Son Tuğra V1.1 OFW Edition | 5800, C5-03, 5235 | Mükemmel HIZ + Stabillik | 25 Eylül 2012

Arkadaşlar 5230 kullanıyorum youtube da anna v7 yüklediklerini gördüm, gayet stabil duruyordu sonra acaba türkiyede bu tip çalışmalar varmı acaba diyerek sitede arama yaptım..
Ama forumda bisürü cfw var 5230 için en stabil ,kullanışlı, orjinal c6 ya en yakın ve güncel port cfw hangisidir?
biri yardımcı olursa sevinirim başım döndü..

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

5230 için bu saat itibariyle tek çalışma yapan benim. En stabil çalışma OmegA'dır. Ondan sonra yeni çalışmalar yaptım ekiple. Buradaki çalışma 2. çalışmamdır. Ayrıca Serdar'ında CFW'si var. Ardından OmegA 1. Yapım çalışması yaptım.

OmegA -> Maxi Power'daki 2 ayrı CFW -> OmegA 1. Yapım

Yukarıdaki gibi sırayla CFW'leri deneyerek giderseniz sizin için iyi olur.

rqm2009

Üye
öncelikle teşekkürler. fakat gps klasörünün içindeki dosyaları xplore ile c:\private içine kopyalayamıyorum, çünkü klasöre giremiyorum. yardımcı olabilir msiiniz?

öncelikle teşekkürler. fakat gps klasörünün içindeki dosyaları xplore ile c:\private içine kopyalayamıyorum, çünkü klasöre giremiyorum. yardımcı olabilir msiiniz?

rom patcher a gir. Open4all yaması nı aktif et girersin .

Tepkiler: rqm2009

esqalsiz

Üye
Bi sorum olacakti benm n70 tlfnum var ona bu stede bulunan data paketi indirdm v 5.1003.3.0.1 uretim yıli da 20.01.2010 bu yazılımı nafırm den bulablmym die bktm en son v 5.739.3.0.1 var telefonun çöktügunu dusunursek tlfncuya verdgmde o nafrmden v.5.739 kuracak direkmen düsuk wersyn atacak bu durumda yapabilecek bi sey war mıdır?

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

Telefoncuya söyle yüksek versiyon atsın. Eğer düşük versiyon atsa bile box sürücüsü vardır onunla yapar sorun olmaz bence.

rqm2009

Üye
anılbaran, çok teşekkürler ilgin için. yüklediğim sürüm seninkiydi, güzel olmuş eline sağlık. lakin bir sorum daha olacak. bilgisayardan sis uygulaması kurmak istediğim zaman Nokia pc suite'den uyarı geliyor : " Bilinmeyen cihaz hatası nedeniyle işlem aygıt tarafından reddedildi" programı yeniden kurdum, telefonun yeniden başlattım vs çözüm olmadı. bu bir bug mı yoksa yapmam gereken/atladığım bir husus mu var?

hımm bilemicem ama pc suittten uygulama yükletmiştim hatırlıyom. Bi sorun olmamıştı

rqm2009

Üye
allah allah.. yine bu rompatcherla falan ilgisi olamaz dimi. illaki cihaza atıp ordan kurmak gerekiyo. ne iştir anlamadım.

rqm2009

Üye
böyle uyarı çıkıyor yeni sürümü yüklediğimde de.
telefon nokia c7-00 olarak görülüyor. muhtemelen ondan kaynaklı bu :

iyide c7 de sis destekliyoki. Ayrıca orda c7 göründügün bakma o fazla etkilemez. Cihaz kimligi c6-00 . Ovide gezinirken görürsün aşagıda c6-00 der.

rqm2009

Üye
mesaj gönderdikten hemen sonra kırmızı tuşa basarsan mesaj gönderimi iptal ediyor. bence bu bir bug ve patch yapmanız lazım. veya çözümü varsa çok sevinirim. zira bu durum orjinal yazılıma dönmem için çok yeterli bir sebep benim için. kıza mesaj göndermedim diye kavga ettik meğer benim attığım mesajların gönderimi hep iptal olmuş, bunu da tesadüfen fark ettim

bununla bende karşılaştım dostum ama ekrana bildirimler widgeti ekle msj geldimi yazıyo zaten bas cvp yaz yeşile bas yandan tuşları kitle widgetten girince msjı gönderdiğinde tekrar ev ekrananı dönüyor bilmem anlatabildimmi

rqm2009

Üye
pitbull önerin için sağol . anladım anlamasına da bu çözüm değil tabiki.
ilk cfw denemem hüsran oldu. ofw'ye geri döndüm ve kesinlikle cfw ile bi daha işim olmaz. ancak geri bildirim olsun diye belirteyim dedim:

- şarj süresi kesinlikle normal sürenin %40 altına düştü. wifi kullanmadan, ekran sensör ışığı en düşükte ve toplamda sadece 20 dk konuştum telefonla. mesaj desen 8 tane göndermişim.1 gün hadi bilemedin 1 gün 2 saat civarında gitti batarya.

- widget dışında bir artı yok. zaten 5800'ın da tek eksiği widget. bir çok insan yeni fw'yi widget hayali ile bekledi. tabi hüsran oldu.

- ram'in 55 mb olması ise hiç mümkün olmadı. hem hafıza kartına hem de telefona defalarca format atmama ve program yüklemememe rağmen. tek istisna default olarak eklenen beyaz temanın kullanılması. gömülen diğer tema kullanılırsa ram 6-7 mb düşüyor.

- tepki süresi kesinlikle geliştirilmeli. telefon rehberinde 57 kartivizit olmasına rağmen açılırken düşünüyor da düşünüyor telefon.

- nokia suite'den telefona yazılım yüklenmiyor, program tam işleviyle kullanılmıyor. saçmasapan hata mesajları geliyor sürekli.

- gps konum bulması yavaşlamış. açık havaya çıkmama rağmen konumu tanımlaması için telefonu br kaç kez restart etmek zorunda kaldım.

sadece ofw'de widget eklenememesi ve türkçe karakter girildiğinde mesajda karakter sayısının fazlalaşması bug'ından dolayı cfw deneyeyim dedim. özellikle şarj olayı kesinlikle büyük bir eksi. ofw yüklememin üzeirnden nerdeyse 20 saat geçti ama şarj çubuğu 1 diş bile düşmedi. ve gayet stabil bir şekilde çalışıyor.

bu konular üzerine eğilmeniz gerek bence. dedim ya, bunları yüklemeyi düşünenler ve geliştiriciler için geri bildirim olarak yazıyorum.
ayrıca jaf ile yüklerken offline mod seçilmesi talimatlarda bulunmuyor. anılbaran'ın videosu olmasa muhtemelen yükleme yapamazdım.
benim fikrim ofw'de sadeleştirmeye gidilerek ilave modifiye yapılmaması.

kolay gelsin.

sen dedin. İlk cfw diye. Cfw yi kullanmayı bilmek lazım. İlk cfw atınca olumsuz düşünürsün tabi. Cfw atınca yerine başka bi telefon gelmiş gibi davrancan. Cfw yi kaç gün kullandın ? Batarya süresi kötü degil o kadar . Zamanı gelince cfw kullanmayı da anlayacaksın . Ayrıca cfw ye hiç bir tema gömülmedi. Rehbere girinci düşünmez . Tema efektin açıktır ondan olabilir. Bence biraz ofw de devam et . Sonra 1-2 ay sonra tekrar fw at derim .

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
RAM konusunda bir çalışma yaptım. Yeni hazırladığım ve günlerdir kullandığım CFW'de Private\101f875a klasörünü silip telefonu yeniden başlattıktan sonra Menüyü açıp Seçenekler >> Çıkış dedikten sonra arkaplanda Ramblow açıkken 66MB'dan fazla RAM elde ettim. Ev ekranında profil widgeti ve 1 kısayol widgeti vardı, tema efektleri kapalıydı. Ramblow'un 2MB RAM yediği düşünülürse bunuda kapattığımızda 68MB RAM boşta iken elde ediliyor kolayca. Ekstra başka hiçbir işlem gerekmiyor.

Rehberin geç açılması, arkaplanda çalışmasının engellenmesinden kaynaklanıyor. Sanırım ekipçe hazırlayacağımız CFW'de Kamera, rehber, saat gibi bileşenlerin açık kalmasını sağlayacağız.

Nokia Suite'den niye yüklemeye çalışıyorsunuz ki? Ben bir iki defa kullandım nefret ettim. Zor olanı başarıyorsunuz. El ile yüklemek varken

GPS'in geç çalışması hattan kaynaklanıyor olabilir tam emin değiliz.

Şarjın eksikliği konusunda çok haklısınız. Ancak şöyle düşünün (psikolojik yani): Laptopta Windows 95 yüklü ve şarjı ağır kullanımda bile 8 saat gidiyor. Siz gidip Windows 7 yüklüyorsunuz şarjı 3 saate düşüyor. CFW de öyle birşey. Çok daha fazla bileşen içeriyor ve hepside gerekli olduğu için arkaplanda çalışıyor. Sonuçta widget desteği bile çok fazla işlem gücü gerektiriyor.

Herşeye tamamen önyargılı yaklaşmışsınız. Önyargılı davranışlarınız C6 CFW'sinin yapısını OFW ile kıyaslamanızdan anlaşılıyor. Biz C6 işletim sistemini baştan yazarak OFW yapamayız. Diğer önyargılı olduğunuz konu ise CFW'yi flaşlama kısmı. Telefonu JAF'taki Offline Mod'u seçmeden flaşlamamışsınız ve "flaşlayamacağım" diye önyargılı davranmışsınız. Deneyin, korkak olmayın, cesaret edin, offline modu neden seçtirmediğimizi anlarsınız. Kendim hiçbir zaman bu modu seçmiyorum, zira her seçişte 1 dk boyunca program donuyor ve geç flaşlama yapılmasına neden oluyor. Bunuda böyle açıkladım, önyargınızdan kurtulun diye.

OFW yönünde hiçbir çalışmamız bulunmamaktadır. Bir OFW çalışmasını yazın yapmayı düşünüyoruz. Eğer C6 port hataları bu zamana kadar çözülürse OFW çalışmalarını daha da ileriye erteleyebiliriz.

rqm2009

Üye
tema efektlerini telefonu aldığımdan beri kullanmıyorum anıl kardeş.
ayrıca " cfwyi kullanmayı bilmek lazım" ne demek anlayamadım. telefon mu bana uyacak ben mi telefona uyacağım? ben telefona uyacaksam o zaman ne gerek var cfw'ye?
başka bi telefon gibi davracağım öyle mi. hımm. c6 port olduğuna göre yani c6 gibi mi davranacağım telefona? ilginç.
neyse bu kısımları pas geçiyorum, zira incir çekirdeğini doldurmaz.

Rambo bey,
ön yargı diyorsunuz da, olumsuz eleştriye de gelemiyorsunuz farkında mısınız? "ön yargılı" yaftasını vurmadan evvel "bu işe kalkıştığımı" aklınızın bi köşesinde bulundurmanızı isterim. bir risk aldım, veya canım öyle istedi. ön yargılı olsam telefonun brick olma ihtimalini göze almayı dahi düşünmezdim.

nokia suite'den sen nefret edebilirsin, ama ben de etmiyorum, hatta çok da kullanışlı buluyorum. bu da bir tercih neticede. notlar ve ajanda kayıtlarını yedeklemek için en ideal yöntem bana kalırsa (bu DA bir tercih.)

flaşlayamadım, çünkü offline modu seçmedim (neden acaba)
videoyudan izledikten sonra yüklemeyi başarabildim (neden acaba?)

hattımda hiçbir problem yok. 3g paketim de var. turkcell. ofw yükledikten sonra gps normale dönmüşse, demekki hatta problem yoktur.(cfw yüklüyken anlık olmadı, bunu bir kaç kez denedim, her defasında aynı şey oldu)

herşeye önyargılı yaklaşmıyorum, bence siz her şeye hazımsızsınız.
burda herkesin süper, şükela deyip geçmesini bekliyorsunuz.

yani bu geri bildirimi de yaptığıma pişman oldum açıkçası. sadece söyleyip geçecektim ikiniz topa tutmuşsunuz resmen.