Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır ?
Bilgisayarların hayatımıza girmesiyle beraber çok hızlı bir şekilde gelişen teknoloji sonucunda artık cep telefonları ve bilgisayarlar hayatımızın en önemli iki cihazı olarak dikkat çekiyor. Günlük işlerimizin çok büyük bir kısmını gerçekleştirdiğimiz telefonlar ve bilgisayarlar özellikle de rapor hazırlama ve yazı yazma konusunda çalışan kişilerin bir hayli işini kolaylaştırıyor.

Özellikle Microsoft Office uygulamaları ile grafik hazırlama, tablo hazırlama ve rapor hazırlama gibi işlemleri çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Bazı yazılarda olmazsa olmaz özel karakterleri kullanmamız gerekebiliyor. Bu karakterleri kullanabilmek için klavyeden özel tuş kombinasyonlarına tıklamak gerekebiliyor. Bu yazıda sizlere bilgisayarda sonsuzluk işareti nasıl yapılır ? Kısaca onu göstereceğim.

Bilgisayarda Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır ?

Bilgisayarda sonsuzluk işareti yapmak için alt + 8734 tuşlarına basmanız veya alt + 236 tuşlarına basmanız gerekiyor. Eğer yinede bu sembolü yapamıyorsanız bilgisayarın arama kısmına "karakter eşleme" yazın ve karakter eşleme aracını açın. Daha sonra alt kısımda yer alan gelişmiş ayarlar seçeneğine tik atın. Ardından sağ alttaki Unicode kısmına 221E yazın ve enter tuşuna basın. Karşınıza direkt olarak sonsuzluk işareti gelecektir. Buradan seç tuşuna basarak istediğiniz yere yapıştırabilir ve bu işareti bilgisayarda kullanabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Mac bilgisayarda sonsuzluk işareti yapmak içine option + 5 tuşlarına basmanız gerekmektedir. Bu sayede Mac'de sonsuzluk işareti yapabilirsiniz. Diğer taraftan mobil cihazlarda sonsuzluk işareti yapmak için klavyenizi kullanabilirsiniz. Google klavyede yer alan eşittir (=) tuşuna basılı tutarsanız sonsuzluk işaretini göreceksiniz. Buradan tıklayarak telefonunuzda dilediğiniz yerde sonsuzluk işaretini kullanabilirsiniz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Dileyen kullanıcılar ∞ buradan sonsuzluk işaretini kopyalayarak başka yere yapıştırabilir ve yine istediği yerde bu işareti kullanabilir.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt