Sony Ericsson W550 Review

Sponsorlu Bağlantılar

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
Sony Ericsson W550 Review
<span style="font-size:18pt;line-height:100%">1.3 megapiksel kamera, mp3 çalar, radyo alın üzerine cep telefonu ekleyin. İşte size yeni bir tanım : Walkman Telefon</span>



Giriş
Sony Ericsson&#39;un yeni Walkman serisinin en basit modeli ne mükemmel bir telefon, ne de mükemmel bir cep telefonu. Ama ikisini birden küçük ve güzel bir paket içinde sunarken, yanına bir de 1.3 megapixel&#39;lik kamera katık eden bir model Sony Ericsson W550i.

Son zamanlarda piyasaya genel olarak pahalıca ve bol özellikli telefonlar çıkartan Sony Ericsson geçtiğimiz günlerde düşük maliyetli telefon sektöründen uzak kaldığından yakınarak gündeme gelmiş ve piyasaya daha basit modeller sürerek düşük bütçeli kesime de daha hitap eder hale geleceğini duyurmuştu. Bu tespit ve duyuru öncesinde, Sony Ericsson&#39;un Walkman/telefon karışımı modelleri arasında duyurulan W550i, bu serinin en ucuz modeli olarak dikkat çekiyor.

"W" serisinin en ucuz modeli derken telefonun ucuz bir telefon olduğunu ima etmek istemiyorum bu arada. Öbür yandan da W800i ve yakında piyasaya çıkacak olan W900i kadar olmasa da oldukça gelişmiş özelliklere sahip bir cihaz olduğunu da söylemeden geçmek haksızlık olur. 4x dijital zoomlu ve Sony Cybershot benzeri menüleriyle 1.3 megapixel kamerası, 256MB belleği, 262.144 renkli 176x220 pixel muhteşem TFT ekranı, stereo hoparlörleri, alışılagelmiş Sony Ericsson kalitesi ve kolay kullanımıyla kayda değer bir telefon olduğunu kanıtlaması hiç zor olmuyor cihazın.

Tasarım ve Ergonomi
Sony Ericsson&#39;un W serisi genellikle akıllarda turuncu rengi ile kalsa da, kutudan çıkan "Orchid White" ya da nam-ı diğer (genellikle mp3 playerlarda kullanılan adıyla) pearl white kapaklarıyla ya da opsiyonel "Universe Blue" renkleriyle de farklı seçenekler sunuyor Sony Ericsson kullanıcılarına. Benim şahsi fikrim sorulursa telefonun tasarımı hakkında, karar veremediğimi söyleyebilirim. Ufak ve şirin bir telefon olmasının yanısıra "şık" bir telefon olmadığını da söyleyebilirim. Sportif bir model görünümü çiziyor daha çok. Telefonun üzerinde gelen turuncu kapağı lastiğimsi bir madde ile kaplanmış olduğundan telefonun ele güzel oturmasını ve güzel bir dokunuş hissi vermesini sağlıyor. 93mm x 46,5mm x 22,5mm&#39;lik boyutları ve 120g ağırlığıyla tepeden bakınca küçük, cepte biraz kalın ama hafifçe bir telefon.



Telefon genel olarak tuşları saklı vaziyetteyken çok rahat kullanılıyor. Ekranın hemen altında bulunan yön tuşları ve ortasındaki seçme/enter tuşu oldukça kaliteli. Bu arada telefonun üst kısmını 180 derece hem sağa hem sola doğru çevirmek mümkün. Ama hangi tarafa çevirseniz çevirin 360 derece döndürülmüyor üst kısım, yani açtığınız şeklin tam tersini yaparak kapatmanız gerekiyor. Burada akıllara "telefona kapağı açıp kapatırken zarar verir miyim?" sorusu gelebilir. O konuda içiniz rahat olabilir. Telefonun gayet kaliteli yapıldığını ve kapak mekanizmasının oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Tuş takımı bence aynı rahatlıkta kullanılmıyor, tuşların yeri ve şekli çok iyi tasarlanmamış görüşümce.


Kamera düğmesine basıp telefonu yan çevirdiğinizde ise cihaz tam bir kamera haline geliyor. Açıkçası cihazın arka yüzünün (objektifin olduğu taraf) tasarımını çok beğendim. Günümüzün dijital kameralarını andıran tasarımı sayesinde kompakt dijital kameralardan farksız duruyor. Ayrıca normalde ses açma ve kapamak ya da telefonun pil durumunu kontrol etmek için kullanılan, telefonun yanında duran yukarı ve aşağı tuşları kamera modunda zoomu kontrol etmek için, biraz daha aşağıda duran (kamera modunda sağda duruyor telefon yan durduğundan) kamera tuşu ile de fotoğraf çekiliyor. Telefonun genel ergonomisine katkıda bulunan bu tuşlar kullanımı da oldukça kolay kılıyor.

Kamera modunun yanısıra Walkman modu için de cihaz oldukça ergonomik olarak tasarlanmış. Öncelikle zaten telefonu açtığınız anda size telefon modunda mı yoksa sadece walkman modunda mı açılmasını istediğinizi sorma inceliğini gösteriyor. Böylece uçağa bindiğinizde uçuş güvenliğini riske atmadan (ve de diğer yolcu ve uçuş görevlilerine pek göstermeden cihazı açarsanız) keyifle müziğinizi dinleyebiliyorsunuz.

Telefonun sol tarafında yer alan "lock" tuşunu kaydırarak tuşları kilitleyebiliyor, walkman&#39;iniz cebinizde rahat rahat dolaşabiliyorsunuz. Cihazla birlikte dışardaki sesi büyük ölçüde azaltan ear-bud tipi kulaklıklarında başarılı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.


Pil
W550i&#39;nin her türlü ihtiyaca yetecek kadar iyi dayanan bir pili olduğu müjdesini verebilirim. Telefon kullanılmadığı zamanlarda ekranı tamamen kapatarak pilin korunmasına katkıda bulunuyor. Böylece bir şarjda 4 gün gibi bir süre hem telefonda konuşup, hem fotoğraf çekip hem de müzik dinleyebiliyorsunuz. Tabii ki bunların süreleri çok önemli, ne kadar çok kullanır, ne kadar çok kurcalarsanız pilinin o kadar çabuk biteceğini söylememe gerek olduğunu sanmıyorum. Yalnızca kullanıcısını yarı yolda bırakacak bir pili olmadığını söyleyebilirim.



PC ve diğer telefonlar ile bağlantı
Sony Ericsson W550i&#39;ye 3 farklı bağlantı alternatifi sunulmuş. Bunlar Bluetooth, Infra-red ve data kablosu. Bluetooth konusunda telefonu ilk elime aldığımda (ki benden önce başkları tarafından da oynanmış bir cihazdı) biraz problem yaşadım. Nokia 6630 telefonum W550i&#39;yi göremedi, W550i de 6630 görmesine rağmen dosya yollayamadı. Ancak telefonu açıp kapattıktan sonra bir daha problem yaşamadım. Kablo ile de bluetooth ile de data transferi oldukça hızlı. PC&#39;den telefona mp3 yollamak için Disc2Phone programı kullanılabildiği gibi, Windows cihazı harici disk olarak gördüğünden drag-and-drop (ya da taşı ve bırak) mantığıyla da dosya transferi karın ağrısız bir şekilde yapılabiliyor.



Internet
Cihazın üzerinde Netfront&#39;un web tarayıcısı olduğundan webde rahatlıkla gezip, pek çok sayfayı problemsiz açabiliyorsunuz. Netfront web sayfalarını ufak ekranlı cihazlarda görüntüleme konusunda oldukça başarılı tarayıcılar üreten bir firma olduğunu kanıtlamış bir firma zaten.

W550i&#39;nin EDGE desteği olmadığından yüksek hızlarda veri transferi yapılamıyor internette, ancak bunun W550i çapında bir telefon için çok önemli olmadığını ve telefonun hedef kitlesinin yüksek veri transferi ihtiyacı olan iş adamları ya da teknoloji manyakları olmadığından bir eksikliğinin hissedilmeyeceğini düşünüyorum.

Hafıza
W550i&#39;nin 256MB paylaşımlı hafızası bazıları için yeterli olacakken, bazıları için de yetersiz sayılabilir. Walkman serisinin diğer telefonlarında olduğu gibi hafıza kartı desteği koyulsa, böyle bir sorunu gündeme getirme gereği ortadan kalkardı. Ancak 256MB hafıza ile cihazın içine kopyalayabileceğiniz şarkı sayısı biraz sınırlı kalıyor (aşağı yukarı 4 saatlik müzik,

128kbit&#39;lik mp3 dosyalarıyla). Ama yukarıda bahsettiğim gibi telefonun içine şarkı yüklemek oldukça pratik olduğundan sürekli içindeki mp3&#39;leri değiştirmeniz çok zamanınızı almayacaktır.

Multimedya
Telefonun modeline büyük ölçüde adını veren (en azından ilk harfini bağışlayan) özellik cihazın belki de en can alıcı özelliklerinden. Yön tuşlarının sağ tarafında kalan "W", yani Walkman tuşuna bastığınızda telefonun Walkman aplikasyonu açılıyor. Burada bir şarkı dinlerken yön tuşlarını kullanarak bir önceki ya da bir sonraki şarkıya geçebiliyor, ya da ileri/geri sarabiliyorsunuz. Telefonun sağ tarafında yer alan yukarı/aşağı tuşlarını kullanarak sesi açıp, kısabiliyorsunuz. Ayrıca telefona kopyaladığınız şarkıları sanatçı, şarkı adı, ya da sizin oluşturduğunuz listeler bazında görebiliyor, oynatabiliyorsunuz.

Telefonun kayda değer bir diğer multimedya özelliği ise FM radyosu. Telefonla birlikte gelen stereo kulaklık setini telefona taktığınızda (telefonun yanında gelen kulaklıklar anten görevi görüyor) FM modunu açabiliyor, kolay bir şekilde ayarlayabiliyor ve dinleyebiliyorsunuz. Radyoyu kaliteli, radyo aplikasyonunu da çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.

Telefonun üzerinde bir çift stereo hoparlör mevcut. Bu hoparlörler ile zil sesleri gayet yüksek sesli ve güzel çalsa da, en yüksek seste müzik dinlerken hoparlörlerden biraz cızırtı geliyor. Ayrıca telefonun üzerindeki hoparlörlerin bas seviyesi de oldukça düşük. Zaten sanırım tizlerin yüksek olmasından kaynaklanıyor bu cızırtı. Müziği kulaklıklarla dinlerken benzer bir problem mevcut değil. Bu arada kutudan çıkan bir kablo yardımıyla telefona istediğiniz 3.5mm jacklı kulaklığı takabiliyorsunuz.

W550i&#39;nin 1.3 megapixel&#39;lik kamerası da bu kadar kompakt bir ürüne güzel bir ek olmuş. W800i ya da K750i&#39;deki 2 megapixel&#39;lik kameralardan haliyle daha kötü çekim yapsa da, parlak led flaşı ve farklı çekim modlarıyla oldukça güzel fotoğraflar çekmenize olanak sağlıyor. Özellikle panorama modu ile oynamaktan büyük zevk aldım.

Telefonun kullanımı
Genel olarak kullanması zevkli olduğu kadar da kolay bir telefon W550i. Menüleri çok basit, renkli ve güzel. Arka plan resmi olarak animasyon koyulabiliyor olması telefonu elinize aldığınızda göze daha hoş görünmesini sağlıyor. Ayrıca arayan resmi olarak da diğer yeni ve gelişmiş Sony Ericsson&#39;larda olduğu gibi küçük boyutlarda animasyon koyabiliyorsunuz. Yıllardır Series 60 Nokia&#39;lar kullanan biri olarak (zamanında kullandığım T68&#39;i unutmamak lazım) çok kolay adapte oldum telefona.

Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim, telefonun menüsü genel olarak gayet hızlı olsa da bluetooth&#39;u kapatırken telefon uzunca bir süre bekletiyor. Sanıyorum ilerki yazılım güncellemelerinde, yeni sürümlerde bu problem giderilecektir.



Sonuç
W550i, Sony Ericsson&#39;un en basit Walkman telefonu olmakla birlikte kayda değer bir telefon. Ekran kalitesi, genel multimedya özellikleri ve kalitesi ile iyi yanları kötü yanlarından fazla olan bir model. Fiyat etiketi şu an için biraz yüksek olsa da düşünülmesi gereken bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.

Artılar
  • 262.144 renkli 176x220 pixel TFT ekran
  • Cybershot benzeri menüleri ve farklı çekim modlarıyla 1.3 megapixel kamera
  • Uzun süre dayanan pil
  • Stereo hoparlörler
  • Walkman özelliği ve ona uygun tasarımı
  • FM radyo
Eksiler
  • Biraz yüksek fiyat
  • 256MB hafıza
  • Hafıza kartlarıyla yükseltilemeyen bellek
  • Herkese hitap etmeyecek tasarım
  • Tuş takımı telefonun kendisi kadar kaliteli ve kolay kullanımlı değil
dış görünüm..







ekran görüntüleri..




daha fazla foto ve telefonun çektiği fotoğrafları görmek için

olay bitmiştir
 


face1tr

Üye
    Konu Sahibi
ilgili linkler..

ürün resmi web sayfasını görmek için

satın almak için(genpatech)

satın almak için(hepsiburada)

satın almak için(teknosa)
 

teknode

Üye
eline sağlık face
 
cepix

cepix

Üye
Güzel Çalışma Yapmışsın....
Tşkr...
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Teşekkürler..
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
elllllllllerşne sağlık
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Güzel inceleme ve güzel cihaz..
 

metintekin

Üye
ellerine sağlık FACE

Bence tüm yeni çıkan telefonlara böyle incelemeler yapılması ve yapmamız lazım. Mesela site yönetimi bir kullanıcı seçecek ve şu telefonu incelemesini yap diyecek. Bu işi başarılı yapan kişininda rütbesini artıracak.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Rütbe ile değerlendirme yapamayız metintekin..



Rütbemi bitli piyade yapıcam sonunda kurtulacam şu muhabbetten..
 
free

free

Üye
inceleme başarılı oyun açısından nasıl peki
 

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
@free

bana göre sony ericsson un oyun konsolu budur.
geniş ekranı ve yatay tutarak rahat oyun oynamamızı sağlayan özel oyun tuşları. içinde yüklü gelen kaliteli 3d oyunlar ??&#33; bana göre se nin mobil oyun konusundaki en iddalı modeli..
 
free

free

Üye
ok
 

symbianboy

Üye
almada yanında yat
 
bynedim

bynedim

Üye
İncelem için sağol. Şu sıralar yeni bir telefon arayışlarındayken ve de Sony Ericsson tarafından bir cihaz düşünürken fikir bakımından katkısı oldu.
Bir de flash destekli sanırım cihaz, flash oyunlara imkan tanıyormu acaba? Çok eğlenceli flah oyunlar var pc&#39;mde mesela bunları aktarabilirmiyim telefona? Ve de telefonun kapağı açıkken dikey boyutunu tam olarak biliyorsanız yazabilirmisiniz? Şimdiden teeşkkürler. Birde eksi yönlerine 256mb hafıza yazılmış ve de arttırılamadığı, sanırım 256mb hafızası eksi sayılmaz. Bayaa yüksek şu anki dahili hafızalı telefonlar arasında? Sebebi nedir?..
 

face1tr

Üye
    Konu Sahibi
flash oyun derken senin pc nde oynadığın flash oyunlar değil; cep telefonları için özel olarak hazırlanmış flash oyunlardan bahsediyorum..

256 mb hafızada çok rahat istediğin kadar oyun, tema, 50 - 60 kadar mp3 ve çektiğin fotoları saklayabilirsin.
Birde tüm müzik arşivlerini yanlarında taşımak isteyen arkadaşlar var; bi telefona 200 - 300 şarkı hatta 500 sarkı yükleme derdindeler , eğer sende onlar gibiysen k750 yada w800 al derim.
 
bynedim

bynedim

Üye
Mp3çalar olarak kullanabileceğim başka cihazlara da sahibim, bu yüzden ilk olarak telefondan beklediklerim o değil, açıkçası da s700i ile kıyaslıyorum w550&#39;yi. 3 hoparlörü var sanırım W550&#39;nin, sadece ikisi müzik dinlemek amacıyla kullanılabiliyor. Ve de mp3&#39;lerin genelde dışarı verilmesi şeklinde değilde kulaklık ile dinlendiğini varsayarsak s700i&#39;den farkı varmıdır? Ya da ne kadar farklıdır veya kalitelidir? S700i&#39;yi de tercih sebebim büyük LCD Ekranı.. Kamera kalitesi açısından örnek çekilmiş resimlerden pek fark göremedim. İkiside Aynı şirketin üretimi ve ikiside 1.3mp olmasına rağmen az da olsa fark beklerdim, ya da bana öyle geliyor olabilir.. Bunun dışında sanırım aynı uygulamalara (java 2.0 tabanlı) ve de 3d yeni nesil oyunlara imkan tanıyor..

Bunlar dışında s700i&#39;den çok büyük bi farkı var mı? Ve de fiyat özellki oranı yaparsak, hangisi daha idealdir? Sitede bu konuda yazılmış karşılaştırma ile ilgili bütün mesajları inceledim, basit bilinen özellik farklarını değil, kullananlar varsa önemli sayılabilecek ayrıntı kullanım farklarını bilmek isterim..

Yine teşekkürler..
 

RockFord Fosgate

Üye
s700 en fazla 128mb kaldırıyo bu 256mb bu war ses farkı war vıdeo aynı tıp farklı ben baska bılmıyorum:)
 
bynedim

bynedim

Üye
Ayrıntılı kullanım farklarını öğrenmek istemiştim ama sağol yinede..

Yani özelliklerini biliyorum, demek istediğim kullanırkenki hız, menüler, uygulamayı arkaplana atma gibi bazı detayların aslı nedir? Ya da bunlar gibi akla gelen şeyler var mı?
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
S700i CCD Sensörlü , foto kalitesinde önde olan S700i olmalı.

Ayrıca Seste kesinlikle W550i daha üstün.
 

RockFord Fosgate

Üye
ewet w550 ı nın sesı supermıs&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;
 


Üst Alt