Son Tuğra V1.1 OFW Edition | 5800, C5-03, 5235 | Mükemmel HIZ + Stabillik | 25 Eylül 2012

Rambo 5800 stil 1 kurdum. Bu seferki cfwde niye rompatcher yok. Sadece merak ettm.

helal olsun valla beyler büyük emek var bu işte teşekkürler

Tepkiler: Silinen Üye 94869
ellerinize sağlık usta güzel olmuş stil2 indirdim 1 çıktı ya o hallolur. Benim isteğim n8 alfasayısal daki onay tuşu sağ sol yerini büyük yapmanın yolu var mi ? Normal tuş büyüklüğüne gelse. Benim parmaklar biraz büyük kullanım zor oluyor . Ilgilenirsenız ya da en azından cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler

dili ing. yaptım teli yeniden başlattim stil1 ve stil5 sorun aynı değişmedi.
stil 3 dil türkçe iken problem yok. c5-03 tuş kilidi güzel çalışıyor.

:hımmm format falan attın dimi ? Bide memkünse süreklemelü tuş kilidi çıkınca ekranda best screen snao ile ekran görüntüsünü alıp bize yollsrsan daha iyi olur. Elimiz den gele n bişi varsa yaparız

---------- Eklendi @ 07:50:26 ---------- Yazıldı @ 07:48:16 ----------

Sagolasın Levent abi

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
n97 de tuş kilidinde problem var sanırım. Açmak için sürükleyin yazısı çok silik görünüyor, çalışmıyor. ilgilenebilirmisiniz.

Sensörler açıkken telefonu önce dikey sonra yatay tekrar dikey yaparsan düzelir.

Emegine saglık ustad saydam vidgeti kaldırma yamasınıda yayınlarsan seviniriz ustad yayınlayacaktın onuda ?

Zaten saydamlığı kaldırdık. Tema değiştirmen yetecektir.

Teşekkürler Levent abi

sitede qörünmüyor üstad oquzhn nasıl qörmüs hayret

Bana ekran görüntüsü gösterebilir misin yama ile ilgili? Bir de şu adresten, kendin sol menüden T.C.K v1 Yamalar'a girebilir misin:

Rambo 5800 stil 1 kurdum. Bu seferki cfwde niye rompatcher yok. Sadece merak ettm.

Sonradan kendin kurabilirsin. Amacımız telefona olabildiğince az program eklemek veya eklememek olduğu için eklemedik.

Stil 2'nin linkini düzeltmiştim, sorun olmaması gerekiyordu. Şimdi yine baktım, Stil 1 ve 2 dosya boyutları farklı. Klavyeyi büyütmemiz mümkün fakat yaparsak telefondaki bir çok mod bozulur. O yüzden böyle. Elimden gelseydi yama yapardım ama kodlarını bilmiyorum

gece indirmistim zaten onu belirttim . Peki klavye için yapılabilecek birşey yok mu şu durumda ?

ertosun

Üye

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
gece indirmistim zaten onu belirttim . Peki klavye için yapılabilecek birşey yok mu şu durumda ?

Malesef yok. Yani şöyle diyeyim; klavye, menü, sistem ayarları bir dosyada saklı. O dosyada bir .dll dosyası ve içeriğini görüntüleyip klavye ayarı yapılamıyor. Ancak bir yama olsaydı yapabilirdim.

Maynard

Üye
beklediğimize değdi, çok güzel olmuş da 5235 stil4 de menü düzeni tam olmamış sanırım, n8 menü ve ortalanmış yazı olmuyor. 3x5 yerine 4x5 olmuş ayrıca. ilgilenirseniz sevinirim.

ertosun

Üye

Maynard

Üye
beklediğimize değdi, çok güzel olmuş da 5235 stil4 de menü düzeni tam olmamış sanırım, n8 menü ve ortalanmış yazı olmuyor. 3x5 yerine 4x5 olmuş ayrıca. ilgilenirseniz sevinirim.

ekleme: sanırım 3x5 menü düzeninde sorun var. çünkü 5. çeşide de 3x5 atınca aynı oldu.

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

Sadece menünün görüntüsünü Best ScreenSnap ile çekip buraya cevap olarak eklersen daha iyi olur. Anlamış değilim neden 3x5 menü düzeninin olmadığının.

İşte ekran görüntüsünü başka bir kamerayla alırsan anlarız. Böyle bir sorunun çözümü de yabancı sitelerde bahsedilmemiş.

Furkan kardeş ne yaptıysam ilgili ışıklar yanmadı jafda dedikelrinin aynıısnı yaptım olmadı bende 3 dosyayı tek tek tıklayarak gösterdim öyle flash attım ama yine local modde takılı kaldı sence bir eksiklik olurmu cfw de

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
@Maynard: Nokia 5235 Stil 4'ün Rofs2 dosyasını şimdi açtım ve menü düzenine baktım. Şöyleydi:

Dikeyde: 3x5
Yatayda: 6x2

Flaşlamada sorun olmuş olabilir. Yamaya da baktım. Yukarıdaki düzen aynen geçerli. Hatta şu açıklamayıda ekleyeyim:

Menü düzeni ayar dosyası "ROFS2\Resource\grid\lct\akn_logical_template_3.xml" dosyasıdır. İçerisinde şu kodlar varsa, menü düzeni yukarıdaki gibi oluyor:

Kod:
<layout id="anchor" name="anchor" lct="cell_hc_apps_pane" variety="11" variety_zoom="1">

ve

Kod:
<layout id="anchor" name="anchor" lct="cell_hc_apps_pane" variety="6" variety_zoom="2">

Bu kodlarda var olduğuna göre, sorun olmaması gerekiyor.

Yazı ortalama ayar dosyası "10283389.dll" dosyasıdır. Eğer diğer Stil'lerde yazılar ortalıysa, tüm Stil'lerde ortalı olmak zorunda. Çünkü kendim, bu dosyanın üzerine diğer modları yaptım ve çakışan modda yok.

N8 menüsü nasıl olmamış bilmiyorum. N8 ikon modu ile, Nokia 5235 Stil 4 Rofs2 içerisindeki Resource\apps\*.mif dosyalarının boyutları hepsi aynı. Boyutları farklı olsa, farklı bir ikon modu uygulanmış olurdu.

İşte, analizlerim böyle. Daha yeni hepsini gözden geçirim yazdım.

---------- Eklendi @ 09:54:31 ---------- Yazıldı @ 09:49:31 ----------

JAF'ta ışıkların yanması için dosyaları doğru klasöre attın mı? 64-bit kullanıyorsun bildiğmi kadarıyla. JAF ile flaşlanacak X6 dosyalarını "C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-559" içerisine atmalısın. Unutma C:\Program Files (x86) değil, C:\Program Files olacak. Daha yeni X6 dosyalarını da JAF'tan ışıklarını kontrol ettim. Tüm stillerde de ışıklar yanıyor.

Telefon Local Mode'de kaldıysa tıkla.

ertosun

Üye

Başka bir kameraylada fotograf işini beceremedim. tel üzerinde ekran koruyucudan çok parlama yapıyor ve tuş kilidi ekran görüntüsü silik olduğu için tam belli olmuyor.

Ayrıca tel üzerindeki yeşil ve kırmızı tel ışıklarıda yanmıyor. Acaba telefonumda bi ayar yapmam gerekiyor.

şimdide stil4 ü deneyeceğim inşallah aynı sorunu yapmaz.

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Şu ana kadar, kritik bir hata bulan olmadı. Şükürler olsun. 55 CFW'nin hepsi sorunsuz görünüyor

---------- Eklendi @ 09:57:16 ---------- Yazıldı @ 09:55:25 ----------

Silik derken ışığı mı kısık? Parlaklığı yani? Eğer öyleyse bir de temiz C6v40 portunu deneyebilir misin? Onda da aynısını yapıyorsa, demekki sürüklemeli tuş kilidi N97 ile uyumsuz. Başka bir tanım bulamıyorum. Telefon ışıkları hakkında testerimiz bir sorun iletmemişti. Ancak eğer sorun düzelmiyorsa yama yayınlayabilirim.

ertosun

Üye

Şöyle açıklayayım. programlarda aktif olmayanlardaki görüntü gibi.(parlaklıkla değilde sanırım pasif diyebiliriz) n97de hegazy c6v40 de sürüklemeli tuş kilidi çalışıyodu. sorun şundan olabilirmi. sizin yayınladığnız jaf dosyaları 7 parça yani rofs3 eksik. ben rofs3 ü orjinal olanı ekleyerek jafladım.bu sorun yaparmı ki

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

Sorunların neden N97'de çıktığını yeni anlıyorum. Bende sabahtandır "Allahallah, N97 Mini testerimiz sorun rapor etmemişti, nerden çıktı bu sorunlar" diyordum. Meğer ki sen N97 Mini değil, normal N97 kullanıyormuşsun. Yeni farkettim.

N97 testerimiz olmadığı için bu sorunları birlikte çözeceğiz. Hegazy CFW'sini indirip gereken düzeltmeleri oradan bulup yayınlayabilirim

---------- Eklendi @ 10:20:36 ---------- Yazıldı @ 10:18:08 ----------

Hegazy CFW'sine baktım. Rofs3 dosyası var sadece. Ayrıca C6v20 portu kullanılmış. Oldukça eski. Başka bir N97 CFW'sini önerebilir misin?

---------- Eklendi @ 10:21:17 ---------- Yazıldı @ 10:20:36 ----------

Rofs3 dosyasını orjinalden çekip kullanırsan sorun yapar.

ertosun

Üye
forumda c6v40 v13.09 versiyonu vardı.
v13.09 u kullandım ama c6v40 mıydı onu hatırlayamadım size yanlış bilgi vermiş olmayayım