Sony Mobil & Sony Ericsson Satın Alma Rehberi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SilverNitrate

Üye
    Konu Sahibi
Sony Mobil & Sony Ericsson Satın Alma Rehberi


Sony Ericsson Satın Alma Rehberi ve Sonrası

Hem nokia kullanmış hem de sony kullanıcısı olarak sizlere değerlendirmemi ve satın almada yardımcı bazı hususlara dikkat çekeceğim. Ki alırken dikkat etmediğiniz hususlardan sonra mağdur olunca tam anlamıyla bilmediği firmaları karalamada milletimizin üstüne yok.
Önce ne aradığınızı bilin. Sonra araştırmaya koyulun. Nihayetinde para çöp değil.

Dikkat edilecek hususlar:
İnceleme:
İlk olarak alacağınız telefonu tekno inceleme yapan sitelerde özelliklerine iyice bakın. Terciğim gsmarena.com sonra, youtube veya başla video paylaşım sitelerindeki tanıtım, inceleme videolarını inceleyin.

Batarya:
İkinci olarak cihazın piline dikkat çekmek istiyorum. Ne yazıkki Türkiye'de çoğu telefoncu dükkanlarına getirdikleri telefonların bataryalarını çıkarıp yerine orjinal benzeri bir batarya takıyorlar, ki bataryayı ayrı satmak daha karşı onlar için.
Nasıl anlarım?
Sony ericsson bataryaları çelik kaplamadır. Yine ne yazıkki çoğu telefoncu alüminyum kaplama bataryaları %100 orjinal deyip milleti kandırmaktadır. Kullancı da bu alüminyum kaplama bataryaları Sony Ericsson yada Sony Ericsson Orjinal Battery ambalajında görünce orjinal zannediyor. O ürünler orjinal değildir ve hepsinin ömrü çok düşüktür. Mesela %100 orjinal bataryayı 2 yıl rahatça kullanırken (hafif bir performans düşüklüğü de olsa bu normaldir) orjinale benzetilmiş yani orjinal olmayan bataryaların performansı 1 hafta sonra hissedilir derecede düşerek 2 aya zor çıkartır. Bu iki ay kullanım sıklığına göre değişir. Kimi zaman 1 haftada bataryada bariz bir şişme olur.
Bataryanın ömrü: Bataryanın ne kadar kullanıldığını da + - çıkışlarının yanındaki banttan anlayabilirsiniz. Bu bant zamanla renk değiştirir ve ömrünün azaldığına işarettir. Orjinal bataryaların çoğunda bu bant vardır ama orjinal olmayanlarda ya yoktur ya da bant siyattır. Dolayısıyla siyah battan anlayamazsınız.
Orjinal bataryayı (çelik olduğunu) inceleme videolarında da görebilirsiniz.

Kulaklık:
Bildiğiniz üzere Sony müzik konusunda gelişmiş bir firmadır. Telefonlarının müzik dinlerken verdiği batarya ömrü de kalitesi de diğer telefonlarla kıyaslanamaz. Ve müzik kalitesini kulaklıkla daha iyi yansıtır sony telefonları. Bu yüzden kulaklık önemlidir.
Orjinal kulaklık olmasına dikkat edinir.
Nasıl anlarım?
Bunu nasıl anlayacağınıza gelirsek, sesinden anlayabiliriz, orjinaldeki sesi vermez. orjinal benzeri kulaklıkların verdiği ses hafif ekoludur, derinden gelir ses. Bası hissettirmez.
2. olarak nasıl anlayacağınıza gelirsek, orjinal kulaklığın kablosu daha tutucudur. Mesela kulaklığı tişörtünüzün içinden geçirdiğinizde kayma yapıp aşağı sarkmaz, cilginizden ve kıyafetten tutan bir yapısı var. Orjinal benzeri kulaklıklarda ise tutuculuk yok denecek kadar azdır.
Verilen arızalara gelirsek orjinal bir kulaklığı iyi bir kullanışta 2 yıl kullandım ben. Orjinal olmayanlar ise genellikle soket girişinden arıza verdi.
Ayrıca orjinal kulaklığımdan sonra çok kulaklık aradım. Orjinal ambalajda kulaklıklar oluyor, baksanız orjinal dersiniz ama değil.
Kulaklık alırken "bire bir orjinalini arıyorum" derseniz daha iyi olur.

Şarj Cihazı:
Şarj cihazı sadece şarj etme süresinden anlaşılabiliyor diyebilirim. Bir de kücük bir tavsiye şarj cihazınızı yere düşürmeyin, şarj süresi uzuyor. Belki bu tesbitim yanlış olabilir ama ben böyle gördüm.

Son olarak,
Daha önce de bahsini ettiğim gibi Türkiye'de telefoncular orjinal parçalarını değiştirebiliyorlar. Bu konuda tanıdık telefoncuya bile güvenmemek yeridir.
Başta batarya olmak üzere, kulaklığı, şark cihası da değiştirilenler arasında. Alacağınız telefonun videosunu youtube'dan izleyip öyle alın. Kutu içeriğine kadar gösteriliyor.
Ve her Sony Ericsson ambalajında olan ürünler orjinal değildir.


Tamamen kendi yazımdır alıntı yoktur. Umarım faydalı olur. Yanlış bir bilgi gördüğünüzde mesaj atabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt