Son sözü Van Persie söyledi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Son sözü Van Persie söyledi


İngiltere Premier Lig’in 16. haftası Manchester derbisine sahne oldu. Lider Manchester United’ın en yakın takipçisi Manchester City, ezeli rakibini evi Etihad Stadı’nda ağırladı.
Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Manchester United 3-2 kazanmayı başardı. Rooney’nin gollerine engel olamayan City soyunma odasına 2-0 geride giderken, Yaya Toure ve Zabaleta ile skora 2-2’ye getirmeyi başardı. Ancak 90 artı 2. dakikada harika bir gole imza atan Van Persie ManU’ya 3-2’lik galibiyeti getirdi.
Manchester United bu sonuçla ligde üst üste 4. galibiyetini alırken, puanını 39’a çıkardı ve en yakın takipçisi City ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı. Seyircisi önünde sahadan boynu bükük ayrılan City ise 33 puanda kaldı ve zirve yarışında büyük yara aldı.
Haftaya United’ın 3 puan gerisinde giren City karşılaşmaya etkili başladı. Oyunu Kırmızı Şeytanlar’ın yarı sahasına yıkmaya çalışan ev sahibi takım, ilk dakikalarda konuk ekibin kalesine etkili geldi. Ancak aradığı golü bulamadı.
Maça daha kontrollü başlayan ve savunma güvenliğini ön planda tutan Manchester United, kendi sahasından hızlı çıkarak City kalesinde gol aradı. Kırmızı Şeytanlar gol perdesini aralayan taraf oldu. United, 16. dakikada Rooney ile 1-0 öne geçti.
Manchester United kendi sahasından hızlı çıktı. Ashley Young orta sahada aldığı topu rakip sahaya taşıdıktan sonra Rooney’e pasını verdi. Rakibinden sıyrılan Rooney bekletmeden vuruşunu yaparak topu City ağlarına gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
City daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlarken, ManU kontrataklarla ev sahibi takımın kalesine etkili gelmeye devam etti. Kırmızı Şeytanlar’da Wayne Rooney 29. dakikada birkez daha sahne aldı ve skoru 2-0 yaptı.
Sağ kanattan son çizgiye doğru inen Rafael, topu yerden ceza sahası içine gönderdi. Boş pozisyonda topu önünde bulan Rooney düzgün bir vuruşla kaleci Hart’ı birkez daha mağlup etti ve skoru 2-0’a getirdi. İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, United soyunma odasuna 2-0 önde gitti.
Karşılaşmanın ikinci devresine City rakip sahada baskı yaparak başladı. Kendi seyircisi önünde sahadan puansız ayrılmak istemeyen City, ilk dakikalarda ManU savunmasına zor anlar yaşattı. Kendi sahasından hızlı çıkarak pozisyon üretmeye devam eden Kırmızı Şeytanlar, 58. dakikada gole çok yaklaştı.
Van Persi’nin sol çaprazdan ceza sahasına girerken çektiği sert şut direkten geri geldi. Topu önünde bulan Ashley Young, topu ağlara gönderdi. Ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol geçerlilik kazanmadı. Bu pozisyonun hemen ardından Manchester City, aradığı golü buldu.
Maçın 60. dakikasında ManU ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı. Topu önünde bulan Tevez, boş pozisyonda Yaya Toure’ye yerden pasını verdi. Gelişine düzgün bir vuruş yapan Toure topu ağlara göndererek farkı 1’e indirdi: 1-2.
Kalan bölümde City bütün riskleri alarak Kırmızı Şeytanlar’ın kalesine yüklenirken, ev sahibi takımın 1 topu direkten döndü. Ev sahibi takım aradığı golü 86. dakikada buldu. Sol kanatta kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken top Zabaleta’nın önünde kaldı. Arjantinli oyuncu bekletmeden şutunu çekerek topu ağlara gönderdi ve skoru 2-2 yaptı.
Maçta son sözü söyleyen isim ise Manchester United’ın Hollandalı yıldızı Robin Van Persie oldu. 90 artı 2. dakikada sahneye çıkan Van Persie, serbest vuruş için topun başına geçti. Hollandalı yıldız, şok şık bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlarla buluşturdu ve Manchester United’ı 3-2 öne geçirdi. Kalan sürede başka gol olmazken, United sahadan 3-2 galip ayrıldı.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
vayyyy beee ne maçmış ama
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
269
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
236
Eren Değerli
Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
380
Sekonet
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
335
DiaBLoS


Üst Alt