sony ericsson vivaz u5 türkçe menü , yazılım yardım

Sponsorlu Bağlantılar

talamus145

Üye
    Konu Sahibi
sony ericsson vivaz u5 türkçe menü , yazılım yardım
arkadaşlar yurt dısından getırdıgım bu telefonun menusunde turkce menu bulunmuyor se update ıle guncelledım yenı yazılım zaten yukluymus yıne onu yukledım ama ıcınden turkce menu cıkmadı baska bı kac yazılımında turkce dılı mevcutmus ama ne yaptıysam bulamadım bunu nasıl turkce menu yapabılırım sonyerıcsson telefonlarla ılk defa ugrasıyorum teknık bılgım ıyıdır. bu oncekı surum yazılımları bulmam mumkunmudur R2AA007 R2A006 sanırım ılgınız ıcın sımdıden tsk ederım arkadaslar su ankı yazlımım ıse R2AA029

guvenkaya

guvenkaya

Üye
Konunu yenı gordum halen daha turkce yukleyemedın mı yukleyemedıysen senın ıcın konu acıyım cunku ben yukledım

ibrahim6600

Üye
ben yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim

serhat876

Üye
sony ericsson vivaz pro var benimde ama aynı sorun bendede var türkçe menü sorunu bilen varsa [email protected] A mail atabilir mi lütfen ya süper telefon ya

Se_Master

Üye
Downgrading yaparak tr dil yukleyebilirsin.

inneci

inneci

Üye
Bu konuyla ilgili donanımhaber de sorduğum 2 kişiden tarafıma gelen mesajları paylaşayım. Baştan söyleyim ben kendime güvenip denemedim telefonu ingilizce kullanıyorum.

se(dd)at nickli arkadaştan tarafıma gönderilen mesaj:

Vivaz Türkçe menü yüklemek için!
Denende vivaz'da...4shared linkini indir!

Sony Ericsson Satio Türkçeleştirme - Türkçe Menü - Güncelleme

1- Öncelikle Update Service yazılımını kuruyoruz.
2- Update Service ile daha önce güncelleme yapanlar C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\ içindeki db klasörünü boşaltmalılar.
3- SEUS'u çalıştırarak telefonunuzu güncelleyin.
4- Dosyayı İndirin
5- Dosyanın içinden ülkenize göre bir coğrafya seçin (Not: Türkiye için aşağıdan bakabilirsiniz)
6- C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\db\13740270\blob_fs klasörüne gidin ve dosya boyutuna göre sıralama yapın. 370bytes civarında bir dosya bulacaksınız.(Bazen 370 byte olmuyor. Dikkat edin Kilobyte değil BYTE)
7- İndiridiğiniz dosyadan seçtiğiniz dosyayının adını bu 370 bytle'lık dosyanın adı ile değiştirin ve bu dosyanın üzerine yazın.
8- Şimdi telefonunuzu tekrar güncelleyin.
9- Güncelleme bittikten sonra tekrar güncelleyin. Zaten artık yazılım güncel demez güncellenmesi gerekir der.

--------------- Ekleme ---------------

Bu da @talamus145 nickli arkadaş tarafından tarafıma gönderilen mesaj. Her ikisine de buradan teşekkür ediyorum.

biraz ugrastırdı benı ole yaptım bıraz zahmetlı yontem benım yaptıgım ama baska turde yapamıosun yada telefoncuya verıp eskı yazılımı kurması gerekecek benım yaptıgım yontem ıse su update yı bılıosun yazılım guncelleme.yazılım guncelleme yı yapıyorum yaptıysan bılırsın yukelmeyı bılgılerı ınternetten once bılgısayara yukluo sonra kuruyo he ıste o bılgılerı ınternnetten download ettıgı zaman bı ufak dosya degısımı ıle turkce yapıyorum ıngılızcen varsa burdanda yapabılırsın

burda kademelı olarak anlatıo orda asagıda lınkte bı rar dosyası var onu ındır o rarın ıcındekı nordic_generic olanı var onu dısarı cıkart ben onun uzerınden yaptım turkce var o dosyada cunku neyse.sonra sayfadakı sıralamadanda takıp edersın updatede nın klasour var yerı surada

1. C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service gek burdakı db klasorunu sıl

2. updateyı ac ve sıradan guncelleme yapacakmıssın gıbı telefonu tak vıvazı falan sec sonra devam et guncellemeye basla ama ınternetten ındırdıgı bılgıler varya yazılımı telefona kurmadan once o zamana gel ve ınternetten ındırsın bılgılerı

3.yaklasık 120 mb lık bı ındırme yapıodu sanıyorum sen ortalarda yada sonlara dogru bu ıslemı yapacaksın işlem su C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\db\13740270\blob_fs bu dosyaya gel ve burda yaklasık 420 byte olan bı dosya gorceksın ısımlerı telden tele degıstıgı ıcın boyuttan yola cıkıolar bu blob_fs klasorunde 420 byte lık FILE tarzı ısme sahıp bı dosya bulcaksın (bazen 420 byte degısebılıo + - 30 oynayabılır). buldugun bu dosyanın ısmını oldugu gıbı kopyala ve bahsettıgım rardan cıkardıgın nordıc_generıc dosyasına bu kopyaladııgn ısmı ver ancak burda dıkkat et dosyaların uzantısını ac yanı xxx.exe xxx.bin gıbı uzantıları acman gerekır ole kopyala yapıstır ısımlerı yoksa nordıc dosyası bin uzantılı ama ordakı 420 bytelık dosya ıse uzantısız bı dosya sende onu o hale cevırceksın anlamıssındır. ısmını yapsıtırdıktan sonra o ılk orjınal olan 420 bytlık dosyayı ordan sıl ve ısmını kopyaladıgın nordıc olan o dosyayı oraya koy blob_fs dosyasına. yanı burda caktırmadan bı degısıklık yaptık tabı bu esnada ınternetten ındırmeye devam edıo bılgılerı ben bunu ortalaama 90 100 mb esnasında yaptım 120 kadardı hızlı olman lazımkı telefona yuklemeye gecıtıgın ısın bıtmıs olsun.neyse anlamıssındır dedıgımı

4.hıc bısı yapma kendı yuklemeye devam etsın sonra ıslem bıter yazılımı kurar telefonu guncellestırdıgın gıbı normal ıslemlere devam edersın hata verrıse tekrardan kur ama bende bu hatayı vermedı .sonra acıldıgında language de tekce olan turkce dıldır

USTAT BEN ACEMIYIM BU KONULARDA AMA UGRASTIM ZORLANDIM BOLE YAPABILDIM RISKLI BIR IS OLABILIR BILMIORUM BEN NASIL YAPTIM OLE ANLATTIM SANA ONDAN MESULIYET KABUL ETMEM SIMDIDEN SOLEYEYIM BI SORUN CIKARSA DIE. KOLAY GELSIN

georgehagi10

Üye
arkadaş merhaba. nordic generic çıkmıo baltic jenerik dosyası var
bilgisayarında bu dosya olam varsa mail atabilirmi

Üst Alt