'Son prova'da ne oldu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
'Son prova'da ne oldu?

G.Saray'ın Gençlerbirliği ile oynadığı mücadele sonrası kalemlerine sarılan spor yazarları, sarı-kırmızılıların neden kazanamadığını yorumladı.



Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında karşılaştığı Gençlerbirliği'ne karşı baskılı bir oyun oynamasına rağmen 1-0 mağlup oldu. Hamit Altıntop yine direkleri geçemezken, devre arasında kadroya katılan yıldız isimler de beklentilerin uzağındaydı.

Mücadele sonrası maç değerlendirmelerini yapan spor yazarlarının çoğunluğu oynanan oyundan memnun kalırken, kaçırılan gollere dikkat çektiler. Şampiyonlar Ligi 2. turunda Schalke 04 ile oynanacak büyük maç öncesi son prova niteliğini taşıyan bu mücadeleden gereken derslerin alınmasını belirten yorumcular, Terim'in de takımın sahada yer alacağı şablonu artık netleştirmesi gerektiğini belirttiler.

İşte spor yazarlarının dikkat çeken yenilgi raporları...


UĞUR MELEKE | MİLLİYET
İki Devler Ligi maçı arasındaki 3 müsabaka (Ordu-E.Şehir-G.Birliği) Schalke provası olur diye düşünmüştük, gerçekten de Terim, Ordu ve Eskişehir önüne benzer oyuncular/benzer dizilişlerle çıkmıştı. Herkes Gelsenkirchen öncesi son provada da Burak sağda, Drogba santrforda olacak sanırken, Terim kartları yeniden dağıttı ! Sistem 4-4-1-1’e döndü, kenarlara iki forvet yerine iki gerçek orta saha oyuncusu girdi. 5 oyuncu, 6 pozisyon değişikliği ve Schalke sınavı öncesi belirgin bir karmaşa: Gelsenkirchen’da sistem ne olacak? Kim santrfor oynayacak? Drogba kenarda mı olacak, oynayacaksa Burak’ın rolü ne olacak?

AHMET ÇAKIR | ZAMAN
Sarı-Kırmızılı takımın o korkunç Eskişehirspor maçı kadrosunu epeyce değiştirmiş olması çok ilginç bir durum değildi. Ancak sahada Selçuk, Yekta ve Sneijder varken bir de Emre Çolak’ın niçin gerekli olduğunu anlamak mümkün değildi. Hatta bu neredeyse bir faciaya yol açtı. Umutsuz kalan Burak, darmadağınık bir günündeydi. Ve onun yardımıyla ayağa kalkma şansını Umut oyuna girdikten sonra da bulamadı. Burak’ın bir yandan müthiş goller atıp maçlar kazandırırken öte yandan da ilk yarının sonunda olduğu gibi 1 metreden topu ağlara yuvarlayamayışı böyle facialara yol açabiliyor.

LEVENT TÜZEMEN | TAKVİM
Galatasaray'ı geçen hafta "Şampiyon" ilan edenler şimdi bakalım ne diyecekler? Oynanmamış maçlar sadece kağıt üzerinde kazanılır. İlk yarı Hamit, Burak ve Eboue ile girilen pozisyonları durdurup "Bu vuruşlar ne oldu?" diye sorsak herkes "Gol" cevabını verir. Ama öyle olmadı. İlk 45'te rakibine pozisyon vermeyen, coşkulu, istekli ve oyunu rakip kaleye yıkan bir Galatasaray izledik. Oyunun başında karşı karşıya golü atamayan Hamit maç boyu yine iki kez üst direğe takıldı. Türkiye'nin gol kralı Burak pozisyon kaçırmakta hovardaydı.

HAKAN ÜNSAL | HÜRRİYET
İlk yarının tamamında Galatasaray adına tempo, mücadele, istek ve pozisyon üretkenliği çok iyiydi. Geçen seneyi hatırlatan heyecan ve arzuya sahne olan ilk yarıda tek eksik olan skor tabelasının değişmemiş olmasıydı. İşte herşeyi değiştiren de bu değişmeyen tabela oldu.1- Gençlerbirliği bu kadar pozisyon vermesine rağmen gol yemeyince maçta kalmayı başardı.2- Galatasaray ilk yarıda çok iyi tempo yaptı ve ikinci yarıda oyundan düşmeye başladı. 3- İlk yarıda fark olup bitecek maç tam bir atmayana atarlar klasiği haline döndü.4- Burak kaçırılmayacak kadar kolay pozisyonları gol yapamayınca kazanmak şansa kaldı.

CÜNEYT TANMAN | BUGÜN
Galatasaray'ı takip eden biri olarak ilk defa keyif alarak izledim. Tek eksik gol. Onu bulmadınız mı her an kaza olabiliyor. Eboue'nin kayıp düşmesi ile gelen gol gibi. Sonra da çıkarabilirseniz çıkarın... Aslında bakıldığında bireysel performanslarda müthiş bir fark yok. Ancak sistem ve oyuncu tipi açısından son maçlardan çok farklı bir takım vardı dün akşam. 4-5-1 veya 4-4-1-1 diyebileceğimiz orta saha özellikli oyuncuların yoğun olduğu bir Galatasaray... Fatih Terim Drogba yokken bunu oynatma şansı yakaladı. Burak ile defansın arası çok kısaydı. Gençlerbirliği nefes alamadı. Kazanılan topları da Galatasaray orta alanda çabuk ve isabetli oynadı.

OSMAN ŞENHER | MİLLİYET
Devre arası yapılan transferlerin takımlarına ne kadar fayda sağladığı hep tartışılır. Drogba ve Sneijder isim olarak insanın dudaklarını uçuklatıyor. Fakat ligin ilk yarısını beş puan farkla lider bitirmiş, Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalmış, iyi bir ekip görüntüsü veren bir takımın içine böyle büyük iki transfer yapılırsa, dengeler de bozulur. Şampiyonluk, Avrupa’da final gibi laflar Galatasaray’a daha çok zarar veriyor. Takım olmaktan çok yıldızlarla maç kazanmaya çalışan görüntü ortaya çıkıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt