Originally posted by face1tr+Oct 31 2005, 08:08 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(face1tr @ Oct 31 2005, 08:08 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Gokhan43@Oct 31 2005, 06:57 PM
Kameradan başlarsak , kamera Cof , Flaş yok.
Symbian 9.1'in göçtüğü haberleri var bu yüzden de çıkışı ertelendiği haberleri ortada.
4 GB Sabit Diskin ne kadar dayanıklı olacağı ( Darbe vs. ) mechul.
Bunun gibi bir çok şey konuşuldu tartışıldı , hepimiz kritize ettik yani N91'i , kısaca sınıfta kaldı benim ve benim gibi bir çok arkadaşımın gözünde 
[post=202971]Quoted post[/post]
:artı: durun hele hemen karara bağlamayın bide ben kritize edeyim :artı:
öncelikle söylemezsem çatlarım önyargılı insan gördümde bu kadarını görmedim :eksi:
şimdi gelelim idda ettiğin eksilere 8)
kamera :
daha çıkmamaış hiçbir örnek foto yada vidyosunun yayınlanmadığı bi telefonun kamerasına cof diyemezsin
flaş :
telefonların kamera modüllerinde kullanılan parça ve mercek türüne göre bi şekilde flaş telefi edilebilir ve telefonun ışıksız ortamlardada tam randıman foto çekmesi sağlanabilir..
şuanda piyasada 300 - 500 ytl arası fiyatla satılan küçük boyutlu bas-çek dijital fotoğraf makinaları dolaşmakta. Bu gibi makinalarda bile yetersiz kalan flaş özelliğinin küçücük bi telefonda kullanılması ne derece gerekli orası tartışmaa konusu. cep telefonlarında kullanılan flaşların göz boyama amaçlı olduğu kanatindeyim :eksi:
üstelik p990 dada flaş yok. sadece led ışığı var.. bu tamamen bi göz boyama hiçbir artısı yok. led ışığı yetersiz kalıyorki bakınız k750 telefonu yanında harici flash hediye ediliyor :eksi:
symbian
n91 de symbian v9.1 değil v9.0 kullanılıyor. v9.1 işadamları ve yöneticiler için çözümler sunan e serisi telefonları için ;
darbe (muhahaha)
bu kadar ön yargı yuhh.. nokia ne zaman yere düşünce bozulan telefon üretti sorarım size. n91 de kullanılan microdriver en gelişmiş en güvenli microdriver olacak.. apple i-pod , Creative NOMAD MuVo² ve piyasadaki görmeye başladığımız çeşit çeşit 4, 2 gb hafızaya sahip mp3 çalarların tümü microdriver kullanıyor. onlar bozulmadıda n91 mi bozulacak.. nokia bu bu konunun üzerinde durmazmı .. bakınız adamlar n91 için accelerometer özelliğini geliştirmişler.
Accelerometer, hareket sensörleri sayesinde telefonun düşüşe veya salınıma geçtiğini anlıyor ve Microdrive kafalarını “park” pozisyonuna getiriyor. Böylece disk üzerinde yer alan bilgilerin maksimum güvenliği sağlanıyor.
n91 en karal telefon kimseye söz söyletmem. varsa benim bilmediğim bi eksik yönü paylaşın tartışalım, çözümleyelim ;
[post=203001]Quoted post[/post]
[/b][/quote]
1. Objektif bir yaklaşım sergiledim ama önyargı olarak anladın.
Burada tartıştıklarımızı kısaca özet geçtim.
Kameradan girelim;
N90 , N Serisinin en iyi kamerasına sahipken ve Carl Zeiss optik kamera varken , W800i/K750i ikislini geçemiyorsa , N91'in Kamerasından söz etmek bile aptalca olur.En önemlisi o telefonların 2 MP olduğuna inanıyor musun ?
Ayrıca LED dediğin Işık , her ne kadar sence göz boyamaca olsa da , onun gördüğü işleri N91 göremez ve sıfır ışıkta her çekimde mahrum kalacaktır.!
Yanıltıcı bilgi vermemen gerekir , N91 Symbian OS v9.1, Series 60 UI 3rd Edition İşletim Sistemini kullanmaktadır . 9.0 değil !!
Demişsin ki piyasadaki MP3 Çalarlar ( Micro Drive kullanan ) bozulmadı da N91 mi bozulacak.
N90'a baktığın zaman Carl Zeiss için titreşim koymadılar.Sırf bu lens bozulur etkilenir diye.Böyle yapan adamdan ben bunu da beklerim dostum. 8)
Son olarak demişsin ki en kralı N91.
Ben de diyorum ki , demek ki pek fazla telefon tanımıyorsun ki gözünde en iyisi N91 8)