıyan bir özelliğe sahip olan DDR3 RAM kullanımı her geçen gün yaygınlaşacaktır.
SONY VPC-F11Z1E/BI VAIO laptop modelinde Microsoft Windows® 7 Home Premium İng-Tr (64 Bit) işletim sistemi bulunmaktadır. İngilizce veya Türkçe kulum seçeneklerine sahip olan bu son sürüm işletim sistemi, dikkat edecek olursanız 64 bitlik sürümüyle bulunmaktadır.
Optik sürücü, okuyucu olarak da gelişmiş bir yapıya sahip olan VPC F 11Z1E/BI laptopta, Blu-ray Disc™ Oynatıcı: BD ROM/ DVD+-RW/+-R DL/RAM ; DVD-RW Double Layer okuyucu/yazıcı (Çift Tabaka) ve buna ek olarak Blu-Ray okuyucu özelliğinde bir optik sürücü bulunmaktadır.
16.4 inç geniş ekran özelliğinde, 16:9 en-boy oranına, sinematik ve parlak ekrana ve 1920 x 1080 Full HD çözünürlüğe sahip olan SONY VAIO VPCF-11Z1E/BI modeli laptopta, LCD ekran 1080p özelliği ile Tüm HD filmleri ve Blu-Ray HD filmlerinizi tüm güzelliğiyle izlemenize imkan tanıyacak özelliktedir.
Dahili Bluetooth (Bluetooth standart Sürüm 2.1+EDR), 802.11a/b/g/n kablosuz internet alıcı sistemi , hoparlör gibi bileşenlere sahip Vaio F 11Z1E/BI modeli laptopta bağlanabilirlik açısından baktığımızda ise; 1 adet 4 Pin i.LINK™ (IEEE1394) 400 Mbps bağlantısı, Video kayıt cihazını doğrudan laptopa bağlamak ve iki laptopu birbirine bağlamak için kullanılan giriş.
Entegre Kamera özelliği de bulunan SONY VAIO VPC- F 11z1E/BI modeli laptopta, MotionEye WebCam ve dahili mikrofon bulunmaktadır. Entegre Web kamera bulunduran, Sony Vaio laptoplarda 1.3 Megapiksel çözünürlükte görüntü alan MotionEye kamera kullanılmaktadır. Video konferans, görüntülü sohbet ve güzel fotoğraf kareleri almak gibi amaçlarınıza uyumlu işlevsel kamerasının görüntü netliği de tatmin edici düzeyde.
F11Z1E/BI Yeni VPC F Serisi VAIO laptop, Intel High Defination Audio ve Dolby Home Theater v3 ses çözümleme teknolojisini kullanmaktadır. DOLBY ses çözüm desteğini barındıran VPC- F11Z1E vaio Modelinde, tüm bileşenleri, mültimedyanızdan (çoklu ortam) tam bir verim almanızı sağlayacak şekilde oluşturulmuş. Ekran kalitesini ve Full HD çözünürlüğü, ekran kartı düzeyi, Blu-ray okuyabilme özelliği, HDMI çıkışının bulunması ve tabi ses çıkış sisteminin Dolby olması. Çok isabetli bir donanım.
1 adet DC giriş, Adaptör güç girişi. (BATARYA: VGP-BPS21), 46,62Wh (11,1V/4200mAh)
1 adet HDMI çıkışı. Yüksek Tanımlı ses ve görüntünün kumanda sinyallerini aktarılmasına imkan tanıyan yeni bağlantı standardı olan HDMI ile, Full HD ve daha üzeri sinyalleri kayıpsız taşımanız mümkün olmaktadır.
1 adet VGA, Analog görüntü sinyallerini aktarmaya yarayan ve hemen hemen her tür monitörde girişi bulunan Standard bir bağlantı tipidir.
2 adet USB2.0 girişi, USB, evrensel seri veri yolu olan USB, günümüzün en kolay, en yaygın veri aktarım bağlantı tipidir.
1 adet e-SATA / USB ortak bağlantı noktası bulunmaktadır. eSata bağlantısı yüksek hızlı veri aktarımını sağlayan, harici HDD gibi bileşenlerinizden veri aktarımını USB’ye göre çok daha hızlı yapabilen bir veri aktarım noktasıdır.
1 adet SD Kart Okuyucu, MMC, SD, SDHC gibi yaygın hafıza kart tiplerine okuma yazma yapılabilir.
1 adet Mikrofon girişi, dahili bir mikrofonu olmasına rağmen eğer gerek duyarsanız diye, satndart bir uygulama.
1 adet Kulaklık çıkışı, Dolby Home Theater v3 ses çözümleyici ile, kulaklığınıza gelen seslerin netliği ve gerçekliği sizin Full HD Sony Vaio ekranda yaşadığınız görsel zevki tamamlayacaktır.
1 adet Memory Stick okuyucu, PRO-HG (Yalnızca Duo) / MagicGate(MGR) gibi yine Sony firmasının ürettiği özel, hızlı ve güvenli hafıza kartlarına okuma-yazma yapılabilir.
1 adet Optik Ses Çıkışı (SPDIF), pek az rastlanan bu özellik, ileri düzey ses sistemlerine, ışık hızında ve kayıpsı sayısal sinyallerin aktarılması olarak karşımıza çıkmaktadır. SPDIF, açılımı Sony,Philips Digital Interface Format olarak çıkmaktadır.
1 adet Ekspres kart yuvası (34mm)
Lithium-Ion battery (VGP-BPS21) batarya kullanan VPC- F 11Z1E VAIO laptop modelinde, bataryadan kullanım süresi ortalama olarak 4 saat olarak gözlenmiştir. Full HD görüntü, Blu-Ray, 500GB sabit hafıza, 16.4 inç yüksek kalite ekran gibi enerjiyi çok kullanan bir donanıma sahip olan Sony Vaio olarak süre gayet kafi.
Bunlar beraber, Sony Vaio F Serisi modelleri, bazı ek yazılımlarla, ihtiyaçlarınıza çözüm getirmeyi amaçlamaktadır.
VAIO Gate; Çözüm Kılavuzu, Internet Explorer 8, Windows Live Temel Parçalar Paketi, Adobe® Reader® 9, Microsoft® Office Home&Student (60 günlük deneme), McAfee® (60 günlük ücretsiz virüs güncellemesi), Norton Online BackUp Deneme, VAIO Care, VAIO Media Plus, Media Gallery, PMB VAIO Edition (VAIO Creation özellikleri), MusicStation gibi çoklu ortamınızı şekillendirebileceğiniz, güvenlik önlemleri alabileceğiniz ve ofis uygulamalarından yararlanaileceğiniz bir uygulamayla beraber geliyor.
Özetle; SONY VAIO F Serisi VPCF-11Z1E/BI modelinde Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.6 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci, 6 MB Cache Bellek, 8GB DDR3 1333 Mhz Ram, 500 GB HDD, , DVD-RW Çift Tabaka ve Blu-Ray okuyan disk sürücü, NVIDIA GeForce GT 330M Max.3831 MB Ekran Kartı ( 1 GB Paylaşımsız) donanım özellikleri bulunmaktadır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt