Son Osmanlı Vefat Etti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Son Osmanlı Vefat Etti
Osmanlı Hanedanın en kıdemli üyesi Şehzade Ertuğrul Osman Osmanoğlu, yaşlılık ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde dün, 97 yaşında hayatını kaybetti.



Şehzade Ertuğrul’un İstanbul’da dedesi Sultan II. Abdulhamit’in türbesinde toprağa verileceği bildirildi.

Sultan II. Abdülhamit’in torunu ve Şehzade Mehmet Burhaneddin Efendi’nin oğlu olan Ertuğrul Osman 1924 yılında 12 yaşında ailesiyle birlikte sürgüne gitti.

1933 yılında babası ile ABD.'ye yerleşmiş, babasının 1949 yılında vefatından sonra, 1952 yılında Kanada merkezli bir madencilik şirketi kurmuştur.

1991 yılında Afgan Kraliyet Ailesinden Prens Abdulfettah Tarzi'nin ve Dr. Pakize Tarzi'nin kızı Zeynep Tarzi ile evlenmiştir.

1974'de yürürlüğe konulmuş bir af kapsamında, ailenin diğer üyelerini takiben, ilk kez 1992 yılında Türkiye'ye gelmiş, 2004 yılı içinde de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almıştır. Buna rağmen daha ziyade New York Manhattan'da yaşamaktaydı.

Ertuğrul Osman Osmanoğlu, akıcı bir şekilde Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca 'yı konuşur, ve İtalyanca ve İspanyolca'yı anlardı.

Osman Ertuğrul, Osmanlı hanedanının "Reisi" ve "Son Osmanlı" diye anılmaktaydı. 97 yaşında ölen Sultan 2 Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman Osmanoğlu, 2004 yılında Türk vatandaşlığına alınmıştı.
 
  • Beğen
Tepkiler: huri$


Odysseus

Odysseus

Üye
Haberlerde duydum çok üzüldüm. Eskiler birer birer gidiyor elden.
 
huri$

huri$

Üye
97 ya$inda uzun bir omur ne diyelim yakinlarinin ba$i sagolsun
allah herkeze uzun bir omur nasiip etsin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt