Sonunda buldum projemi :D

Sponsorlu Bağlantılar

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Sonunda buldum projemi :D
Bu kez hocaya sordum ve projemi onayladı, var mı yok mu bilmiyorum ama hoca kabul etti ya sorun yok benim için :sirit:
Proje şu genelde bizim okuldaki projeksiyon perdeleri karedir ve 1366x768 ekran çözünürlüğünde iyi sonuç vermez, yani görüntü taşar. Bunun için ben de tahtanın boyuna uygun yandan açılan bir perde tasarladım. Ama bazı sorunlarım var. Öncelikle bu projenin masrafı sizce tahminen ne kadar tutar? Bir de perdenin kenarında plastik bir şey olacak oradan perde rahatlıkla kıvrılıp açılabilecek (bildiğiniz çekmeli perde işte) Bir de o perdenin çekince gelmesi için nasıl düzenekler kullanılıyor ?
İşte benim sorunum da bu, projeyi buluyorum, hoca kabul ediyor ama yapım aşamasında tıkanıyorum. Halbuki sadece kurgu olsa süper şeyler yaparım valla :sirit:
@İhtiyar007 özellikle senden cevap bekliyorum :D

osicik

Üye
gerçekçi birebir yapma bence minyatürünü yap hoca kabul ederse mesela arabaların arka yan camlarına dediğin mantıkta çalışan güneşlikler var ordan faydalanabilirsin...

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
gerçekçi birebir yapma bence minyatürünü yap hoca kabul ederse mesela arabaların arka yan camlarına dediğin mantıkta çalışan güneşlikler var ordan faydalanabilirsin...
Aynen :oke: Ben de zaten minyatürünü yaparım diye düşünmüştüm ama hocaya göstereceğim zaman hoca burada göreceğiz dedi. Yani o perdeye projeksiyondan görüntüyü yansıtmam gerekiyor sunum günü :oke:

mürteza16

mürteza16

Üye
:bilmm

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Bu kez hocaya sordum ve projemi onayladı, var mı yok mu bilmiyorum ama hoca kabul etti ya sorun yok benim için :sirit:
Proje şu genelde bizim okuldaki projeksiyon perdeleri karedir ve 1366x768 ekran çözünürlüğünde iyi sonuç vermez, yani görüntü taşar. Bunun için ben de tahtanın boyuna uygun yandan açılan bir perde tasarladım. Ama bazı sorunlarım var. Öncelikle bu projenin masrafı sizce tahminen ne kadar tutar? Bir de perdenin kenarında plastik bir şey olacak oradan perde rahatlıkla kıvrılıp açılabilecek (bildiğiniz çekmeli perde işte) Bir de o perdenin çekince gelmesi için nasıl düzenekler kullanılıyor ?
İşte benim sorunum da bu, projeyi buluyorum, hoca kabul ediyor ama yapım aşamasında tıkanıyorum. Halbuki sadece kurgu olsa süper şeyler yaparım valla :sirit:
@İhtiyar007 özellikle senden cevap bekliyorum :D
Bu işe hiç girme bence :D
Daha kolay yapabileceğin ve masrafı az bir proje bul :oke:

• Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Bu işe hiç girme bence :D
Daha kolay yapabileceğin ve masrafı az bir proje bul :oke:
Aynen, bende öyle düşündüm de ablama danıştım bi bakalım ben sana yardım ederim, kolayca yaparız diyor. Teknik desteği de aldık, bakalım ne olacak :hmmm

Revengeful

Emekli Yönetici
Eee

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Hortçu admin

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
üç ana renk ışık bir araya gelince beyaz ışık renkte ışık oluşuyor üç tane ana renkte güçlü ışık
duvarda üst üste yansıltılıp beyaz ışıgın üstüne porejeksiyon çalışıtırılsa sonuç alınır mı ?

bir denemek lazım ha üç ana renk ışık nasıl elde edilir

şunun camını kırtsayıde el işi satılan cam boyo ile önünü ana renge boyarsak ana renkte ışık vere bilir
piyasada ana renkte ledlerde var bir deneyip sonucunu buraya yazın merak ettim şimdi

Revengeful

Emekli Yönetici
Ben de siyah ışık üretmeyi deneyeceğim.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye

Revengeful

Emekli Yönetici
blacklıght lamba dediginiz gibi siyah ışık veriyor bazı gösterilerde kullanılıyor
O ultraviyole yani morötesi ışın. Gösteride kullandıkları UV-A. Benim istediğim o değil. Benim istediğim gündüzü düşün direk orayı karanlık yapacak. Tüm ana renkleri yok edecek bir ışın.

Son düzenleme:
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
O ultraviyole yani morötesi ışın. Gösteride kullanıkları UV-A. Benim istediğim o değil. Benim istediğim gündüzü düşün direk orayı karanlık yapacak. Tüm ana renkleri yok edecek bir ışın.
güneşi balcıkla sıvamak daha kolay olur böyle bişey mümkün olur mu

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Yürüyen uçak ?

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407
ModX

ModX

Moderator
ne keşfetmek isterdiiiimmmm

• Beğen