SONY SIXAXIS PS3 KABLOSUZ DUAL SHOCK 3 GAMEPAD Siyah (Black)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yottabyte

yottabyte

Üye
    Konu Sahibi
SONY SIXAXIS PS3 KABLOSUZ DUAL SHOCK 3 GAMEPAD Siyah (Black)
SONY SIXAXIS PS3 KABLOSUZ DUAL SHOCK 3 GAMEPAD Siyah (Black)

Özellikleri

vakumlu Ambalaj İçerisinde

Gamepad Rengi : Siyah (Black)

Oyun Türü: Joystick

Yayıncı Firma: Sony

Ürün Açıklaması: SONY PS3-DUALSHOCK-3 CON PLAYSTATION 3 ORJİNAL OYUN KOLU


Şok Şok Şok

KOCAELİDEN ELDEN ALANA 5.00 TL İNDİRİM

KARGO ÜCRETSİZ

HIZLI TESLİMAT

MSN : [email protected] GSM: 0534 866 65 21

playstation.sanalpazar.com NeFe playstation

Ambalajı açılmış ürün geri alınmaz
Ambalajı açılmamış ürün kargo ücreti karşı tarafa ait olmak üzere geri alınır







------------------------------------------------------------

Dual Shock 3 incelemesi

Dual Shock 3 eşittir; oyunların ruhu
Playstation 3 piyasaya sürüldüğü ilk günlerde Sixaxis’de titreşim özelliğinin olmamasına birçok oyuncu üzülmüştü. üzülen oyuncular bu konuda Sony’i eleştiri yağmuruna tuttu. En sonunda Sony gelen eleştirilere dayanamayıp Dual Shock olarak bildiğimiz titreşim özelliğinin patentini satın aldı. Ardından Sixaxis ile titreşim özelliğini birleştirerek yeni nesil bir oyun kontrol mekanizması yapacağını duyurdu. Yeni kontrol mekanizmasının adının Dual Shock 3 olarak tarihe geçmesine hiçbir etken yoktu.


Dual Shock 3 dedikoduları;
Yeni kontrol mekanizmamız piyasa sürülmeden önce hakkında birçok dedikodu nette dolaşmaya başladı. Bazı dedikodularda titreşim özelliğinin muhteşem gelişmiş olacağı, bazılarında ise Sixaxis özelliğinin kaldıracağı dilden dile dolaştı. En sonunda Kasım 2007’de Dual Shock 3 ilk olarak Japonya kullanıcısına sunuldu. 1 Şubat 2008 tarihinde ise Avrupa kullanıcılara sunulması planlandı.

Peki, Dual Shock 3 ile gelen yenilikler ne oldu?
Beklenilenin aksine çok gelişmiş bir titreşim mekanizması fiziksel olarak joyistiğimizin içerisine yerleşmedi. Sony Dual Shock 2 ile 3 arasında hiçbir fark olmadığını resmi açıklamalar ile doğruladı ama yazılımsal olarak bir gelişmenin söz konusu olacağını belirtti. Yazılımsal olarak gelişen titreşim özelliği ince ayrıntılarda yer almaya başlamış oldu. Eskiden Burnout serilerinde sadece yoldan çıkınca titreşim alırken artık yeni nesilde (Burnout Paradise için) tren yolunun üzerinden giderken dahi titreşim alabiliyoruz. Bunun gibi birçok ince ayrıntılarda titreşim özelliğini hissedebileceğiz.

Titreşim özelliği Sixaxis’ in ağırlığının artmasına neden oldu. Sixaxis ile Dual Shock 3 arasında elle tutulur bir ağırlık söz konusu. Bunun nedeni de titreşim yapan motorların ağırlığından oldu. Ağırlık parametresi oyunlarda çok büyük negatiflik olarak kaşımıza çıkmayacağı kesin hatta benim görüşüme göre daha iyi olmuş diyebilirim.


Batarya kullanım süresi;
Titreşim özelliğinin getirdiği tek bir dez avantaj bataryanın çabuk bitme sorunu olabilir ama bu durum yine bence bir dez avantaj olarak değerlendirilemez. Titreşim özelliği en az şekilde bataryadan enerji harcayacak şekilde tasarlandığı için kullanım süremizde gözle görülür çok büyük bir azalma yaşanmayacaktır.

Oyunlara Dual Shock 3 nasıl etki etti?
Testlerim sırasında üç farklı oyunda Dual Shock 3 ve Sixaxis’ i deneme imkanım oldu. İlk önce Sixaxis ile sonrada Dual Shock 3 ile oyunu oynadım, aradaki fark gerçektende uçurumlar kadardı.

Sixaxis kullanırken;
Bunrnout Paradise; şehirde bulunan tren raylarının üzerinden geçtiğimi bilmiyordum.
Gran Turismo 5; arabanın motor devrini panele bakarak anlayabiliyordum
Metal Gear 2; Sniper ile nişan aldığınızda kalp atışının sadece sesini duyabiliyordum.


Dual Shock 3 kullanırken;
Burnout Paradise; tren yolunun üzerinden gittiğimin farkına vardım. Titreşim özelliği sanki gerçek tren yolunun üzerinde gidiyormuşum hissini verdi.
Gran Turismo 5; Arabanın motor devrini ve gaza basma ayarınızı titreşim özelliği kullanarak çok daha rahat yapabildim. Birden gaza basınca arabanın motorundaki titremeyi hissettim. Gaza birden değil yavaş yavaş basmamız gerektiğini anladım. çünkü arabanın motor devrinin rölante olmasını hissedebiliyordum.
Metal Gear 2; Sinper ile atış yaparken kalp atışlarınız ile titreşim özelliği koordine olarak çalıştığı için kalbiniz ellerinizde hissini yakalıya biliyorsunuz

Sonuç olarak;
Titreşim özelliğini yıllardır kullanan arkadaşlar titreşim özelliğinin yokluğuna çok üzülmüştü. İşin tuhaf yanı Dual Shock 3 piyasaya sürüldüğünde de gidip satın almadı. çünkü Sixaxis özelliği titreşimi unutturmuştu. Yaptığım testler sonucunda şu fikiri edindim, eğer oyundan aldığınız zevk oranını ikiye katlamak istiyorsanız mutlaka Dual Shock 3 ile oyunlarınızı oynayın. Delikanlı oyuncular Dual Shock 3 kullanır :) Oyunun ruhu Dual Shock 3 ile çıkıyo
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt